URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2013, 17:30

Decimare! Compania de Apă Oradea va trebui să reducă aproape 10% din personal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
A fost Electrocentrale, se pregăteşte Compania de Apă Oradea! Consiliul de Administraţie al societăţii a fost însărcinat de primarul Ilie Bolojan să adopte până vinerea viitoare un plan de măsuri menit să scadă cheltuielile societăţii pentru a îmbunătăţi indicatorii financiari ai acesteia.

"Dacă în ciclul electoral precedent ne-am concentrat asupra eficientizării Primăriei, în actualul mandat ne vom îndrepta atenţia asupra regiilor locale având în vedere impactul lor major pe care îl au asupra economiei oraşului. Astfel, săptămâna trecută s-au purtat negocieri în urma cărora s-au eliminat unele sporuri de la Electrocentrale iar până la sfârşitul săptămânii viitoare Consiliul de Administraţie al CAO va trebui să adopte un plan de măsuri pentru reducerea cheltuielilor", a spus primarul Ilie Bolojan.

"Cam 40 de oameni"...

Directorul CAO, Ovidiu Gavra, a declarat că planul de măsuri va implica nu doar reduceri de cheltuieli, ci şi de personal. "Deocamdată nu pot să spun o cifră exactă pentru că există încă discuţii. Poate nu vom reduce chiar 10% din personalul societăţii, dar în mod cert vor disponibilizaţi cam 40 de oameni", a spus directorul.

În prezent, CAO are 590 de angajaţi. Cifra nici măcar nu este atât de mare având în vedere că, societatea a preluat în cadrul proiectului Aparegio serviciile de apă şi canalizare din întreaga zonă metropolitană dar şi din Beiuş şi localităţi învecinate.

Reducerea de cheltuieli a societăţii se impune din cauza faptului că aceasta se pregăteşte să contracteze un împrumut în valoare de 8,5 milioane euro pentru a putea finanţa lucrările din cadrul proiectului Aparegio. În condiţiile în care are deja credite de 15 milioane euro, finanţatorii se codesc să aprobe un nou împrumut fără a vedea o îmbunătăţire a indicatorilor financiari ai CAO.

După toate probabilităţile, măsura reducerii de personal va trebui dublată de o majorare a tarifelor pentru serviciile de apă şi canalizare pentru ca situaţia economică a societăţii să se îmbunătăţească până la nivelul la care va putea contracta împrumutul fără să fie nevoită să accepte condiţii înrobitoare pentru orădeni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Comentariu
Bai cretinule de "Oradean" de ce nu te informezi prima data de salariile adevarate ale electricienilor de la uzinele de apa,dupa aia sa scoti prostii pe gura aia a ta spurcata.............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Postat 22 Ianuarie 2013, 20:23 de Trisoru
apa mizerabila din robinet
Sa plece toti de la conducere ! D-lor ar trebui sa vedeti si sa beti apa care a curs ieri din robinet pe strada Fluturilor ! Sa vezi patanie ! Sun dimineata la apa canal la dispecerat unde anunt ca calitatea apei este jalnica, imi ia domnul amabil nr.de telefon etc,si spre seara la 6 fara ceva apar la poarta un muncitor de la ei ca sa le dau din robinet un flacon de apa ! INcerc sa explic la respectivul ca acuma deja s-a curatat apa ,ca am lasat sa curga cred ca cinci ore pana sa pot folosi la ceva apa lor,dar am pus in borcan apa murdara ca sa le dau ca mostra ,sa analizeze calitatea . Sa vezi surpriza ..... nu domna eu nu iau apa aia mie imi pui din robinet ce curge acuma ! Bunanteles a plecat omul meu cu flaconul de 2l cu apa curata sa duca la analize ! Si eu am ramas cu apa murdara si cu factura imensa care o sa o platesc...dar nu este corect ! Am relatat cele intamlate la dispecer care mi-a zis sa fac o plangere, si cu asta am fost rezolvata ! SA VA FIE RUSINE CA TRAITI PE BANII NOSTRII ! o sa ne facem fantani in curte si o sa renuntam la voi ! ca ne furati luna de luna !
Postat 18 Ianuarie 2013, 12:21 de eva
schimbari
DAR GAVRA SI CEATA LUI NU MAI LASA CIOLANU ,DINAINTE DE 90 TOT SEF BA LA TERMOFICARE BA LA APA ,MAI LASANE ,DUTE UNDE SO DUS MUTU IAPA ,SAU E CA LA REGI SCAUNU RAMANE MOSTENIRE AN FAMILIE.MAI LASANE
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:31 de nervosu
schimbare totala da, dar NU de la partide
Asa, oameni din afara companiei trebuiesc adusi, Lasa ca va veni director comercial din afara ales pe criterii clare...in urma auditarii dam afara 10% fara criterii clare.. pai ultimii veniti , MAJORITATEA pe criterii CLARE - de partid_ care stau pe coridoare la tigara si HABAR NU AU ce se intampla in Companie--sar acum ca vor fi dati afara...ERA CAZUUUL .... Doamne Oradeanul informat stie ... da.. iar cei de la noile distributii de apa de la sate si orasele , cu siguranta ca sunt mai eficienti decat cei din Oradea, au utilaje si tehnologie acolo, s-au format adevarati profesionisti ...
Postat 13 Ianuarie 2013, 10:33 de apa
SCHIMBARE TOTALA
Schimbare totala a managementului in regiile ordene asta e solutia.Oameni cu experienta din afara companieie care sa vina si sa rezolve problema in mod sanatos si pe termen lung.Oameni care nu au rude si amante angajate in companii sau subalterni trimisi la ciubuc in interes propriu.Se merge pe principiul dam afar 10 % din personal fara criterii clare de competenta ci ultimul venit primul plecat.Deci cei angajatii de conducere acum -4 ani cand au ajuns pe functii de directori nu pleaca ci pleaca cei angajati recent odata cu preluare noilor distributii de apa din judet. Deci un manager care nu a facut nimic pentru eficientizarea activitatii 4 ani si are un profit la CAO mai mic decat cel de la piete nu poate fi eficient in restructurarea companiei.Orice crestere de pret a apei o sa duca la scaderea consumului si implicit la o scadere a veniturilor companieie de apa.Situatia acolo trebuie auditata serios si reduse pierderile de exploatare si transformate activitatile in centre de profit.Cele rentabile raman celelalte externalizate.De unde sa stie astia asa ceva ca daca stiau faceau inante de dat afara 40 de oameni !!!
Postat 12 Ianuarie 2013, 19:03 de ORADEANUL INFORMAT
Apa de ploaie
Locatarii care au acoperis pe bloc pana cand mai platesc apa pluviala?Aceasta nu se mai scurge in instalatia de canalizare ci""In Sf. pamant"". De ce se mai emite factura?Pentru a avea sefii celor 590 de salariati remuneratii si prime, cadouri de sarbatori si altele?. HALAL CAO. Pacat ca nu aveti concurenta. De aceea faceti ce vreti. actuala si vechea conducere""aceeasi Marie cu alta palarie" In loc de CSURSAS , GAVRA. Pacat ca nu mai este si actualul prefect ceva director pe la companie.Ne furati banii si nimeni nu va trge la raspundere, neseriosilor.
Postat 12 Ianuarie 2013, 18:56 de Sargon din Venetia
comentariu
DOMNULE BOLOJAN CE MAJORARI DORESC CEI DE LA COMPANIA DE APA ??????? CHIAR NU LE ESTE RUSINE ATAT IN PRIVINTA CALITATI APEI CAT SI LA TOATE LUCRARILE EXECUTATE DE CATRE ACESTI .INTERESANT LA SINTION METRU CUB DE APA ESTE 1.5 LEI LA NOI LA ORADEA CIRCA 5 LEI SI CEEA DE LA SANTION ARE O CALITATE SUPER .ACESTE LUCURI TREBUIE SA LE VEDETI DOMNULE BOLOJAN CA IN SCURT TIMP NE VOM DEBRANSA SI DE LA COMP DE APA SI NE VOM FACE FANTANI IN SUBSOLUL BLOCULUI PT A NU PLATI O ASEMENEA SUMA PE O APA MIZERABILA SI SA AIBA SEFIMEA DE LA COMP ANIE SALARI NESIMTITE .ATI VAZUT CE SALARI AU CEI DE LA COMP DE APA???? UN SIMPLU ELECTRICIAN CARE TOATA ZIUA DOARME SAU FAC BOGRACIURI LA UZINELE DE APA ARE UN SALAR DE CIRCA1700 PLUS BONURI PLUS ETC AJUNGE LA CIRCA 2000 LEI PT CE ??????????DOMNULE BOLOJAN NU VA BATETI JOC DE ORADENI CARE V-AU VOTAT, PT CA NU O SA MAI FITI VOTAT NICIODATA.LASATI SCUMPIRILE SI OCUPATIVA DE CEEA CE VA-TI PROPUS ,SI INCA O PROBLEMA SI DUMNEAV DOMNULE PRIMAR NU MAI FOLOSITI AUTO DIN DOTAREA PRIMARIEI PT A VA DEPLASA ACASA LA ALESD AR FI BINE SA VA CUMPARATI O MASINA ,ACEASTA ESTE O SUGESTIE PT CA CIRCULATI CU EA PE BANI INOSTRI. MULTUMIM DE INTELEGEREA ACORDATA
Postat 12 Ianuarie 2013, 10:14 de oradean
De acord cu europa!!
Tare mă tem că grăsanele nu-și iau salariile grase de pe spinarea noastră!!!
Postat 12 Ianuarie 2013, 09:57 de vlad
n
durerea mare este ca din 1945 romanul nu a evoluat cu nimic doar a devenit un egoist a disparut curajul si demnitatea nationala dragostea fata de aproapele ajutorul reciproc etc in ziua de azi fiecare dintre noi am devenit individualisti fiecare doar pentru el nimeni nu mai sare in ajutorul aproapelui am ajuns ziua in care se implinesc vorbele sfintilor parinti o sa vedeti spurcaciunea in jurul vostru la servici politica etc dar cel mai linistitor este ca intr o zi romanii se vor destepta asi vor da seama si vor deveni puternici
Postat 12 Ianuarie 2013, 09:19 de n
@none + alti 60% de prosti
Primiti ce ati votat ! Si e doar inceputul.....
Postat 12 Ianuarie 2013, 08:44 de .
RAO de Beius / continuare
Criteriul politic si nu competenta a fost modul de angajare la regia din Beius. Tot felul de inginerasi ramasi fara servici s-au inscris in PNL doar pentru a fi angajati la RAO Beius. Iar calificati si profesionisti sunt foarte putini. Inclusiv directorii nu au auzit de retele si canalizari pana abia acum 3 ani. Ce performanta mai vrem? Si primul lucru care l-au facut cand au preluat regia locala a fost sa-si cumpere niste loganuri noi . Tragic e ca noi platim aceste arogante. Pentru salariile unor pile politice si masinile lor ne majoreaza acum pretul la aceste utilitati. Brovo noua.
Postat 12 Ianuarie 2013, 08:41 de horia
none
o aberatie si prostie de neimaginat daca asa credeti ca va creste economia prin pierderea locurilor de munca va inselati amarnic daca in parlament au mai avut loc inca 200 de smintiti plus secretare etc atunci oameni de ce nu au loc si ei la servici dati afara oameni pentru a putea acoperi pe cei 200 de smintiti plus mariti taxele si impozitele frati romani suntem cei mai prosti din toata europa 18,6 mil de oameni suntem luati de prosti de catre 500 de smintiti bravo frati romani dormiti incontinuare
Postat 12 Ianuarie 2013, 08:31 de none
RAO DE Beius
Oradea ca Oradea dar la Beius e tragedie. Dupa preluarea regiei locale acum 3 ani, RAO a reusit doar un singur lucru si anume triplarea pretului apei, fara a imbunatatii calitatea apei sau infrastructura de distributie asa cum a promis. Nu le plang de mila beiusenilor pentru ca ei sunt cei care au aprobat aceasta stare de fapt in CL si mai apoi prin realegerea cu un scor mare a artizanului acestui proiect de preluare , primarul Domocos. Insa anuntul ca va trebui sa suportam o noua majorare a pretului apei care oricum se face semestrial in functie de rata inflatiei ma enerveaza la culme. Pai nu era vorba ca investitiile sa se faca din bani europeni? Si acum auzim de datorii imense, credite deja luate pana nici nu a inceput proiectul Regio. Credite pe care nu le plateste Domocos ci fraierii din Beius. De trei ani platim triplu la apa. Calculand sumele strinse la nivel de Beius puteam sa ne facem propriul proiect pana acum fara sa mai platim si creditele contractate pentru buna functionare a unei regii oradene. Rusine!!! PS. Si nu e de mirare pierderile constante ale companiei in conditiile in care la Beius schema de personal a fost unflata cu tot felul de ciudati impusi pe culoare pol
Postat 12 Ianuarie 2013, 08:19 de horia
Companie Aiurea Organizata.
Na Batu- var norocu, cine v-a obligat sa face-ti o struto(camila) cu toata apa si ( cacatu) judetului,,acu o sa dati cu capu, si noi cu banu.
Postat 12 Ianuarie 2013, 00:29 de Aparegio
obraznicie
Sa va fie rusine!!! Avem cele mai mari tarife la apa din tara! Platim apa de ploaie chiar si pe seceta! Ca sa puteti sa va tineti neamurile nepricepute in servici. Si mai aveti tupeu sa vorbiti de majorari! Parca Oradea ar fi eldorado-ul Romaniei, cu cele mai mari bussines-uri din tara, venituri pe masura. Oare de ce in Oradea cres numai taxele, iar salariile scad?
Postat 11 Ianuarie 2013, 20:03 de europa
despre economia de piata originala
O fraza geniala : ,,...măsura reducerii de personal va trebui dublată de o majorare a tarifelor pentru serviciile de apă şi canalizare pentru ca situaţia economică a societăţii să se îmbunătăţească până la nivelul la care va putea contracta împrumutul fără să fie nevoită să accepte condiţii înrobitoare pentru orădeni." !!! Deci oradenii vor fi taxati de n-ori pt. a nu ajunge intr-o situatie ,,inrobitoare". Precis ca situatia ,,inrobitoare" ar conveni mai mult oradenilor ! O sugestie : in economia de piata, pe langa reducerea numarului de angajati se mai aplica si reduceri salariale, taieri de sporuri, prime, etc. Nea ilie, stim ca esti prof de mate ,,speciala", da' intreaba, CA NU STII, pe cine se pricepe ! Daca ramaneai la Tileagd, nu era niciun bai ca nu te stii cu legilee economiei, da' venisi ca primar si asa ne arde la buzunar nestiinta ta ....
Postat 11 Ianuarie 2013, 17:51 de nouriel rubini
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON