URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2013, 16:05

Deputata PSD Sonia Drăghici, urmărită penal pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, printr-un comunicat, începerea urmăririi penale faţă de deputata PSD Sonia Drăghici, pentru conflict de interese.

Acuzaţia se referă la faptul că, în mandatul precedent, Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul ei a fost angajat în perioada 02.03.2009 - 15.09.2009 şi ulterior, începând cu data de 21.09.2009 şi până la sfârşitul mandatului, în cadrul biroului său de parlamentar.

Deputata a fost găsit în conflict de interese în 2011, de inspectorii de integritate care au constatat că Drăghici şi-a angajat fiul, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor, şi au au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la un posibil conflict de interese.

ANI se prevala de prevederile Legii 161/2003 conform căreia "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative".

Curios este, însă că, anul trecut, presa scria că procurorii Parchetului General au decis neînceperea urmăririi penale împotriva ei şi au stabilit că deputata nu poate fi trasă la răspundere deoarece - după cum arată un fragment al rezoluţiei publicate de presă - Drăghici nu este în conflict de interese atâta vreme cât legea nu prevede această infracţiune în cazul deputaţilor şi senatorilor.

BIHOREANUL a încercat să obţină un punct de vedere de la Sonia Drăghici, însă aceasta nu a răspuns solicitărilor repetate ale reporterului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Replica la replici
Cu articolul acesta se abata atentia de la evenimentul care va avea loc saptamana acestaultima alunii martie Conferinta Judeteana a PSD Bihor si alegerea conducerii si presedintelui filiale PSD Bihor ,...in rest o mare mare manipoulare grosolana si abaterea atentiei opiniei publice din Bihor!:))=)) Articolul este facut pentru o manipoulare grosolana a opinieie publice pt ca la cineva -i este frica de viitorul lui politic , i-a ghiciti la cine?:))=))Ca doar vorba unuia Membrii simpli PSD Bihor nemultumiti si nedreptatiti de actuala conducere PSD Bihor si presedintele filialei PSD Bihor ex(crocul )senator PSd Ioan Mang PLAGIATORUL semnati petitiaonline demisia lui mang din functia de presedinte psd. cit de multe semnaturi sa fie pe aceea petitie pentru ca sa vada Ioan Mang ex-senator PSD de Bihor., ca partidulacesta filiala aceasta PSD Bihor nu este al lui personal mostenire de la tatsu , ci este al tuturor membrilor simpli PSD Bihor ``Un partid social democrat nu este un partid de sefi si de patroni (asa ca si PLAGIATORUL) ci este un partid de militanti care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ...citat Ion Iliescu. Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Martie 2013, 10:23 de Romanul Simplu
EVAZIUNE FISCALA la CONVENTIA PDL !!!!
EVAZIUNE FISCALA la CONVENTIA PDL !!!! tone de apa si alimente vandute fara a fi fiscalizate :)))) Oana Basescu nu si a depus Bilantul din 2009 pe siteul ANAF , unde traim in jungla ?TRAIAN BASESCU instiga la INFRACTIUNI in cadrul PDL ?
Postat 24 Martie 2013, 08:37 de rusineeeee
Mai sunt si altii
Dar de Tarle va mai amintiti cum a angajat-o pe nevasta sef birou euro-parlamentar si a tunat banii UE ??? Luati la intamplare orice politician local sau director de institutie publica si verificati schema angajatilor din subordine !!! Salut Nepoate ! Matuse aduci cafeaua ? Fiule du-te acasa si odihnestete Asta se aude in fiecare dimineata >
Postat 24 Martie 2013, 08:28 de Zapata
EXTINDEREA CERCETĂRII
Salutar ar fi faptul ca cercetările să se extindă şi asupra altor abuzuri pe care acestă hrăpăreaţă le-a făcut împreună cu "iubitul" şi devotatul său sot "onorabilul" director executiv al A.J.O.F.M. BIHOR. După ce şi-au extins micuţa casă fără ca acestă extindere apreciabilă să se reflecte în declaraţiile de avere şi-au construit şi o casă de vacanţă pe malul lacului din Paleu. Desigur în declaraţiile de avere apare doar terenul intravilan din Paleu nicidecum construcţia finalizată acum doi ani. Spaţiul inchiriat pentru amenajarea noului cabinet parlamentar se pare că este proprietatea harnicului şi priceputului fiu. Cât vom mai fi obligaţi să suportăm aceste mizerii şi gunoaie umane?
Postat 23 Martie 2013, 23:36 de ALEXANDRU
ciuma rosie in actiune !!!!!!!!
CIOCARLIA DE BIHOR CE A FACUT PENTRU NOI ? CAND VAD PCR-UL IN ACTIUNE MA BUCUR ENORM ,TOTI ACEI CIUMATI CARE AU DEVALIZAT ROMANIA SI AU VANDUTO LA FIER VIECHI SUNT ACUM IMACULATI ,IAR DE ACUM INAINTE NUMAI BASESCU ET COMPANY SUNT VINOVATI CEI CARE MAI SCRIU DE FLOTA LE AMINTESC CA PETROMUL SI INDUSTRA DATE DE BOMBONEL GRATIS FACE DE SUTE DE MII DE ORI MAI MULT DECT ASA ZISA FLOTA VANDUTA DE P S D .MA NEBUNULE CU MINTEA SPALATA LA HAZNALELE LUI FELIX TU CREZI CA, DACA MARINELUL AVEA VREO SEMNATURA IN LEGATURA CU VANZAREA FIERULUI VECHI ADICA flota IL MANCA DE MULT CACARAU , FLIX,BOMBONEL PUSCARIASUL .TOT PENTRU NEBUNUL DE LEGAT ,IL INTREB SERELE DIN ORADEA VANDUTE DE CIUMA ROSIE PE NIMIC UNEI PeSeDiStE ,TU STII CE S-A ALES DE ELE. PAI CATI VOR MAI FI FARA DOSARE PENALE IN CEL MAI CINSTIT CUVERN DE DUPA LOVITURA DE STAT DATA DE RUSI IN 89 SI 2012 .UNDE SUNT BANI DIN PRIVATIZARILE DE SUCCES FACUTE DE P S D? MAI NENOROCITILOR PUSCARIA VA VA MANCA PE TOTI CEI CARE AT-I DISTRUS ROMANIA ,PROCESUL ESTE IREVERSIBIL HA HA HA HA HA .PLAGIATORI NERUSINATI SI POLITICA PROASTA VAZUTA DE TONTA SI CACARAU LA GUVERNUL BOC VOI AT-I PLAGIATO. CE INCOMPETENTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Martie 2013, 22:52 de un.u
Epoca (încă) ”portocalie”. Ep.: ANI şi realizările sale măreţe!
1. Începerea urmăririi penale faţă de deputata PSD Sonia Drăghici, pentru conflict de interese, reprezintă un nou episod din ciclul: Nici un parlamentar USL, fără un dosărel la cerberii incoruptibilului Morar; 2. Oare ce i s-ar fi întâmplat dnei parlamentar, dacă ar fi ”muls” BINE ”Oltchim” - Râmnicu Vâlcea, sau ar fi vândut câteva nave din fosta mândră Flotă comercială a României socialiste?
Postat 23 Martie 2013, 15:17 de stefan
fara remuscare va mai goliti mult pe banul public ?
toti politicienio pot fi acuzati penal pentru favorizarea tarfelor in calduri salariate in sistemul BUGETAR, fara remuscare va mai goliti mult pe banul public ? suugeti taxe ca sa desfranati politicieni, ce stat mizerabil !!!
Postat 23 Martie 2013, 01:38 de toti fara omisiune :
replica la articol
Dupa fapta si rasplata , si orice lucru rau nu ramane nepedepsit ! :))=)) Asa si abuzul de functie deputatei in Parlamentul Romaniei Sonia Draghici din PSD Bihor care si-a angajat fiul in cabinetul parlamentar pe post de functionar al parlamenatarului !:))=))Sonia Draghici deputata de PSD Bihor cu perlele ei la televiziunile Real;itatea Tv si Romania Tv si Antena3 , mai mareRUSINEA!RUSINE!RUSINE!RUSINE! Sa intri in pamant de RUSINE de debitatiile verbaleconferinte de presa , interviuri , pe care le avea pe aceste televiziuni, era pe dinafara cu toate , mai biune tac ea ca filozo(a)fa ramanea si nu stia nimeni de prostia si imbecilitatea afirmatiilor sale !:))=)) Sonia Draghici deputa PSD Bihor alias Sonia cea rosie cu lant de aur la gat si bratara la copita ( si in fotografia aceasta tot asa este )macar daca nu si-ar etala opulenta si prostia in public ca sa o vada toti !:))=)) PSD este un partid de militanti social democratiMembrii simpli PSD Bihor semanti petitia online demisia lui mang din functia de presedinte PSD Bihor si cu cit mai multe semnaturi cu atat mai repede isi va da demisia ex(crocul)senator PSd Ioan Mang PLAGIATORUL.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 22 Martie 2013, 22:01 de Romanul Simplu
Simplu
Si uite asa ne complicam viata, daca mai era cazul. Eu le dau dreptate parlamentarilor, pe cine sa ai la cabinetul tau parlamentar, in cine sa ai incredere daca nu in sotie, fiu, fiica, amanta. De ce sa riste sa fie cercetati penal. Problema se poate rezolva foarte simplu: NU LE MAI DATI BANI DE LA STAT PENTRU BIROURILE PARLAMENTARE DIN TERITORIU. Domnul parlamentar daca vrea musai birou atunci sa suporte cheltuielile, daca il tin bosogii. Cu asta scapa si ei de urmarire penala si raman si la stat un purcoi de bani. La treaba. Gata cu fotosinteza.
Postat 22 Martie 2013, 20:57 de petru
Ca doamna Sonia mai sunt
Domnul senator Boeriu , care in primul mandat de parlamentar nu a promovat decat legea farmaciilor ( el avand doua farmacii in Salonta la vremea respectiva) si care o perioada si-a angajat baiatul la cabinetul parlamentar , cu ce este mai breaz ? Pai acum la cabinetul sau parlamentar a fost numit geniul geniilor din Salonta , respectiv Razvan Sala (cu studii facute la apelul bocancilor la Goldis) nimeni altul decat baiatul lui Nelu Sala , titanul penelist din Salonta. Unii sustin ca domnul senator a optat pentru modalitatea asta pentru a lua o parte din banii de la cabinetul parlamentar prin intermediul unor oameni de paie , gen Razvanel Sala.
Postat 22 Martie 2013, 19:14 de gigi
rusine batrani fara creier sa instigati la fapte penale tineri !
urmarita penal la comanda politica ca in rest nu era un pericol real public ca sa fie cercetata penal, dar pe GHILEA la cate plangeri penale exista cand se AUTOSESIZZZZZEAZA batrana justitie cati mai trebuie zburati din cei pe care Ghilea i a numit ?:)))) impreuna cu BASESCU PDL , desfiintatai si creati o DREAPTA a ROMNANIEI exclus batrani doar tinerii de la 35 in sus in rest sa faca fundatii si fapte de caritate, batranii fara intelepciune incurca si mai grav instiga la fapte penale ca dumneai cu fiul sau :))))).
Postat 22 Martie 2013, 16:32 de RUSINEEEEEEE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON