URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2020, 11:00

Demolarea prin implozie a turnului de răcire al fostului CET II, amânată: firma din Hunedoara nu a putut prezenta o asigurare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că operaţiunea de demolare prin implozie a turnului de răcire nr. 2 al fostului CET II din strada Ogorului nu va mai avea loc, conform programării, în această zi, la ora 13.

Potrivit comunicatului Prefecturii, "s-a constatat faptul că executantul operaţiunii nu deţinea asigurare", astfel încât la solicitarea prefectului Dumitru Ţiplea, acesta a fost notificat că "în lipsa comunicării unei dovezi privind încheierea unei asigurări, operaţiunea de demolare nu va primi acordul Electrica Oradea, având în vedere pagubele considerabile care pot fi cauzate cu ocazia executării lucrărilor".

Contactat de BIHOREANUL, prefectul a explicat că firma angajată de proprietarii fostului CET II să facă demolarea prin implozie este din Hunedoara şi nu a reuşit să găsească în ţară un asigurator. Or, asigurarea era necesară pentru a acoperi eventualele pagube produse tocmai staţiei de transformare a Electrica, a cărei dezafectare temporară fusese solicitată în cursul zilei de joi, dat fiind faptul că aceasta se află la circa 50 metri de construcţia ce urma să fie pusă la pământ.

"În cursul dimineţii de azi, 7 februarie, s-a confirmat faptul că executantul lucrării nu a identificat un asigurător în România care să asigure operaţiunea de implozie, urmând să facă diligenţe pentru a găsi un asigurător extern", se arată în comunicatul de vineri al Prefecturii.

Iniţial, aşa cum a scris BIHOREANUL, joi dimineaţă directorul Electrica Oradea, Ionel Boja, a respins solicitarea, motivând că asta ar fi însemnat întreruperea electricităţii în cartierul Nufărul şi comuna Oşorhei, pentru ca în partea a doua a zilei Prefectura să comunice identificarea unei soluţii tehnice care ar fi permis mutarea capacităţii de transformare a staţiei respective pe alte staţii, până la încheierea operaţiunii de demolare.

În anii trecuţi au mai fost făcute la fostul CET II două demolări prin implozie, a coşului de fum şi a unei hale, dar firma însărcinată să execute operaţiunea a avut de fiecare dată asigurare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON