URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2012, 17:20

De la o zi la alta, Lucia Varga a rămas doar ministru fără portofoliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe lista Cabinetului Ponta II trimisa la Parlament, joi, trei ministri nominalizati miercuri au ramas fara ministere, devenind ministri-delegati. Printre ei, si singurul demnitar bihorean nominalizat in viitorul executiv.

Cei trei sunt Constantin Nita (PSD), care urma sa conduca un Minister al Energiei, Lucia Varga (PNL), ce trebuia sa coordoneze Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii si Maria Grapini (PC), care ar fi urmat sa gestioneze un Minister al IMM-urilor si Turismului.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca, dupa o discutie cu reprezentantii ministerului de Finante, s-a decis ca titularii ministerelor Energiei, cel al IMM - urilor si al Apelor sa devina ministri delegati, domeniile in cauza nefiind necesar sa aiba aparat propriu de lucru si sa fie separate de ministerele mama.

"Am semnat catre cei doi presedinti ai Parlamentului programul de guvernare si componenta nominala a ministrilor. Dupa cum probabil stiti, eu am cerut sa fie dat si comunicat oficial, o parte semnificativa a ministrilor si aici ma refer, si aici ma refer Energie, pentru IMM si Turism, pentru Ape, Paduri si Piscicultura sunt ministri delegati. Am discutat cu ministerul de Finante si Secretariatul General al Guvernului si practic in acest fel au competentele lor, dar putem sa folosim structurile de personal, de contabilitate si juridic unice, nu trebuie sa facem si nu era bine sa facem noi structuri de contabilitate, de juridic si de personal", a declarat primul ministru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Lucia Varga????
UNDE ESTE LUCIA VARGA???? SE TOT LAUDA CU \\"ENVIRONMENTAL CARE\\" IAR CAND AVEM CEL MAI MARE DEZASTRU ECOLOGIC (LACUL OCHIUL MARE) DIN BIHOR EA TACE!!!
Postat 26 Decembrie 2012, 10:25 de sorbonel
NASPETA NU ARE MINISTER!
MERGETI SI MUNCITI, LASATI VRAJEALA CA NU MAI TINE
Postat 21 Decembrie 2012, 21:51 de nu i rau delok !
hahahahaha............
era culmea sa ajunga si asta ministru. i-au suflat ciolanul. aaaaaahahahahaha.........
Postat 21 Decembrie 2012, 21:12 de psd-ist
A supt la dl. Ioan ... Micula în loc de Walker cu apă făcută gheaţă
Când era secretar de stat, femeia asta confunda programul Băncii Mondiale pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare la sate, cu programul Comisiei Europene pentru apă potabilă şi apă uzată pe vare îl gestiona ministerul în care lucra. Mai mult decât atât, susţinea posibilitatea formării de microregiuni pe proiectele aferente eventualelor extinderi de reţele, în timp ce comunitatea europeană cerea imperios crearea de mari regiuni (cu minim 300.000 locuitori) pentru alocare ade fonduri nerambursabile. Idioata chiar a insistat pe confuzie, împreună cu Bolojan care era prefect de Bihor la acea vreme, astfel că întregul program a fost întârziat în judeţ cu 2 ani, din lipsă de structuri instituţionale formate la nivelul implementării locale a programului. Ca rezultat ... şi după pierderea timpului, dar şi a cca. 60 milioane euro pe care i-au luat alte judeţe între timp (printre care Cluj-ul spre exemplu) ... blonda asta a ajuns ministru-delegat pe apele româneşti, după ce fraţii Micula (beneficiarii sugătoarei de ...) au vărsat cotizaţia la PNL. Bravo USL şi ai tăi profesionişti !?!
Postat 21 Decembrie 2012, 18:39 de Carp III
Pa sifon
Pacat ca Bihorul nu a dat un ministru competent. Mama Lucica in afara de balbe nu a facut nimic. Se pare ca stiu si alti prieteni.
Postat 21 Decembrie 2012, 16:46 de Andreea Ionescu
@Pantea, F.&Dumiter V
Are expertiza : e peştoaica !
Postat 21 Decembrie 2012, 10:18 de pescarul
corect!
hmmmm si cum vor mai face parlamentarii USL de Bihor lobby acum???? D-zeule.... chiar vine apocalipsa!
Postat 21 Decembrie 2012, 09:48 de cornel
O pălărie cam mare.
1. Faptul că Bihorul merită să aibă miniştri titulari în Guvernul României, este un lucru firesc. Sunt destui bihoreni competenţi care ar merita să devină miniştri USL, pe care, însă, nu prea îi vedem în prim planul politic local. Nu înţelegem, însă, ce expertiză poate avea un inginer mecanic în domeniul silviculturii, pisciculturii şi apelor (hidrotehnic), expert care a părăsit partidul dnei ministru Rovana Plumb în 2005 (PSD), în schimbul unui ”ciolan” mare. 2. Ce realizări măreţe a avut dna secretar de stat Lucia Varga (2005-2008) pe linie de OMG, sau în domeniul captării şi stocării emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă?
Postat 21 Decembrie 2012, 08:11 de Pantea, F.&Dumiter V
???
data viitoare vor aparea alte ministere,al grotelor si pesterilor,al oierilor {pt jiji},ministerul protectiei hotilor,etc,pt fiecare parlamentar cite un minister,doar toti trebuie multumiti si se prevede dublarea numarului de parlamentari pt ca la actualele alegeri au fost unele nemultumiri mai ales in zona miticilor,dar multi bihoreni sint mai flaminzi ca miticii
Postat 21 Decembrie 2012, 07:30 de luky
Bravo, Ponthausen !
A castrat-o !
Postat 20 Decembrie 2012, 18:51 de hingerul
ce pierdere
of of! ce tragedie!!! am ramas fara ministru, noi cei mai frumosi si mai destepti dintre romani si cei mai tari dintre liberali! Vai, nu o sa mai putem sifona carutele de bani prin primariile penele! Mare pacat si extraordinara pierdere! Cine o va putea consola pe Lucica care a ramas fara jucarioara la care a visat pentru Craciun? JOS USL!
Postat 20 Decembrie 2012, 18:43 de Lucica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON