URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2013, 15:11

Cristiana Bigan, fosta şefă de la OPC Bihor, anchetată de DNA pentru că a cumpărat subiectele de la examenul fiului ei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cristiana Bigan, fosta şefă de la Protecţia Consumatorilor Bihor, acum comisar de protecţia consumatorilor în Capitală, a fost pusă sub învinuire de procurorii DNA într-un dosar de corupţie în care mai sunt cercetaţi fiul ei, Paul Cristian Ferchedău, împreună cu Iuliana Coruţ, director la cabinetul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, Paula Mănuceanu, consilier în cadrul aceluiaşi cabinet, şi Simona Dumitriu, funcţionar în cadrul unei agenţii guvernamentale.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de presă al DNA, Cristianei Bigan i se impută faptul că, în octombrie 2012, ar fi cumpărat subiectele de la examenul de ocupare a funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management în cadrul POSDRU, pentru care candida fiul ei, Paul Cristian Ferchedău.

Subiectele ar fi fost puse la dispoziţia tânărului de către Paula Mănuceanu, la intervenţia Iulianei Coruţ, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale,

"Pentru a-l favoriza pe Ferchedău-Paul Cristian în ocuparea acestui post, învinuita Coruţ Iuliana a pretins şi primit o sumă de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul învinuitei Dumitriu Simona, sora învinuitei Coruţ Iuliana", explică DNA.

Ca urmare, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Cristiana Bigan pentru dare de mită, complicitate la permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

În cazul fiului ei, Paul Cristian Ferchedău, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Totodată, Iuliana Coruţ, directorul de cabinet al ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, a fost pusă sub învinuire pentru luare de mită, instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

De asemenea, s-a început urmărirea penală faţă de Paula Mănuceanu, pentru permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri.

Simona Dumitriu, sora Iulianei Coruţ, este anchetată pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
orice faci in viata fa o cu riscul unei evalurai REALE ca sa poti schimba CEVA pentru TINE nu altii
asta este sistemul CORUPT, cum vreti sa dam o sanasa TINERILOR daca ei sunt dati la o parte de NULITATILE analfabete din functii PUBLICE ?
Postat 15 Februarie 2013, 19:27 de pacat
admin sau alintim
Are dreptate cel de mai jos , si eu v-am citit si cam sapati la radacina noastra. Poate o puneti de vreun protest aiurea iara sau o sa va plangeti ca nu aveti drepturi destule sau ca sunteti discriminati .
Postat 12 Februarie 2013, 20:56 de alo admin sau alinti
javra
Ce fata de m.....a are asta!
Postat 12 Februarie 2013, 17:28 de javra
penalilor
La puscarie cu ei,astia sunt cei care aplica legea in Romania,de aceea am ajuns in evul mediu cu civilizatia aplicarii legilor.Sa iesim in strada sa dam cu ei de pamant pentru ca altfel nu se poate!
Postat 12 Februarie 2013, 14:50 de geo
?
@marinas Tu esti prost si nebun. Acuma du te si sparge citiva cosuri de gunoi valahule jegos.
Postat 11 Februarie 2013, 23:41 de nicu popan
Aha
Cind unu fura = HOT Cind unu fura totdeanuna = CLEPTOMANIA Cind o tara fura = ROMANIA
Postat 11 Februarie 2013, 23:39 de hahaha
bihon.ro = dezastru
Faceti ceva cu adminul de la bihon.ro fiindca site-ul e un dezastru. E jenant si penibil !!!!
Postat 11 Februarie 2013, 23:13 de marinas
ANPC
La Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au vietuit multi indivizi care erau certati nu doar cu numaratoarea ,ci si cu gramatica.In astfel de locuri se cam aduna analfabetii de partid (indiferent care.).Se poate intampla ca nu fiul este primul membru din familie care tanjeste dupa un post caldut procedand astfel.Vorbim despre o practica incetatenita,institutiile statului viermuiesc de angajati care-n acest fel si-au dobandit locul de munca.Altminteri: criteriile de selectie sunt \"gandite\" dupa principii aiurea.(Intentionat sau din pura prostie,cam totuna-i.)
Postat 11 Februarie 2013, 21:25 de gyorgy tozser
cantecel/Pentru Pedro si Marcel
Frunza verde, frunza retro/Va urma, sper, si Don Pedro/Si mai sper, o data cu el/Sa-l traga si pe Marcel! Pam Pam!
Postat 11 Februarie 2013, 18:32 de TDS
sus, tot mai suuus!
Foaie verde de dudau/A venit si randul tau/Mai tii minte, Cristiana?/Ce faceai la Tropicana? PS 1 Mda, dintr-o simpla laboranta(pe vremea cand se numea si ea Ferchedau)la Schela de foraj(zic unii fosti colegi de-ai ei ca era o "muerta de ambre"!), apropiata lui Cozmanca, originara din Oltenita s-a tot catarat si s-a tot catarat, a facut ASE-ul, daca nu ma insel si Dreptul(la Sorbonica)si ajuns "sus, tot mai suuuus"! Acu', CAZI! PS2 Dar numele Rodica, iti spune ceva?
Postat 11 Februarie 2013, 18:14 de TDS
sa fim onesti,
examenele din domeniul public sunt infernale, cu bibliografie si legislatie enorma, de ce oare? de aia, sa se ia spaga, asa ca femeia si daca e vinovata, nu e vinovata !!!!
Postat 11 Februarie 2013, 18:09 de ADINA
Oarba se trezeste
La bulaaaaaau nemeeeeernicilor. In curand o sa aveti timp sa meditati la faptul ca ati furat painea copiilor care mureau de foame si medicamentele celor grav bolnavi.
Postat 11 Februarie 2013, 17:49 de Oarba
VINITURA
S-A DUS SPRE ORIGINI SI TOT NELINISTITA ESTE !!!!!! O S-O LAUDE OARE CA E DIN ORADEA?
Postat 11 Februarie 2013, 16:02 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON