URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2010, 14:12

Decizie şoc: Ilie Bolojan şi-a dat demisia în secret!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizie şoc în lumea politică locală! Primarul Ilie Bolojan s-a retras din toate funcţiile de conducere pe care le deţinea în cadrul organizaţiei judeţene PNL, fără a-şi argumenta decizia.

La nici două săptămâni după ce a fost ales, la limită, ultimul pe lista celor nouă vicepreşedinţi ai PNL Bihor, Bolojan şi-a dat, joi, demisia din funcţie. La fel, primarul a renunţat şi la calitatea de membru al Biroului Permanent Teritorial al PNL Bihor.

No comment

"Pot doar să vă confirm faptul că am renunţat atât la funcţia de vicepreşedinte, cât şi la calitatea de membru în Biroul Permanent. Mai multe nu am ce să vă spun", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

După toate probabilităţile, Bolojan e nemulţumit de modul în care s-a desfăşurat conferinţa judeţeană a partidului, în cadrul căreia s-au încălcat câteva înţelegeri prealabile. Ca rezultat, în Biroul Permanent Judeţean au ajuns reprezentate mai bine unele zone locale, în detrimentul orădenilor şi al celor din zona Aleşd.

De altfel, însuşi Bolojan a primit un cartonaş galben în partid. Deşi avea asigurată funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene graţie poziţiei sale de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, la reconfirmarea prin vot, în mod surprinzător, Ilie Bolojan a fost ales ultimul pe lista vicepreşedinţilor, la conferinţa judeţeană de la finele lunii trecute.

Primarul de Oradea a obţinut doar 311 voturi, fiind surclasat de fostul deputat Valeriu Boieriu cu 439 voturi, de primarul de Beiuş, Adrian Domocoş, cu 397 voturi, şi inclusiv de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, care a strâns 354 voturi. Revenirea lui Ţîrle este cu atât mai frapantă cu cât în urmă cu câteva luni a fost debarcat din funcţia de vicepreşedinte a PNL Bihor.

Singura funcţie politică deţinută în prezent de primarul de Oradea în cadrul PNL este cea de preşedinte al filialei municipale, poziţie în care a fost ales la începutul anului.

Ilie Bolojan a fost între 1996-2004 consilier în Consiliul Local al oraşului Aleşd, iar în perioada 2004-2005 a fost consilier judeţean. În 2005, a fost numit prefect al judeţului Bihor, funcţie pe care a ocupat-o până în anul 2007. Între 2007 şi 2008, a ocupat funcţia de secretar general al Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu. La alegerile locale din 2008, Bolojan a câştigat funcţia de primar al municipiului Oradea, din primul tur de scrutin.

A demisionat şi Birta!

Odată cu primarul Ilie Bolojan a demisionat din BPT şi consilierul judeţean Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea. Potrivit spuselor acestuia, gestul are de-a face cu înţelegerile prealabile alegerilor interne din PNL Bihor, care nu au mai fost respectate de unele grupări.

„Înainte de alegeri au fost stabilite nişte zone Oradea, Salonta şi aşa mai departe şi numărul de locuri care vor reveni fiecărei zone. Eu nu am fost propus de nicio zonă şi am candidat independent. Din cauză că eu am obţinut un loc iar alţii care au fost propuşi de organizaţiile din care provin nu au reuşit acest lucru am considerat că este normal şi moral să mă retrag", a declarat Birta pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
si daca si ar da demisia
si daca si ar da demisia ce s ar intampla? se pierd SPAGiile.....ha, ha, ha.
Postat 18 Iunie 2010, 21:47 de upssss
Schema H
Abureala politica. Bolojan este in continuare presedintele organizatiei municipale PNL, cu influenta de 10 ori mai mare decat toate cele judetele la un loc. Titlul "...demisioneaza din conducerea PNL Bihor" este total gresit sau se doreste dezinformarea fraierilor de alegatori in sensul ca primarul baiat bun se distanteaza de cei care manevreaza banul public in judet :)) intoxicare de 2 bani da de efect la manipulati
Postat 14 Iunie 2010, 14:39 de Crisan
@ASCHIUTA
DRAGUTULU STIE MAMICA TA CA TE JOCI LA CALCULATOR ? AI GRIJA CA FACE BUBU !! BUBU LA BUBA PE CARE O AI PE GAT !!!
Postat 13 Iunie 2010, 22:10 de SCORTOSUL
@scoarta
cand iti zic mai multi ca esti beat(in cazul tau UN BOU) te retragi
Postat 13 Iunie 2010, 20:03 de aschiuta
@ORADEANUL
VAI CE GANDIRE PRO-FUND-A AI !!! MA PLEC IN FATA INTELEPCIUNII TALE SI TE ADMIR CAT POTI FI DE AFUND IN GANDIRE SI ANALIZA !! LA TINE ESTE TOT ADEVARUL SI CUNOASTEREA , AI ATATA CA-CUR-GE DIN TINE SI PE LANGA TINE ( ESTI LINGAU UNGURUL BOLOJAN-COADA DE CIOCAN?) !! UNGURUL BOLOJAN SINGURUL CAVALER AL DREPTATII ORADEANE , AM O SPADA PT. EL SA I-O SPRIJINESC DE UMAR SI SA-L DECLAR "SIR" FRATE IN OBICEIURI CU ELTON JOHN !!!
Postat 13 Iunie 2010, 13:16 de SCORTOSUL
BOOJAN A PROCEDAT CORECT
In Birou au intrat oameni incapabili, cu mari probleme de moralitate si unii care nu au nimic cu PNL, ci sint aici pentru interesele de afaceri. Toate acestea s-au intimplat pentru ca acei mentionati mai sus au facut jocuri de culise. Normal ar fi ca toti oamenii corecti alesi in acest birou sa-si dea demisia. PS. In ceea ce-l priveste pe SCORTOSUL nu are rost sa-i mai raspundeti pentru ca e un dobitoc.
Postat 12 Iunie 2010, 19:57 de ORADEANUL
@ ADIP
IAR PUTE CEVA DIN GURA TA !!! PE UNDE DAI CU LIMBA DE ITI PUTE ASA RAU GURA ??!! PE LA UNGURUL BOLOJAN-COADA DE CIOCAN ,PE LA "ASS"-ul LUI?? DOAR ATAT POTI ?? NU STII MAI MULT ?? HAI INCEARCA ??? FII PERSEVERENT !!! MAI "ADANC" , MAI "PROFUND" SA AJUNGI IN PUNCTUL FIERBINTE SI SA-L RACORESTI !!!
Postat 12 Iunie 2010, 16:54 de SCORTOSUL
alta
degeaba canti bine cu buzele de sus ca cele de jos vand mai bine..........superrr
Postat 12 Iunie 2010, 13:33 de anca
stiti care e cea mai nefericita femeie?
ha,ha, ha,nu stiti......................CEA CARE DOARME LA UNU FARA CEVA...........nu cu unu fara ceva.............ha, ha, =rutina.
Postat 12 Iunie 2010, 13:22 de anca
...
Hai ca dadusi cu mucii in fasole. Ti-ai facut caracterizarea, nu mai e nimic de adaugat. Tu nu esti taran, aia sunt oameni adevarati, nu nevertebrate ca tine. Ia un manual de limba romana, opreste Taraf tv si dupa ce reusesti sa articulezi o idee coerenta iesi in lume. Pana atunci ti-e bine in cloaca in care te balacaesti.
Postat 11 Iunie 2010, 22:23 de adip
@ADIP,ASPIRE SI RESPIRE
OK ! NU STIU SCRIE ! DAR MANELIST NU SUNT !! TARN SUNT DAR NU DE LA MUNTE !! IAR KISS GRASU SI UMFLATU NU ESTE "ASS"-ul MEU - EVENTUAL PRODUSUL ASS-ului MEU !!! PAPAGAL DE PDL NU SUNT!! IAR UNGURUL BOLOJAN-COADA DE CIOCAN TOT DIN NEAMUL CORCIT A LUI HORTI E !!! ASA PUPATI-L VOI IN "ASS" CAND ARE CUFUREALA SA VA BUCURATI IMPREUNA !!! A ! GRAMADA DE BALEGAR DIN CARE AM IESIR E IN GURA TA MAI APIRE !!!!
Postat 11 Iunie 2010, 22:16 de SCORTOSUL
Politicului ii e fomica???
Bine a facut Bolojan!! Oricum, cu sau fara PNL, el iar va ajunge primar in Oradea.
Postat 11 Iunie 2010, 21:59 de kaboom
Canta papagalii PDL, canta..
Scortosul posteaza en-gros pe toate site-urile pe care apare stirea. E ordin de sus de la centrala portocalie sa faca norma de comm-uri. Ignorati-l si poate se scufunda in gramada de balegar din care a iesit
Postat 11 Iunie 2010, 18:31 de adip
scortosul
Asta chiar nu stie sa scrie. Un simplu manelist. Bun venit la Oradea tzaranule de munte :))))) bine ca ti-au aratat si internetul =))) sa-ti descarci doza de manele :))) Oricum nu esti oradea. Kiss our ass!
Postat 11 Iunie 2010, 17:55 de Aspire
@Oradean
"ROMANULE" DEGEABA ARUNCI PLEDUL PESTE HOIT CA TOT PUTE A HOIT !!!
Postat 11 Iunie 2010, 16:07 de SCORTOSUL
@scortosul
Dupa cum scrii, tu esti ungur.
Postat 11 Iunie 2010, 15:48 de Oradean
UNGURUL BOLOJAN-COADA DE CIOCAN !!
DAR DEMISIA DE LA NATIONALITATEA DE ROMAN CAND SI-A DATO ????? CA INCA NU AM AFLAT DE EA !!! CRED CA ACUM E UNGUR 100% !! CU ACTE INREGULA SI CARNET DE PARTID !! LA UDMR !!!!!! " CE BINE IMI PARE CA AI LUAT TEAPA CE BINE IMI PARE CA AI PIERDUT CE BINE ..... "" DE LA PMO CAND ITI DAI DEMISIA SAU INCA NU TI-A DAT VOIE PARTIDUL TAU, UDMR-ul !!!!!!
Postat 11 Iunie 2010, 14:22 de SCORTOSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON