URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2018, 18:20

Dacian Cioloş vine la Oradea: Fostul premier îi cheamă pe orădeni la o dezbatere publică

Dacian Cioloş vine la Oradea: Fostul premier îi cheamă pe orădeni la o dezbatere publică sursa: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, fondator al Mişcării România Împreună (RO100), vine la Oradea pentru o dezbatere publică, la care poate participa oricine.

Conform unui comunicat de presă, dezbaterea este organizată de platforma RO100 împreună cu comunitatea locală RO100 şi va avea loc marţi, 24 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în sala Studio, de la ora 17:30. Tema ei este "Oradea valorilor occidentale".

Aşadar, orădenii sunt invitaţi să participe la o discuţie despre viitorul judeţului şi va avea ca puncte de interes priorităţile cetăţenilor pentru următorii ani.

Alături de Dacian Cioloş vor mai participa Dragoş Pîslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloş, şi el fondator al Platformei România 100, Ramona Strugariu, moderator al comunităţii tematice Diaspora, şi de asemenea membrii comunităţilor locale din Oradea.

Accesul la dezbatere este gratuit, însă doritorii trebuie să se înscrie în prealabil, prin completarea unui formular disponibil online aici.

Platforma RO100 a fost înfiinţată anul trecut şi îşi are rădăcinile în valorile şi principiile din Manifestul România 100 propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloş în toamna anului 2016. Această mişcare civică a luat amploare, astfel că a adunat peste 50.000 de simpatizanţi pe platforma online şi s-a transformat într-o mişcare politică. La începutul lunii iunie, Cioloş a estimat că partidul "Mişcarea România Împreună" va fi lansat în toamnă.

Mădălina Sim
studentă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Soricel
Parca ziceai că ne prezinți dovezi, de mult timp așteptăm. Când le prezinți????
Postat 22 Iulie 2018, 13:59 de Sandu1206
asta e!
față se va citi fata! lepede se va citi lepre!
Postat 22 Iulie 2018, 12:38 de soricel
există ciume: roșii dar și galbene ori portocalii
@cetateanbihorean: NU! Dar treaba trebuie să funcționeze în toate direcțiile! Nu vii tu, față lu' Lascu să faci dosare politice! Ai probe clare, FĂ! Nu vii tu, față lu' Gherghescu să predai lecții! Nu vii tu față lu Anastase să nimeri voturi...nu vii tu, față lu Cochinescu să fii interimara! Mai e una...imi scapă! Despre asta este vorba! Nu-mi veniți cu nu știu ce ciumă că nu tine! Sunt lepede peste tot! Clar! De aceea eu cer(un fel de a zice...)temperare! Dar dacă eu am fost agresat ușor în februarie 2017, apoi și eu știu să fac asta! Pe această planetă există și partide socialiste! Dacă se votează respectați votul! Nu d-astea ca a trebuit să moară oameni!"! Ca ei s-au dus acolo! Iar diasporenii...
Postat 22 Iulie 2018, 12:34 de soricel
Eviti sa raspunzi
Te legi de locul de munca al lui DC dar nu zici nimic de ce te-am intrebat. Constiinta ta functioneaza inca?? Chiar nu te revolti deloc la coruptia instaurata pe spatele tarii si populatiei de gasca asta de la putere? Chiar esti intru totul deacord? Inseamna ca moralitatea ta este cum este. Sau coloana vertebrala iti lipseste.
Postat 22 Iulie 2018, 11:49 de cetateanbihorean
!!!
@cetateanbihorean: Tot nu faci diferență între Instituțiile europene! Dar sunt de acord cu tine în privința ministrului! E un fel de Funeriu....mai ții minte scena cu una care îi sufla ce să zică? Eu mi-o amintesc!
Postat 21 Iulie 2018, 20:58 de soricel
soricel
Cauti si te hranesti din mizerii. Dl Ciolos a fost numit de Dl Barroso ministrul Agriculturii, avand pe mana 38%din fondurile EU. Nu-i putin lucru. Ai tai Psdei sunt in stare de ceva mai bun? Daca ailalti au gresit- asta fiind singurul tau alibi, de ce nu incearca ei sa se ridice peste mizeriile corupte gen Blaga??!! De ce se coboara si chiar se scalda in gunoi? Tie iti place? Un partid captiv unui individ bolnav si corupt ca LDragnea? Chiar nu ai atata coloana vertebrala admiti evidentul ? Nimeni din Psd nu are curaj?? Partidul oilor sunteti voi Psd. Multi corupti avem de toate culorile, dar Psd e campion absolut cu cei mai multi corupti si condamnati pe cap de alegator. Ministrul educatiei un semianalfabet. O adevarata clica de pungasi. Astai partidul pe care-l aperi? Inseamna ca te reprezinta, te regasesti in el. Ce moralitate ai tu sustinand o gasca de corupti?! Asa te-au educat parintii tai? Asta te-au invatat sa faci?
Postat 21 Iulie 2018, 19:53 de cetateanbihorean
au claire de la lune....
@cetateanbihorean: Măi individule! Nu confunda Parlamentul European cu Comisia Europeană! Și nici cu Consiliul Europei! Sunt chestiuni diferite! Și Julien(cu admiteri ratate la liceu!)a fost comisar european pe motiv de Băsescu și tatăl lu' cântăreata! Ce naiba...nu am venit ieri pe planetă!
Postat 21 Iulie 2018, 08:02 de soricel
sobolanului
soricele, iti recomand sa chitai/grohai dincolo de Iosia. Poate acolo grohai la subiect.
Postat 20 Iulie 2018, 23:46 de oradea_mea_si_a_ta
Soricel
Și să nu uităm cine trebuia să instaleze înapoi monarhia. Să-l tuci pe Iliescu in cur. Tu ai vrea Mangă sa fie regele
Postat 20 Iulie 2018, 21:33 de Sandu1206
Da chiar asa
Vrem monarhie
Postat 20 Iulie 2018, 21:31 de Sandu1206
nous savons planter les choux....a la mode de chez nous!
Ce îmi place ! Dezbatere publică gratuită (???? unele s-or plăti...) dar sa te înscrii! Adică sa te verifice întâi, nu cumva....m-aș risCA CA sa văd ce se întâmplă! Nu am timp!
Postat 20 Iulie 2018, 21:01 de soricel
!!!
@cetateanbihorean: Ba da! Se poate și cu 6 case...Si cu Gorghiu! Si cu Blaga! Si cu Turcan! Cu gravida din Costa Rica! Cu Roberta! Cu Boghicevici! Cu sing Bodea! Cu Boc! Cu Buda! Cu ăla de au dat cu ouă în el...cu Julien Sorel.. cu Găvrilă ...
Postat 20 Iulie 2018, 20:53 de soricel
asa ar fi....
@speed:Eu unul aș fi de acord! Cu Principele Nicolae! Cu MS Regele Mihai nu se mai Poate! Cu Duda nu vreau!Dar și așa Parlamentul tot în urma alegerilor se formează iar mai apoi se generează Guvernul!
Postat 20 Iulie 2018, 20:46 de soricel
Doare!!!!
multa prostie mi-a fost dat sa vad aici... Sau rea vointa, spalare pe creier, partizanism la valorile psdist- comuniste, unde grija cea mare este scaparea inculpatilor penali de inchisoare! Comparati-l pe Cilos- fost prim ministru al Guvernului Romaniei, fost comisar al Parlamentului European pe agricultura, cu indivizi gen Viorica Dancila, care nici o propozitie corect gramatical nu poate exprima, Dl L Dragnea, dublu condamnat penal, Dl Darius Valcov, alt individ marcant Psd care ascundea tablourile primite ca mita prin morminte, samd. Astia sunt oare cei mai buni si calificati oameni PSD pe care partidul asta putred de corupt putea sa-i puna in fruntea tarii??? Numai atat poate partidul vostru??? Apoi daca cei mai destoinici oameni ai Psd dunt Dancila, Dragnea si Valcov, ce sa ne mai asteptam de la membri simpli gen Mang, soricel, Crisdumi, popaprostu, Sabau Popa si altii??? Niste nulitati care vor duce tara intr-o buda! Si nu mai dati vina pe Ciolos, ca el a condus 1 an de zile! Voi ati stat mereu la guvernare dupa 89 ati fost partidul cu cei mai multi ani la guvernare, deci raspundeti de starea tarii!
Postat 20 Iulie 2018, 20:46 de cetateanbihorean
@soricel și popaprostu
Ia mai cântați voi refrenul "le mars du TRAMVAI" din imnul marșarierului, și să vă trăiască hoții în politică "trei zile cu cea de alaltăieri"!
Postat 20 Iulie 2018, 20:06 de FaBULA
.
Vrem Monarhie
Postat 20 Iulie 2018, 19:32 de speed
Psycho
Speram ca vine sa DEZBATA psihozele recente ale orasului: case la dunga,p+1+2,hranitul clandestin de pisici si porumbei,copii terminatori in tarcuri de joaca, uscatul rufelor in AFARA imobilelor...
Postat 20 Iulie 2018, 19:18 de excalibur
Comment Ca Va
Sa aduca si formatia The Shorts din anii 83 cu melodia de rigoare,ca inainte ne era mai bine,l'Oradea est bien,noroc ca primarul e cu frica de Dumnezeu!
Postat 20 Iulie 2018, 18:52 de User anonimizat
!!!
Non rien de rien! Non, elle ne chante rien....mais il faut que quel'q' un/une dira c ca...! Tell her: voice zero! Husband zero! El le est une fille! Lui? Habar nu am! Știu ca a avut admiteri nereușite!
Postat 20 Iulie 2018, 18:42 de soricel
Bine ai venit nepurcele
Asa i zicea mos Nechifor ciubotarul lui Ion Creanga cand intra in atelier si l sacaia sa i faca curele pentru bici,il prindea de sub barba,muia felistocul in strachina de duhot si i l facea cu negru pe la bot de i pufnea rasul pe toti ucenicii din ciubotarie,asa meriti daca vii in ciubotaria de Oradea-Bihor,unde sa distrus invatamantul si internele de doi ministri ilustri unul ambasador iar unul iese de la naftalina ceea ce urmaresti si tu dupa cum ti e si numele,adica ciolanul,coscogeame coblizan ce ai umblat lela pe drumuri europene cica de Aristide Buhoiu,nu de munte,de Calistrat Hogas.Soros,demon,ong ist,sadomasochist ce e!
Postat 20 Iulie 2018, 18:40 de User anonimizat
simplement V.
S-ar putea dezbate și prestația lamentabila CA CÂ cîntăreață a unei Doamne? Ce să zic...poate elle croit que'elle est est Celine de Salaj! Pas du tout!
Postat 20 Iulie 2018, 18:33 de soricel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON