URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2019, 17:50

De ce minţi, „Sanyi Safari”? Pásztor pretinde că a vânat doar o antilopă în Africa de Sud, dar BIHOREANUL are dovada că a omorât cel puţin două

De ce minţi, „Sanyi Safari”? Pásztor pretinde că a vânat doar o antilopă în Africa de Sud, dar BIHOREANUL are dovada că a omorât cel puţin două Captură de pe site-ul safariului făcută în data de 26 septembrie, când poza lui Pásztor Sándor "from Hungary" se găsea pe site-ul Hoeksfontein Safaris
De ce minţi, „Sanyi Safari”? Pásztor pretinde că a vânat doar o antilopă în Africa de Sud, dar BIHOREANUL are dovada că a omorât cel puţin două Captură de pe site-ul safariului făcută în data de 30 septembrie, când poza lui Pásztor a dispărut...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar noutăţi în scandalul privind partida de vânătoare pe care preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a avut-o într-un safari din Africa de Sud.

„Pásztor from Hungary” a dispărut!

Fotografia cu UDMR-istul aşezat lângă o antilopă vânată, din specia Blesbuck, lângă care se prezenta „Sándor Pásztor from Hungary”, a dispărut de pe site-ul safariului Hoeksfontein Safaris, www.hoeksfontein.co.za. Acest detaliu a fost remarcat şi de Flavius Bunoiu, USR-istul care l-a deconspirat, săptămâna trecută, pe „Sanyi Safari”, şi care a scris despre dispariţia fotografiei şi a textului care o însoţea pe blogul său.

BIHOREANUL l-a sunat, luni, pe şeful CJ Bihor, pentru a afla de ce a cerut să fie scoasă poza de pe site şi nu a cerut, de pildă, doar să fie corectat textul fotografiei şi să fie eventual prezentat ca provenind din România. Pásztor a negat că ar fi cerut expres să dispară fotografia cu el de pe site, dar a recunoscut că a vorbit cu reprezentanţii Hoeksfontein Safaris.

„Am sunat doar să mă interesez de acea fotografie, dar nu le-am cerut să o scoată”, pretinde preşedintele CJ Bihor. Este lesne de înţeles însă că reprezentanţii safari-ului n-ar fi avut alt motiv să îndepărteze fotografia acum, decât dacă cel imortalizat a cerut asta.

Pasztor Sandor si antilopa

Prins cu minciuna!

BIHOREANUL i-a mai cerut lui Pásztor să lămurească clar în ce context a fost la vânătoare în Africa de Sud şi câte animale a vânat, ţinând cont că în conferinţa de presă de vineri a fost evaziv, iar în declaraţiile către Jurnal Bihorean a refuzat să spună explicit.

„Am fost o singură zi în safari, şapte zile în Cape Town. Am fost în vacanţă cu familia, în total două familii. Am vânat un singur animal, acesta”, a declarat şeful CJ Bihor.

Numai că, în ciuda acestei declaraţii ferme din partea UDMR-istului, BIHOREANUL are dovada că minte. Pe pagina de Facebook a safariului, BIHOREANUL a găsit o altă imagine cu Pásztor Sándor (foto principal), lângă un gnu (specia blue wildebeest bull) omorât. Bucuros, vânătorul stă în spatele animalului, ţinând mândru arma care l-a ajutat să obţină acest trofeu.

Această fotografie a fost postată pe reţeaua de socializare pe data de 7 mai 2018, în timp ce prima fotografie s-a regăsit pe site-ul safariului la rubrica cu imagini din sezonul 2018-2019. Cel mai probabil, aşadar, fotografiile au fost făcute în acelaşi sejur.

Pasztor si gnu

Nicio explicaţie

Când reporterul i-a spus lui Pásztor că a găsit această a doua imagine, care nu doar arată că preşedintele CJ Bihor minte pe faţă, dar conturează şi ipoteza că preşedintele CJ Bihor a cumpărat, de fapt, un pachet cu acces la mai multe trofee, preşedintele a avut o reacţie prostească.

„Ok, aici ne oprim, vă mulţumesc pentru întrebări”, a spus Pásztor, înainte de a închide telefonul, fără drept de apel. Chiar şi această reacţie pare să confirme că şeful CJ Bihor a fost, de fapt, la o vânătoare exotică prelungită în Africa de Sud, nu doar a ajuns din întâmplare, o singură zi, în respectivul complex.

De altfel, după cum se vede pe site-ul Hoeksfontein Safaris, un pachet de bază cu costul de 3.000 de euro îi dă vânătorului dreptul de a a vâna cinci animale, printre care un gnu şi o antilopă, dar îi acoperă şi costurile pentru şase zile de cazare, cu mâncare şi băuturi incluse, transportul de la aeroportul cel mai apropiat, vehicul 4x4 pentru vânătoare.

Preţuri hunting safari

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Cum se recomandă şeful CJ Bihor: „Pásztor Sándor from Hungary”. Şi „de ce nu are timp de Aeroport”: se răsfaţă în Africa la vânătoare de antilope!"

"Şeful CJ Bihor, despre cum a ajuns „Pásztor Sándor from Hungary”: fiindcă s-a dus în Africa de Sud cu paşaportul ungar, a fost... „asimilat”"

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
iahim
Ai punctat bine.
Postat 01 Octombrie 2019, 00:08 de Sandu1206
Bihoreanule
Mai terminati cu prostiile voi ăștia de la Bihoreanul! Pasta ăsta sau Paszorel cum l o fi chemat, la ce borcane are pe ochi nici pe bicicletă nu vede sa mearga dar sa mai tinteasca ceva:)) asta a mers la grădina zoologică ca si faca poze măi băieți... Stati cuminți nu va luati de el satacu ca i aburiti doar borcanele de pe nas. Ce fază lungă sa aiba asta? Antilopa trebuie puscata de la 200-300m , asta vede la 2 in față lui in condiții de lumina si vizibilitate maximă...Nu fi ti rău cu el...lasa ti sa creada lumea ca el a împușcat nu ca a fost la grădina zoologică:))
Postat 30 Septembrie 2019, 23:04 de Adrian_Preda
iubitor de natura si animale???????
conform unui curriculum se pare ca iubeste natura si animale. Si ca toti snobii, iubeste mai alles uciderea animalelor. Dar acest lucru nespecificat in curriculum, deci fals in declaratie, deci condamnabil.
Postat 30 Septembrie 2019, 20:57 de iahim
Gnu face parte tot din familia antilopelor!
Întrebarea este, ce merită un gunoi ca pasztor după tot raul făcut județului Bihor?!? Ar trebui legi noi și ferme pentru hoții că el și ceilalți din politică! Fără compromisuri!!! ????????????
Postat 30 Septembrie 2019, 18:31 de AlinusMaximus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON