URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2010, 18:06

Deputatul Ioan Roman - o victorie după 7 ani: Parcul Natural Cefa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Beneficii pentru localnici

Prin HG 1.217 din 15 decembrie, 5.002 hectare din perimetrul comunelor Cefa şi Sânnicolau Român au fost declarate Parc Natural, devenind al doilea asemenea obiectiv din judeţul Bihor, după Parcul Natural Munţii Apuseni. Acest lucru este considerat de către deputatul PSD Ioan Roman ca fiind cea mai importantă reuşită a sa de la intrarea în viaţa publică, în condiţiile în care şi-a propus acest obiectiv de la începutul anilor 2000, când încă era primar al comnei Cefa.

"Declararea ca atare a Parcului Natural Cefa - o adevărată Deltă a Crişurilor căci la Cefa doar pelicani nu vezi, în rest se găseşte tot ce e şi în Delta Dunării - este o iniţiativă mai veche, din 2003, la care am muncit împreună cu Alin Moş, administratorul Parcului Natural Apuseni", a declarat deputatul Ioan Roman miercuri, într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul activităţii din acest an.

"Parcul Natural Cefa va deschide multe oportunităţi pentru locuitorii zonei, va impulsiona turismul, comerţul şi serviciile, dar poate aduce şi îmbunătăţiri în ce priveşte infrastructura rutieră, de apă şi canalizare, chiar dacă nu imediat, ci cu timpul", a spus Roman, referindu-se la beneficiile pe care le vor avea localnicii în urma declarării Parcului Natural Cefa.

Deputat de nota 7

În ceea ce priveşte activitatea sa parlamentară din anul care se încheie, deputatul Ioan Roman a afirmat că, deşi nu mai este la catedră, îşi acordă o modestă notă 7, pe care a justificat-o prin cele 30 de iniţiative legislative avute de-a lungul anului, prin cele 19 interpelări, 11 declaraţii şi tot atâtea luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor.

Membru al Comisiei pentru Educaţie a Camerei, Roman şi-a exprimat dezamăgirea că, în ciuda numeroaselor amendamente prezentate la proiectul Legii învăţământului, aceasta a fost adoptată fără a se ţine seama de propunerile opoziţiei, astfel că forma finală este una care - în opinia deputatului - va marca negativ învăţământul românesc în următorii ani.

Deputatul Ioan Roman s-a referit în bilanţul prezentat presei şi la două dintre activităţile sale extraparlamentare: colectarea a 2.000 de volume de carte şi distribuirea lor către unele biblioteci şcolare din judeţ, precum şi la ajutorarea sinistraţilor din comuna moldoveană Suceviţa. "Astă-vară le-am oferit două camionete cu ajutoare şi am "adoptat" o familie cu care continui să păstrez legătura. Am vorbit ultima oară înainte de sărbători şi am aflat că şi-au ridicat o casă nouă până la nivelul acoperişului, şi am hotărât că anul viitor, când aceasta va fi gata, să-i ajutăm mai departe, asigurându-le toată dotarea necesară, cu mobilă şi aparatură electrocasnică", a spus Ioan Roman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Modestia politica.
La cumpana dintre ani trebuie sa acordam mai multa atentie modestiei si bunei colaborari cu semenii, in cazul de fata cu primarul comunei Cefa.
Postat 30 Decembrie 2010, 14:56 de safe
Felicitarii
Felicitarii domnule Roman pt Parcul Natural Cefa si avem incredere ca si activitatea dumneavoastra parlamentara se va imbunatatii mult.NU VA LASATI! la cat mai multe realizarii!!!
Postat 30 Decembrie 2010, 12:50 de bogdan
bravo!
Daca e adevarat BRAVO! Cefa nu-i mai prejos nici in flora,nici in fauna nici in traditii pastoresti si pescaresti decat Hortobagy.
Postat 30 Decembrie 2010, 12:25 de elena
zona protejata
Felicitari, dar la Cefa si pan' acu' a existat o zona natural-zoologica protejata sub denumirea de "Colonia de Păsări de la Pădurea Rădvani" de cca. 3,00 ha, prin Legea 5/2000...
Postat 29 Decembrie 2010, 19:43 de velo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON