URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2013, 09:47

Cseke: Soluţia pentru cazarea în oraş a parlamentarilor e "heirupistă", trebuia un cartier al parlamentarilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul UDMR Bihor Cseke Attila a catalogat drept "heirupistă" reducerea cheltuielilor pentru cazarea parlamentarilor prin obligarea aleşilor de a închiria apartamente în locul cazării la hotel. El afirmă că soluţia corectă era construirea unor imobile în care statul să-i cazeze pe senatori şi deputaţi, aşa cum a şi propus în urmă cu patru ani, fără a primi însă niciun răspuns.

"Eu consider că dezbaterea de acum şi reducerea cheltuielilor (n.r. - pentru cazarea parlamentarilor) prin obligarea acestora să închirieze apartamente în Bucureşti este heirupistă", a mai spus Cseke, adăugând că, în opinia sa, soluţia corectă este construirea de către stat a unor imobile în care să fie cazaţi aleşii.

De altfel, Cseke a afirmat că a propus această soluţie, în scris, printr-un memoriu adresat fostului preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, în urmă cu patru ani.

"Pe 29 iunie 2009, se poate verifica, eu am cerut oficial domnului Geoană construirea unor imobile pentru parlamentari, explicând că acestea ar fi în proprietatea statului, că statul ar economisi sume mari de bani prin mutarea în aceste imobile care ar fi amortizate într-o perioadă de cinci ani, că ele nu îşi pierd niciodată valoarea şi că investiţia merită făcută", a spus Cseke.

El a afirmat că a propus inclusiv transferarea în acest scop a unei suprafeţe de teren de opt hectare de la Primăria Capitalei, însă nu a primit niciodată un răspuns. "Nici măcar nu am primit niciun răspuns, până în ziua de azi", a afirmat deputatul UDMR.

În ceea ce îl priveşte, Cseke a afirmat că nu are nicio preferinţă pentru a rămâne la hotelul parlamentarilor sau pentru a închiria un apartament în Bucureşti, şi că se va supune votului majorităţii deputaţilor şi senatorilor. "Cum se va vota, eu aşa o să fac. Personal, nu am nicio preferinţă", a spusc el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Doi in unu
Daca intamplator vre-un parlamentar nu are doua perechi de coaie, trebuie neparat o lege care sa ateste faptul ca totusi are, chiar daca nu la bucata dar macar la kg.
Postat 19 Ianuarie 2013, 07:28 de Superparlamentar
Vila, masina, mancare gretzoasa, jacuzii, sauna si curve!
asta-i visul escrocului !
Postat 19 Ianuarie 2013, 01:39 de C2
desigur
ceche n-a vorbit inca si de vreun mertan, eventual cate unul si pt amantele politicienilor, ca deh, el e politicianul minoritarilor migratori din Asia si altfel i se incalca drepturile ?
Postat 18 Ianuarie 2013, 23:07 de da
Cheltuieli
Trebuie sa mareasca cheltuielile cu politicienii astia. Ei nu se multumesc cu putin. Astia vor cartiere, tata, protocoale, etc.
Postat 18 Ianuarie 2013, 23:01 de tree
Daca nu-i justitie merge si o teapa
Din pacate foarte multi parlamentari ar trebui cazati exact acolo unde i-a cazat Vlad Tepes pe turci si nu numai. Pe cele mai inalte tepe ar trebui sa stea cei care au furat cel mai mult.
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:30 de Vlad
@exim
Pariul era o figură de stil. Dar dacă eşti un distrus, un fătălău-becisnic, normal că nu eşti în stare să înţelegi ce ţi-am descris acolo. Mi-e milă de părinţii tăi care n-au fost capabili să te educe corespunzător. Ăsta e adevărul băi importatorule, cretinopatule......etc etc
Postat 18 Ianuarie 2013, 18:30 de naţia
pariu cu natia asta...
"natia asta" de esti asa de suparat? e greu adevarul? in+ ai pierdut si pariul dar nu cred ca se mira cineva...
Postat 18 Ianuarie 2013, 16:30 de exim
O tara pentru ei !!
Numai un cartier????? Eu chiar as dori sa li se dea si o tara ...... sa se mute in ea si sa stea ei, numai ei acol si sa mai vina cand i-oi chema eu!!! Dar pe banii, truda lor nu pe a mea !!! Ce bine ne-ar fi fara ei !!!
Postat 18 Ianuarie 2013, 11:46 de scortosul
@exim
Băi, nu ştiu cum se face dar parcă toţi bolovanii, prostcrescuţii şi bozgorii au impresia că pot să caracterizeze poporul, naţia, românii şi să generalizeze aşa ca la uşa cortului. Iar tu băi exim băiatule, fac pariu că eşti fan fuego, şi oana zăvoranu e mica ta obsesie umedă şi conduci vreun audi cu kilometrajul dat peste cap de 2ori. Asiaticilor ca Cseke, le creşte ficatul oricum mărit din cauza stilului de viaţă specific, când văd cum, cîte un depersonalizat asimilabil ca tine îşi denigrează strămoşii, familia, vecinii, ţara. Asta dacă din nefericire a-i fi născut din părinţi români. Altfel, eşti doar un **** ignorant şi ineducabil, care îşi varsă veninul şi frustrările acumulate într-o minte tulbure de hun.....
Postat 18 Ianuarie 2013, 11:10 de naţia asta
gratis
Pentru voi, parlamentarii, as face un cimitir. Sa va ingropam de vii si sa golim vidanjele pe mormantul vostru si al familiilor voastre! Cu asta sunt de acord si as fi primul care ar cotiza. Ma mir ca nu vreti romania voastra. De fapt, asta o aveti si fara sa o mai cereti. De aceia suntem unde suntem. Ati furat, ati mintit, ati schilodit, ati curvit, v-ati imbuibat neamurile si pe voi insiva pe spinarea noastra. Vorbiti de dictatura lui Basescu? In cazul lui ati avut o sansa, sa-l suspendati si sa-l demiteti. Nu a reusit lovitura de stat, spre norocul nostru. Ce faceti voi e dictatura! Va dati de toate, furati de peste tot, va dati imunitati, va votati bugete etc. In cazul vostru exista o singura solutie: la zid si fiecare roman nedreptatit de voi sa va traga cite un glont in cap. Si voua si celor care cu ajutorul vostru au facut din tara asta ce au vrut. La moarte cu voi, ordinarilor!!!
Postat 18 Ianuarie 2013, 11:01 de cimitir
ceica
Alo, bihoreanu !?! Nu înteleg de ce ne obosiţi cu prostiile din capul "domnului" Ceica ?!? E al treilea articol/secundă. Nu ne interesează.... Singura lui preocupare sinceră este cum să-l satisfacă pe unicul şef SEAN CHIŞ, omologul umflat al lui "crin antonescu" din filiala bihoreană a asiaticilor. Toţi paraziţii din parlament trebuie să-şi plătească chiriile din propriul buzunar. Atât......
Postat 18 Ianuarie 2013, 10:38 de Pistike
neasteptat de la cseke
il urmaresc atent si chiar il apreciez pe d-ul cseke dar nu pot sa remarc primul derapaj cu ideea hotelului costruti de stat pentru parlamentari. consider o mare idiotenie aceasta idee. e dovedit ca statul e cel mai prost admisnitrator si atunci de ce am incuraja acest lucru chiar in chestiuni mici, oare nu este normal sa-i lasam pe cei care stiu sa faca ceva sa o faca ei pentru ca astfel ne poate costa mai putin? aici d-ul cseke valideaza teoria total pagubitoare ca romanul se pricepe la toate... de ce sa plateasca pentru ceva cand el poate face tot si nu conteaza ca in final va pierde mai mult... sincer nu ma asteptam de la d-ul cseke sa marseze pe aceasta prostie sustinuta de multi altii ptrintre care si de d-ul Blaga. pe aceasi idee cred ca ar putea fi cosntruita si o ferma agricola din care sa se aprovizineze restaurantul parlamentului ... de ce sa sa cumpere cu adaos produsele din piata cand e mai ieftin sa cresti niste animale si sa cultivi niste legume....oricum ne pricepem la toate.
Postat 18 Ianuarie 2013, 10:36 de oradean
pt ca
si beemveu frate hahahaha
Postat 18 Ianuarie 2013, 10:29 de exim
pt ca
Sigur ca nu-ti raspunde nimeni, chiar ei au hoteluri, etc. Cum sa fure bani de la stat altfel? Dl senator, degeaba, nu ai cu cine, dar adevarul este ca nu ai nici pentru cine... "mai rau sa nu fie" hahaha Natia asta de oi habar nu are ce se intampla, numai manele sa fie si zi libera.
Postat 18 Ianuarie 2013, 10:27 de exim
a
da de ce nu un oras, cu sala de sport discoteca si bordel ,.....ordinarilor !!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Ianuarie 2013, 10:00 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON