URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2013, 16:41

Deputatul PSD Ioan Roman: Plata retroactivă a impozitului pe arendă nu este normală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miniştrii Agriculturii, Daniel Constantin, şi Finanţelor, Daniel Chiţoiu, au fost interpelaţi de deputatul PSD Bihor Ioan Roman pe tema Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 125/2011, pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, acte normative care reglementează plata arendei din agricultură şi a impozitării acesteia.

"Dacă în ansamblu prevederile legii sunt bune, fiind normală o impozitare a arendei, aplicarea acestor prevederi şi asupra anilor anteriori, deci cu caracter retroactiv, loveşte grav în arendaşii de bună credinţă. Practic, cei care au contracte de arendă înregistrate şi care au lucrat cu bună credinţă sunt acum în situaţia de a plăti sume ce le pot afecta serios stabilitatea financiară, în vreme ce acei "fermieri" care au încercat acapararea unor suprafeţe de teren eludând legea nu au acum nici un fel de obligaţii", a arătat deputatul PSD Bihor în interpelarea sa.

Potrivit lui Roman, care solicită abrogarea retroactivităţii actului normativ, demersul său a fost făcut în urma mesajului pe care i l-au transmis agricultorii din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
replica la replici ...sa va dau la toti cu plici!:))=))
Redactia saptamanalului Bihoreanul de ce mi-ai sters unltma parte a comentariului aceea cu adresa petitiei on line si cu semnatura mea @Romanul Simplu?Ca nu va convenit ce comentariu v-am scris la invitatul la lansare a blogului Bihorel , nu-i asa?:))=)) BAH @Superstarul psuolii alias romanuul normal penal popincurist esti batut in cap ca nu stii cine sunt si acuzi niste persoane nevinovate de furt de identitate, Hai SICTIR da-te dreacu de PeNaL!:))=))@Romanul Complex stiam dela inceput iodentitatea ta , mi-a confirmat-o un jurnalist , nu scriu nume , dar penalul asta popincurist este batut in cap si nu intelege cine esti ,da-i un SICTIR si sa-l duca dreacu de PeNaL prost !:))=)).Revenind presedintele la ONG , azis ca este dezamagit de politica agricola a lui Roman si se puteau face multe in Bihor la experienta lui vasta din agricultura , dar nu s-au facut , dar poate se face de acu inainte , la vara .... la vara lui Shohan , ca asa-s toti politicieni in ROMANIA pina-s jos promit si iti ciugulesc din palma .,cit sunt sus se gainateaza ca si porumbei pe capul electoratului care i-a votat ! :))=))semnati petitia on line demisia lu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Februarie 2013, 14:40 de Romanul Simplu
domnului.... cu "d" mic
Am să încep acum o poveste şi jur, dacă nu emigrez, să o repet cel puţin un an şi jumătate de câte ori va veni vorba despre un personaj implicat în povestire (în cazul în care ei continuă se să lege de viaţa mea). Odată, un om mare de tot începuse a ne povesti, nouă nevrednicilor, o poveste plină de învăţăminte. Era vorba despre o poveste a unui scriitor japonez, carte plină de înţelepciune şi pilde. Naraţiunea era una foarte profundă remarcându-se partea finală unde după ce samuraii au învins duşmanul căpetenia lor le-a spus cu recuncoscuta-I înţelepciune: „Am luptat împreună, v-om împărţi prada împreună”; şi prada a fost împărţită între toţi cei ce au luptat. Asta e o chestie japoneză. Să vă spun una românească: Un mare şef, unu mare de tot, care se credea mai deştept decât toţi, deşi nu a putut demonstra acest lucru fiind cotonogit fără a se putea îndrepta taman când ajunsese acolo unde visa de ani de zile, le povestea fraierilor odată o poveste japoneză în care căpetenia împărţea prada cu tovarăţii lui de luptă. Îi traducea cu chestiuni profunde, specifice civilizaţiilor asiatice unde onoarea şi deminitatea sunt chestiuni sfinte. A trecut lupta şi fraierii au cam luat-o prin gură că povestea cu demnitatea nu era specifică românilor aşa că şmecherii au împărţit prada iar fraierii privesc cu jind la ce ar fi putut avea. Ai să fii surprins, mie nu-mi trebuie oase (nu că aş avea vreo şansă să le primesc). E treaba voastră câţi fraieri mai speră să primească un os. Eu vreau doar să mă lăsaţi îm pace. Cheamă-ţi potăile înapoi!
Postat 28 Februarie 2013, 10:01 de românul complex
SILENZIO STAMPA
Asta este. Cu o floare nu se face Pimavara. Multumim domnule deputat.
Postat 28 Februarie 2013, 09:06 de VOTANT NECAJIT
BRAVO
Felicitari domnului deputat si rusine celorlalti parlamentari inclusiv Prefectului care ar trebuii sa vada cat de legal este ceea ce spune domnul Roman. Poate ca domnul prefect nu vrea sa stie ca firmele din agricultura platesc 16% impozit pe profitul realizat ,atentie tocmai pe acele terenuri aflate in arenda in urma cultivarii acestora ,fac profit,adica mai limpede pe terenul oamenilor. Avand in vedere ca pe profit sa aplicat deja un 16% de ce se mai oplica inca o data si arendasilor ? Pentru mine este limpede se face o dubla impozitare iar istantele vor avea cu siguranta de lucru pentru niste tampiti angajati ai ministerului de finante. Cat despre retroactivitate ce sa mai vorbim de ce nu s-a luat acei bani in 2008?De ce acum?Fiindca romanul e prost si rabda. Sa speram ca-i v-a taxa la urmatoarele alegeri,europarlamentare si prezidentiale.
Postat 28 Februarie 2013, 08:30 de FELICITARI
ne lasi, Avrame ? (@Romanul simplu)
Avrame, daca tot pleci in Israel si ne lasi, ce te tot agiti atat sa-i arati sefului tau ca ai "reactii rapide" la critici ? Atata poti si tu, bietul. Chiar nu realizezi ca o sa-l doara in *** de tine dupa ce pleci, dupa cum il doare si acum ? Pe Roman il intereseaza doar buzunarul lui, n-are nici o treaba cu respectarea angajamentelor, cu omenia si buna purtare ! Si oricum, e de-a dreptul penibila straduinta ta de a te mai ascunde dupa pseudonimul expirat de Romanul simplu, toata lumea stie cine esti, doar tu continui sa crezi ca daca iti ascunzi capul in nisip n-o sa te vada nici ceilalti asa cum nu-i vezi tu pe ei :)))))))) Bietul de tine !
Postat 28 Februarie 2013, 08:16 de Superstar
replica la articol
Deputatul PSD al colegiului 6 Salonta Tinca domnul Ioan Sorin Roman are DREPTATE si ADEVAR in afirmatii , numai ca trebuie comentat in punctele esential importatnte ,pentru ca realitatea nu este asa cum crede dansul .NU tine-ti partea arendasilor de terenuri ci amicilor fermieri din colegiu pentru ca ei v-au votat , NU arendasi de terenuri hoti care foura pe proprietarul de teren si ofera doar 30 % din productia agricola .Pe mici fermieri trebuie ca sa-i sprijiniti , nu pe ` prietenii `` dumneavoastra arendatori de terenuri , presedinti de asociatii agricole , pt ca acestia foura de nu le este rusine pe prorietarul de teren care s-a arendat terenul la ei.Toata puterea(politica ,credibilitea0 se aduna de la acestia mici fermieri impreuna ,conteaza ca-ti zic sa nu fii mare cu cel mic producator agricol fermierul simplu ca asta te-a votat .Discutam cu un presedinte de ONG si imi spunea ca este dezamagit Membrii simpli din PSD Bihor nemultumiti si nedreptatiti de prestatia presdintelui PSD Bihor ex senator PSD Ioan Mang PLAGIATORUL semnati aceasta petitie online ***
Postat 28 Februarie 2013, 07:29 de Romanul Simplu
la munca, baaaa !
deputatul derutatul Ioan Roman, care pleaca luni cu avionul (pe banii nostri) la parlament si se intoarce marti dupa amiaza tot cu avionul (si tot pe banii nostri) inapoi acasa - ia poftiti de verificati, in fiecare saptamana -, ar face bine sa stea dreaq la munca in loc sa-si dea cu parerea !
Postat 27 Februarie 2013, 22:55 de Lampa lui Aladin
seceta
Cine crede ca o autoritate publica din RO isi permite sa nu incaseze cativa ani niste impozite, sperand ca peste cativa ani ele vor fi insotite de majorari, se inseala. Cu impozitele astea, treaba e cu dus si intors. Daca e lege, sa fie lege. Dar pe aia care au lucrat la negru nu ii mai prinde nimeni. Pe cei care au avut contracte, ii stoarce de bani. Nu e bine nicicum.
Postat 27 Februarie 2013, 22:08 de arendasu'
JAF de tip MIORITIC
Se vede ca in RO. s-a instuit un nou SPORT national.Sport care credeam ca este o initiativa locala. Care este ?? La un debit de ex. de 1000 de lei STATUL RO iti ia 2000 de lei. Cum se poate ?? Simplu. 4-5 ani FISCUL ,CAS-ul au o amnezie totala la datoriile pe care le ai. Brusc cand vine momentul PRESCRIEII isi aduce aminte,ca datorezi 1000,dar ..si aici intervine smecheria...DOBANZI si PENALITATI inca 1000. Atata nesimtire,atata sfidare la adresa contribuabilului nu exista nici in Banglades. Cazul de fata confirma naravul ajuns si la centru si metoda de a incasa bani nemunciti si nemeritati.Cred ca trebuie sa facem ca BG-isti (bulgarii). Iar "metoda" se practica de cativa ani.Culoarea politica ?? Ce mai conteaza ? Daca sistemul s-a naravit ca HIENELE iar politicul este INCOMPETENT atunci s-a dus DRACULUI tara asta.
Postat 27 Februarie 2013, 21:26 de MAFALDA
Va multumim ca nu ne-ati ucis inca
Cum te prinde cum te .ute la fiecare cinci minte, iar te prinde iar te .ute iar iti da drumul prin curte. Ati ghicit este vorba despre cetaten pe de o parte si guvern si Primaria Oradea pe de alta parte. Da despre taxe si impozite vorbim.
Postat 27 Februarie 2013, 19:05 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON