URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2019, 14:47

Cu o conducere proaspăt aleasă, PLUS Bihor vrea să colaboreze nu doar cu USR, ci şi cu PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţat în decembrie 2018 ca urmare a dezvoltării Platformei România 100, PLUS, cea mai nouă formaţiune politică din ţară, se află într-un proces de consolidare din care face parte şi alegerea unei conduceri legitime, statutare, a organizaţiei judeţene Bihor, care a avut până săptămâna aceasta o echipă managerială interimară.

Joi seară, în cadrul Convenţiei Judeţene, aceasta şi-a desemnat prin vot conducerea, preşedinte fiind aleasă doctoriţa Ioana Mihăilă, fostă coordonatoare interimară, precum şi 8 membri ai Biroului Judeţean: Alina Bota Sziber, Dan Popa, Rodica Boitoş, Stelian Sabău, Andrei Acs, Paul Mercea, Norbert Barta şi Paul Zoţ.

Totodată, au fost aleşi şi cei trei membri ai Comisiei Judeţene de Integritate şi Arbitraj - Bogdan Ciprian, Marcel Buciuman şi Radu Gavra, componenţa Comisiei de Cenzori şi conducerea organizaţiei de tineret – Generaţia PLUS.

Alături de europarlamentarul Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloş, şi de Oana Bogdan, membru al Biroului Naţional de conducere, proaspăt aleasa preşedintă a PLUS Bihor, Ioana Mihăilă, a avut prima sa întâlnire cu reprezentanţii presei locale, declarând că în plan local, "până acum am colaborat bine şi chiar foarte bine" cu colegii de la USR, cu care formează Alianţa 2020.

"De acum înainte, ar trebui să pornim negocierile (n.r. – în cadrul Alianţei) pe probleme centrate pe interesele cetăţenilor, abia apoi să discutăm despre candidaţi, care vor trebui să respecte criteriile de integritate şi de competenţă, fiind de interes secundar provenienţa de partid", a spus Mihăilă, referindu-se la relaţiile cu USR Bihor.

De asemenea, în condiţiile în care preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a făcut publică propunerea de colaborare inclusiv în plan local între forţele de dreapta, aşa încât liberalii împreună cu Alianţa 2020 să câştige anul viitor alegerile pentru primării şi consiliile judeţene, preşedintele PLUS Bihor a afirmat că, la rându-i, consideră necesară şi posibilă un asemenea parteneriat.

"Domnul Bolojan este o persoană deschisă la o colaborare cu ceilalţi din dreapta politică şi orice discuţie care va avea ca scop, iar apoi şi ca rezultat, îmbunătăţirea politicilor publioce pentru cetăţenii oraşului şi din judeţ este binevenită", a spus Ioana Mihăilă.

Pe de altă parte, eurodeputatul Dragoş Pâslaru a afirmat că în ce priveşte relaţiile din interiorul Alianţei 2020 şi relaţiile acesteia cu PNL la nivel naţional, PLUS consideră că "nu ne putem juca cu ceea ce ne-au transmis cetăţenii la alegerile din 26 mai, nu se pune problema să ne dezbinăm în cadrul Alianţei". "În ce priveşte relaţia cu PNL, noi avem un set de principii şi de valori, iar atâta vreme cât acestea sunt împărtăşite şi de alţii nu avem nicio problemă".

Recent, Alianţa 2020 şi-a desemnat candidaţii la Preşedinţia României şi pentru viitoarea conducere a Guvernului în persoana liderului USR, Dan Barna, şi respectiv a omologului său de la PLUS, Dacian Cioloş, fapt care a sporit competiţia atât între cele două formaţiuni, cât şi cu PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Unde-i schimbarea?
Alianta cu pnl???? Aia care atunci cand le-a fost greu s-au aliat cu psd???!??? Poate ca pe plan local intrati in carti datotita lui bolojan.... dar nu uitati ca la "centru" acesta e "persona non grata" in propriul partid iar politica mare nu se face la Oradea
Postat 27 Iulie 2019, 07:16 de oradeanbihor
Hopa,ce avem noi aici?!
Dom'șoara Oana..acea făptură luminată,vizionară și a carei filozofie de viață complexa și avangardista,izvorâta din puțul gandirii ei abstracte,a șocat o țară .întreagă.O întrebare nevinovată totuși,Cioloș vrea sa intre în luptă cu canarii ăștia din poză?,pe bune?foarte tare.. ,păi vulpoiul Bolojan îi manânca pe toți pe pâine la micul dejun și la prânz tot pe atâția usr-iști. Ce alternativă la brontozaurii aștia-i locului, sunteți voi caraghioșilor,ca deja v-ați si predat.Un sfat de la un din ce in ce mai putin probabil votant al vostru,lăsati naibii atitudinea asta defetistă,lașă și lingușitoare pt.că n-o sa vă voteze nimeni,ne-am saturat de măscarici.
Postat 26 Iulie 2019, 18:04 de altoradean
Succes!
În sfârșit un partid cu oameni normali, nu cu șmecheri care toată viața au supt la țâța statului. Faceți treabă și veți avea votul oamenilor!
Postat 26 Iulie 2019, 16:58 de peterpan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON