URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2011, 16:38

Deputatul Lakatos Peter despre demisia lui Cseke: "Intenţia o cunoşteam"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Despre demisia propriu-zisă am aflat azi (n.r. - joi), dar intenţia o cunoşteam încă de când am aflat despre ce s-a întâmplat cu rectificarea de buget. Gestul, deci, nu m-a surprins deloc", a declarat pentru BIHOREANUL deputatul Lakatos Peter.

De asemenea, parlamentarul UDMR a afirmat că pentru desemnarea succesorului lui Cseke urmează să se reunească prezidiul Uniunii, deoarece UDMR nu poate renunţa la acest portofoliu. "Încă nu s-a discutat în interiorul Uniunii despre niciun înlocuitor, problema va fi discutată de preşedinţia UDMR", a spus Lakatos.

În ce priveşte eventuala cedare a portofoliului de la Sănătate către PDL sau un alt partener de guvernare, deputatul Lakatos a afirmat că acest lucru nu se va întâmpla. "Schimbarea structurii Guvernului ar trebui aprobată de Parlament, dar nu se pune problema. UDMR va propune un alt ministru", a spus parlamentarul.

Pe de altă parte, senatorul PSD Ioan Mang a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la câteva minute după anunţul lui Cseke, că "e un gest care, pentru un om cu multă demnitate, cum e dânsul, nu mă miră". Totodată, liderul PSD Bihor e convins că ceilalţi miniştri UDMR ar trebui să ia exemplul lui bihoreanului Cseke.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
si penibili
voi realizati au inchis spitale au data afara si ironie salari de mizerie, medicamente scumpe si tot prin licitatii publice deci ce nu pricepeti spuneti UDMR, PSD, PDL, PNL hotiiiiiiiiiiiiiiiiii pe acte dovedit , cine are nevoie de medicamente scumpe? cine are nevoie de spital sa ajungi mai repede la morga da ti le oamenilor posiblitatea sa calatoresca sa si revina din lagarul in care traiesc, nu ati vazut fundatia ramada cum organizeaza excurzi ar trebui saptamanal sa le faceti si fara influenta electorala de a castiga voturi, oricum nu va iubeste nimeni indiferent in ce partid sunteti, va juacti ci vietile oamenilor si mai mult ati autorizat profesii libera ca sa culeaga banutii mai rau ca biserica sunteti nu platiti taxe, va bateti joc de viata umana cu sectele voastre sociale auzi clasa sociala intelectuala care pectica nespotismul si evaziunea, ce mai sunteti mandria TARII: Romania!
Postat 06 August 2011, 13:10 de de toata jena
pompierul Lakatos
Pe asta il cunosc de undeva....Ah,da! A fost ,,pompier\'\' la ,,SINTEZA\'\'...Tare! Stiti care era sarcina pompierilor de intreprinderi? Sa sune la ,,Pompieri\'\'...Ha! Ha!Ha! Vai steaua noastra cu politicieni ca asta,dar sa-l vedeti pe analfabetul de Puia, de la ,,Protectia copilului\'\',un mare luptator pt binele propriu,mai au baietii astia transpartinici pe unul care se balbaie cand se agita,Seremi,de la PDL,insa vine tare din urma Popa Cornel al pnl-istilor,nu se poate lasa la ei,detine si el recorduri de fatarnicie,parvenitism si prostie cat China.
Postat 05 August 2011, 12:46 de oradean
mda
Mergeti in ungaria sa va dea orban pamant si apa sa faceti separatism teritorial si alte bazaconii !
Postat 05 August 2011, 09:56 de com
@Hipocrate
Rusine udmr ! Asta va caracterizeaza. ati comis-o dupa care "o roiti".
Postat 04 August 2011, 23:53 de muiu pisti
Un gest laudabul
Bai comentatorii lui peste! Mai cititi despre ce a facut dl Cseke in timpul mandatului. Da au fost inchise spitalele ruinate, unde se putea trata poate o gaina beata. A facut multe pentru sanatate in judetul Bihor. Aveam si noi un ministru bihorean.... Gestul sau este a unui om educat cu o tinuta morala ridicata.
Postat 04 August 2011, 20:22 de Hipocrate
bullshit
udmr a fost este si va ramane o rusine...
Postat 04 August 2011, 19:44 de muiu pisti
Si BOLOJAN sa ia EXEMPLU
IN ungaria sa ti se implinesca visul...........UUUUUUUUUUUUUUUUUUU UDMR !
Postat 04 August 2011, 18:01 de yesssssss
ce nu pricepeti
UNGURI in UNGARIA,PUNCT:))
Postat 04 August 2011, 17:58 de ha, ha, ha
demisia
.d-le mang un raspuns matur politic , diplomatic , etc. de-a dreptul jenant ! Ce mai, politician de ,,clasa" !! Dragii mei compatrioti , pai cum sa plece u.d.m.r.-ul de la sanatate fara sa-si duca la ,,bun" sfarsit misiunea ?! cum care ,,misiune" ? ....... Va doresc tuturor multa sanatate !
Postat 04 August 2011, 17:04 de cartita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON