URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2013, 16:54

Daciana Nica a renunţat la funcţia de adjunct la AJOFM Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 8 ani la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Daciana Nica nu va mai fi adjuncta instituţiei, începând cu 1 februarie, deoarece şi-a cerut trecerea pe un post de execuţie.

Deşi este membru PDL, directoarea, care are o experienţă în AJOFM de 20 de ani, a ţinut să sublinieze că decizia ei nu are de-a face cu schimbările politice, mai exact că nimeni nu i-a cerut să părăsească funcţia, iar hotărârea este una strict personală.

Pe de altă parte, era de aşteptat o schimbare la conducerea AJOFM, condusă în continuare de către Doru Drăgici, membru PDL.

Deocamdată nu se ştie cine va prelua locul de adjunct eliberat de Daciana Nica.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
lemn tanase
astea de la ajofm erau de doua ori cocosti, ca seara se ducea madame acasa relata prin prisma ei deformanta evenimentele si se consulta cu nelutu care-si varsa toate complexele si frustrarile pe ``supusii`` dragoanei ! acu or crapa dupa fonctie si mai ales relatiile care au fost numai de conjunctura
Postat 17 Ianuarie 2013, 15:46 de radet
daciana stacojie
este trist dar mai ales destructiv ca astfel de persoana sa ajunga in functie de conducere, poate inainte de a le lansa si partidele ar trebui sa ceara niste referinte de la colegi sau poate ar trebui chiar testati pentru ca altfel iacata surprizele! caracter mai infect decat la daciana poate numai la domnisoara vesa veti mai gasi. si inca ceva ce obraz (ca stim ca-i gros) va avea sa stea printre colegii pe care-i omenea cu falcile inclestate si dispret profund si urlete pe coridoare (asta cand nu pandea intrarea in institutie si nu barfea cu cele din fieful ei)
Postat 17 Ianuarie 2013, 14:41 de valea
dupa cum facut ?
cu oameni ca ea a pierit pdl-ul !!!
Postat 17 Ianuarie 2013, 14:15 de tili
.....
In Octombrie facea mare sedinta la AJOFM, Nica, anuntand cu trambite ca este foarte stresata deoarece nu are nimic de lucru si ca nu mai vrea sa auda de agentie, singura solutie este demisia. Binenteles ca datorita comportamentului fata de subordonati, nimeni nu i-a plans de mila, ba mai mult toti se intrebau cat de repede se va scapa de stresata si bolnava Nica. In Decembrie insa a revenit, nici vorba de demisie, ba mai mult fiind sustinuta de BITEA si de sefa liberarilor la femei LIDIA POPA spunea peste tot "SA VAD EU CUM MA VOR DA ASTIA JOS PE MINE!!!". Datorita schimbarilor din minister, Nica consultandu-se cu ceilalti directori aflati in situatia ei, adica de a zbura din functii, a luat decizia inteleapta de a nu ramane pe drumuri, deoarece la propriu zis NU STIE SA FACA NIMIC, in afara de a da telefoane si a urmari subordonatii, atunci cand este la servici (daca nu are cumva de mers la sala de sport in timpul programului de lucru) si a trimis vineri spre ANOFM pe fax cererea de numirea pe o functie de executie, dupa care, din surse sigure am aflat ca a mers in birou unde s-a inchis si a inceput sa planga. Marti canta pe coridoare..*..i-a venit decizia..acum e fericita!
Postat 17 Ianuarie 2013, 11:13 de Romanul liber
Bravo Sergiu
Sunt perfect de acord cu tine, dar din pacate cred ca ai dreptate, din acest vot popular Ponta nu a invatat nimic, nu le-a ajuns 8 ani ca ne-au terorizat, acum ii lasa in continuare ca sa nu fie liniste, sau a uitat ce ne-au facut PDL-isti.
Postat 17 Ianuarie 2013, 10:06 de eu
Roata se invarte
Ma bucur sincer pentru decizia inteleapta luata de directoarea adjuncta a AJOFM. A terorizat un colectiv timp de 8 ani in toate felurile imaginabil posibile iar acum se retrage frumusel pe un post caldut. Ma bucur sincer pentru colectivul AJOFM ca scapa de ea dar din pacate va fi tot acolo si isi va continua planurile machiavelice stand la panda cand sa prinda din nou un post de conducere. Deci e un fel de adio dar raman cu tine :))) Si se promitea ca nu se vor adauga persoane noi in schemele de personal ale institutiilor publice dar pentru fostii directori oricat de ticalosi au fost mereu se gaseste cate o pozitie libera in schema doar au acumulat o "experienta" bogata si e nevoie de ei pentru bunul mers al institutiei......
Postat 17 Ianuarie 2013, 00:20 de Sergiu
EXPERIENŢĂ LA FRECAT MENTA
Da are o experienţă la FRECAT MENTA dacă judecăm după modul lamentabil în care AJOFM BIHOR gestionează problemele. Fundaţia RUHAMA se laudă cu rezultate care ar fi trebuit obţinute de către AJOFM şi nu de către o firmă privată. Cred că doamna este membră P.S.D. altfel logica articolului, de fapt presupusul motiv al renunţării la funcţie nu poate fi susţinut deoarece şi Doru Drăghici este sigur membru P.D.L. Cel mai înţelept ar fi ca toată conducerea să fie schimbată, deoarece mai sunt şi alţi membri de partid care abia aşteaptă să-şi facă plinul. Poate că Doru Drăghici vrea să se pensioneze ca mai apoi să-l întreţină soţia parlamentar la al doilea mandat. Mi-e atât de silă de gunoaie.
Postat 16 Ianuarie 2013, 20:10 de ALEXANDRU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON