URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2011, 13:54

Deputatul PSD Ioan Roman cere demisia premierului-clown Emil Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Premierul Boc este cu fiecare zi ce trece tot mai penibil, un adevărat clown al scenei politice româneşti. Acest lucru a fost evidenţiat clar sâmbătă, când premierul anunţa la Congresul UDMR de la Oradea că România a ieşit din criză şi este pe drumul cel bun", a arătat deputatul Ioan Roman în declaraţia rostită în camera inferioară a Parlamentului.

Acesta a adăugat că "Ştirea a fost prezentată de cea mai mare parte a presei la ştiri pe scurt sau undeva spre finalul jurnalului de ştiri. Vestea ieşirii din criză a fost clar eclipsată de divorţul din familia Columbeanu, Iri şi Moni fiind un subiect mult mai serios decât poveştile micului Boc".

Deputatul PSD a afirmat că România a ajuns "în situaţia de a avea un premier clown, care compensează lipsa machiajului prin replici ridicole care nu fac altceva decât să aducă un zâmbet ironic pe feţele oamenilor dezgustaţi şi dezamăgiţi de guvernarea portocalie".

Totodată, parlamentarul social-democrat îi sugerează premierului Emil Boc să urmărească "literatura de specialitate" pentru a afla cum sunt numiţi oamenii care îşi repetă aceleaşi acţiuni, dar care aşteaptă efecte diferite: "Ar fi bine să urmăriţi în literatura de specialitate cum sunt încadraţi acei oameni care, realizând aceeaşi acţiune, aşteaptă un efect diferit".

"Domnule clown, iar m-am încurcat, domnule Boc, luaţi-vă jucăriile şi plecaţi acasă. Aveţi o prestaţie jalnică şi nu cred că cineva mai este interesat de spectacolul ieftin pe care-l prezentaţi împreună cu ceilalţi măscărici portocalii. Lumea s-a săturat de minciunile Guvernului. Demisia ar fi un gest onorabil, şi sunt convins că toată lumea ar aprecia faptul că plecaţi înainte de a aduce la sapă de lemn această ţară", şi-a încheiat deputatul Ioan Roman declaraţia susţinută în plenul Camerei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
replica la @Stefan II
@Stefane nu te pot insulta si injura pentru ca daca -mi scriu injuriile ale lui @Romanul Simplu la adresa ta @Stefan,o sa ma cenzureze pe forum redactia saptamanalului ,,Bihoreanul`` ,dar te insult decent pe Romaneste Simplu scris :))=))@Stefane ti-am mai scris sunt un roman simplu unul dintre cei multi romani simpli @Romanul Simplu din ROMANIA mai roman decit tine bah @Stefane:))=))Sa-ti fie rusine @Stefane ca batjocoresti un roman simplu@Romanul Simplu.Strabunul meu avea numele,,KORA``nume maghiarizat si are originea in Cheresig si acesta a mers la Budapestacu alti patrioti romanii ca sa schimbe configuratia granitei ca altfel eram unguri de la Bors pina la Cefa.@Stefane ce nu ai lingushit pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman cind articolul a fost on line pe eBihoreanul,si nu cind a intrat in arhiva eBihoreanu?Stefane fii mai rapid mai dezghetat la mintea ta cea inecata in bere :))=))Stefane lasa tu expresii crestin ortodoxe din cintece,,Doamne ocroteste-i pe romani!`` i-a o rugaciune de la@Romanul Simplu@ Stefane,,Doamne si te ajuta ,o mai bine sa te f...ta :))=)) Stefane ,,Humilius Szervusz``Umilule servus pe romaneste simplu scris:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Martie 2011, 06:35 de Romanul Simplu
Are dreptate dl. deputat!
Din păcate pentru România, nici dl. Prim ministru nu prea știe ce este noţiunea de ”onoare nemţească”! ”Doamne, ocroteşte-i pe români!”
Postat 03 Martie 2011, 12:29 de stefan
Măscăriciul comentator "...simplu" și replicile sale "savante"! (II)
”1) Cristian Diaconescu de la UNPR si-a zis speachul la congresul UDMR si dupa aceea a plecat nu mai fost in sala...” - Dle ”...simplu”, să înţeleg faptul că: a) eşti un cetăţean de naţionalitate maghiară, care a participat la Congresul UDMR? De aici or fi provenind şi problemele cu ...limba română? b) ai cunoscut programul dlui senator Diaconescu, deci eşti tot aşa de social-democrat, precum te tot declari, pe cât sunt eu: ex-director DADR, ”ciolanagiu”, sau traseist politic? P.S. Szervusz! Punct.
Postat 03 Martie 2011, 12:25 de stefan
caca titlu
Cine e senatorul Roman? Taranul ala care ar vrea sa inoate si el cu rechinii dar e un sfrijit de crap de balta de Cefa?
Postat 02 Martie 2011, 10:11 de seba
replica la @Stefan
@Stefan membru pzd ,,popinkuristul senatorului PSD Ioan Mang presedintele de filialei PSD Bihor .@Stefane iti este frica sa scrii ,,@Romanul Simplu ``ca sa nu-te batjocoresc,si sa-ti reprosez aici pe forum nu-i asa ?:))=))Stefane sa-ti raspund la intrebarile care-ti macina mintea ce multa scaldata in bere:))=))1)Cristian Diaconescu de la UNPR si-a zis speachul la congresul UDMR si dupa aceea a plecat nu mai fost in sala@Stefane poti sa da-i mina cu ,,don Budau `` amindoi suntei niste exdirectori maziliti de PDL in Bihor :))=))@Stefane nu pot scrie de rau UNPR ,pentru ca daca ma excludeti din PSD cum se tot lauda senatorulPSD Ioan Mang ca o sa schimbe statutul PSD,,sa poata exclude din partid orice membru contra, rebel si revolutionar asemeni mie @Romanul Simplu din organizatia din care face parte,fara sa fie nevoie sa fie consultata si informata organizatia filialei judetene din care face parte organizatia`` sa am partid unde pleca si sa fiu primit cu bratele deschise :))=))@Stefane comenteaza pe articol postat nu scrie replici si intrebari la Romanul simplu.SERVUS du-te si bea-tiberea Stefane ,ai experienta de la DADR:))=)).Aceasta este opinia lui RomanulSimplu
Postat 02 Martie 2011, 07:06 de Romanul Simplu
Clownul comentator "...simplu" și replicile sale "savante"!
I. "Excepție faceau cei din alianta USL ca acestia au mers la petzit si lingusit UDMR pentru alianta pentru viitorul" 1. Dl. Cristian Diaconescu, de la UNPR, pe cine a "petit" oare? Pe don Budau? PS Servus!
Postat 01 Martie 2011, 22:26 de stefan
replica la articol
Sa compatimim totusi pe premierul Emil Boc pentru ca a fost trimis si impins de la spate de partidul PDL si de catre presedintele Traian Basescu sa spuna glume nu adevaruri la congresul UDMR ,ce ati fi vrut sa va spuna adevarul in fata ,,SUNTEM INCA IN CRIZA `` ca atunci era sala goala si toti fugeau toti in Ungaria :))=)).Exceptie faceau cei din alianta USL ca acestia au mers la petzit si lingusit UDMR pentru alianta pentru viitorul :))=))Cuvintarea speachul deputatului PSD Ioan Sorin Roman a fost doar inceputul sfirsitului premierului Emil Boc de la PDL ,pentru ca se stie ca Opozitia alianta USL va initia o Motiune de cenzura pe Codul Muncii in 8 care v-a trece ,pentru ca si ai lui din PDL vor vota motiunea ca sa scape de Emil Boc intr-un mod asa zis onorabil,iar cine va fi premier pe urma?va fi!Va fi o marioneta tehnocrata minuita de Cotroceni de catre presedinteleTraian Basescu:))=))Romanashi nu mai este mult pina in 2012 la alegerile locale si parlamentare ,doar 1 an si citeva luni ,dar nu sunt 2 ani care sunt jumatea mandatului ,asa ca rabdare si dohan ca nu mai este asa mult din an ,si vine iar un an electoral :))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 Martie 2011, 19:47 de Romanul Simplu
Din pacate nu el duce crucea
Din pacate crucea este purtata de noi nu de Boc, si pana in 2012 ar putea ramane doar portocalii in tara. Restul nu mai rezista si mor sau fug in alta parte, dupa cum i-a sfatuit presedintele mult iubit.
Postat 01 Martie 2011, 17:53 de Vladimir
Slugarnicia intruchipata.
Corecta si demna de luat in seama declaratia deputatului social democrat, dar Boc trebuie sa-si duca crucea pana la capat, adica pana in 2012, fiind singura garantie a faptului ca PDL nu-si va putea recastiga puterea.
Postat 01 Martie 2011, 16:37 de safe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON