URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2011, 13:52

Cristian Diaconescu: "UDMR este un partener extrem de profesionist, consecvent şi responsabil al coaliţiei de guvernare"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UDMR, de cuvânt

Primul dintre liderii partidelor parlamentare de la Bucureşti care a ţinut să apară la Oradea pentru Congresul UDMR a fost, vineri dimineaţă, preşedintele de onoare al UNPR, care a invitat presa locală la o întâlnire în Clubul Velvet, dat fiind că sediul organizaţiei judeţene al acestei formaţiuni este prea mic pentru a găzdui mai mult de zece-douăsprezece persoane.

Diaconescu a anunţat, în avanpremieră, ce mesaj va transmite UDMR, pentru ca formaţiunea etnicilor maghiari să rămână alături de PDL şi UNPR la guvernare.

"Mesajul pe care îl voi transmite Congresului UDMR este un mesaj cât se poate de simplu. UDMR a fost un partener extrem de profesionist, consecvent şi responsabil al unei coaliţii care şi-a asumat o mare responsabilitate într-un moment extrem de complicat, motiv pentru care acest gest de curaj trebuie subliniat şi respectat, iar prin mesajul meu voi face acest lucru", a declarat vineri la Oradea preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu.

Diaconescu a adăugat că, pe de altă parte, mesajul său către Congresul UDMR va mai arăta că este în beneficiul întregii societăţi ca această formaţiune să continue guvernarea alături de PDL şi UNPR. "În al doilea rând, în baza acestei încrederi reciproce între partenerii de coaliţie trebuie să continue pentru a adăuga acele măsuri pozitive, proactive, prin care, nu numai în cifre, România să iasă din criză, dar şi în ce proveşte reacţia societăţii. Mi se pare normal pentru societate, nu numai pentru un partid sau altul, să oferim acelaşi pachet de înţelegere pentru o perioadă ceva mai mare de timp", a spus Cristian Diaconescu.

De asemenea, preşedintele de onoare al UNPR a afirmat că nu crede în posibilitatea ca UDMR să se alăture USL în plan naţional, chiar dacă în judeţul Bihor o asemenea înţelegere dintre USL şi UDMR a fost perfectată joi. "Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Dacă se va întâmpla, va fi o repoziţionare care va trebui analizată la momentul respectiv dar, repet, nu cred că acest lucru se va întâmpla. Eu mă bazez pe ceea ce declară liderii centrali ai UDMR, şi nu am niciun semnal, absolut niciunul, că la nivel central în UDMR ar exista o altă opţiune", a spus Diaconescu.

Enigmă perpetuă

La solicitarea BIHOREANULUI, care i-a cerut să elucideze de ce a părăsit PSD după alegerile prezidenţiale din 2009, spunând că ar fi fost "urmărit şi filat", preşedintele de onoare al UNPR a refuzat să răspundă, eschivându-se şi arătând tot spre fostul său partid: "Întrebaţi-i pe cei de la PSD".

De asemenea, Diaconescu a fost eliptic şi când a fost rugat să spună dacă se simte confortabil alături de colegii săi, în condiţiile în care şeful UNPR Bihor, Gheorghe Pintea, este doar un "pieţar" care a condus şi organizaţia partidului lui Gigi Becali, neavând prea mari abilităţi politice şi fiindu-i pus la îndoială chiar şi bagajul de cunoştinţe generale obligatoriu unui politician, fie el şi de nivel local. "Da!", a spus, monosilabic şi sec, fostul ministru de Externe şi apoi al Justiţiei din guvernarea Năstase.

În finalul întâlnirii cu presa locală, Cristian Diaconescu a oferit, cu eleganţă, tuturor jurnalistelor prezente câte un trandafir.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
replica la @OradeanII
@Oradean sunt un om linistit eu @Romanul Simplu un simplu membru de partid PSD care vorbesc si maghiara .@Oradean chestii de astea cu intimidare la mine @Romanul simplu NU tine :))=))@Oradean stii numai prostii,pentru ca nu ma cheama asa cum ai afirmat am alt nume maghiarizat iar originea mea de bastina este in alt loc,dar fie cum zici tu @Oradean ,vorba unuia ,,Daca tu zici !:))=)) @Oradean cu ce calomnie si insulta ma acuzi ca doar nici macar nu te-am injurat de mama ,nici nu te-am trimis in origini ,nu am injurat familia ta ,nicio injuratura nu am scris aici la articolul acesta (Dar la alte articole DA!) :))=)) @Oradean pe mine Romanul Simplu NU ma ameninti ! NU ma intimidezi! cu afirmatii de astea ,,probez in instantza adevarata identitate `` ca nu avem NIMIC ce sa impartim ,averi,mosteniri,terenuri,bani ,decit niste simple idei social democrate care sunt conflictuale adica opinii ale celor multi si saraci versus opinii ale aristocratiei conduceri celor multi si saraci care vor sa-i conduca genul ,,Alegeti cu grija stapini I-II vezi-l :))=). @Oradean ,,sa ne vedem cu bine -n sanatate `` ca dupa aceea mai vedem noi :))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Februarie 2011, 21:38 de Romanul Simplu
replica la @Oradean si @Stefan din PZSD
@Oradean oare chiar stii cine sunt ?:))=))@Oradean am sa-ti arat ce insemna @Romanul Simplu pentru politica localaPSD si am sa-ti arat cum se distruge prin lupte interne filiala Judeteana PSD Bihor,ce zici @oradean consilierul judetean de paie ?:))=))NU am ce pierde,doar simpla functie de membru simplu de partid PSD:))=))Pe urma trec la alt partid dupa 20 de ani de PSD trec la PRM,PP,UDMR dar trec la UNPR :))=))@Oradean tu ADEVARUL si DREPTATEA afirmatiilor mele le spui ca sunt ,,calomnii ,atacuri la persoana si familie``(dar sa vezi injuraturile ?:))=))Dar tu @Oradean cum te-ai adresat deputatului PSD Ioan Sorin Roman?,,Nelule `` asa i-ai zis,nu ati baut per tuul impreuna ,nu sunteti de aceeasi virsta, ti-ar putea fi tata:))=))@Oradean ,sanatate la buna vedere `lasa vezi tu :))=)) .@Stefan esti membru de partid PSD si lingau al senatorului PSD Ioan Mang presedinte ,,legal si legitim ``ales dupa 2 ani de interimat filiala PSD Bihor.@Stefan a mai zis Ponta laul ,1,5 ani de batalii` DA!dar in interiorul PSD :))=))@Stefane i-a un ,,Servus `` (o bere )si,,Multe succesuri``astea o sa vina pe urma ca doar esti antrenat in DADR:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Februarie 2011, 19:21 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, stiu cine esti si ma bucur ca bunul simt, specific celor din Tarian, a ajuns si la tine. Cinste si onoare strabunicului tau si tuturor celor care s-au jertfit pentru tara. In ceea ce priveste politica, nu te consuma zadarnic. Nu ai insemnat si nici nu vei insemna vreodata ceva pentru politica judetului. Nimeni nu se supara pe iesirile unui om datorate unei suparari firesti, dar calomniile, atacul la persoana si la familie nu pot fi considerate simple vorbe adresate oamenilor simpli din PSD sau alte formatiuni politice. Bucura, sincer, aproprierea exprimarii tale de limita normalitatii. Romane, sanatate si la buna vedere!
Postat 27 Februarie 2011, 17:17 de Oradean.
Replica la @Stefan si la @Oradean membri marcanti din PZSD :))=))
@Stefane 1)Unde au fost simpli membri de partide la aceea intilnire? ca numai consilieri primari parlamentari de la partide au fost!2)@Stefane din PZSD demontreaza-mi ca afirmatiile mele sunt miciuni si nu mai scriu nimic(asa vine vorba) :))=)) 3)Stefane cunosc pe toti dela PDL ,PNL ,UDMR stiu ce lichele sunt ,si ce fac pentru functie si hotie in partidele lor :))=))@Stefane nu ai facut tu mai multe campanii electorale ca si mine @Romanul Simplu.5)A Vishliuluieste numele strabunului meu care a mers impreuna cu alti patrioti romanila Budapesta sa schimbegranita romano ungara dupa 1917 pentru ca altfel eram unguri toata populatia de la Bors si pina la Cefa:))=)) .6)@Stefane baga-ti Servusu si succesuri-li in PZSD :))=)).@Oradeanti-am mai scris ca sunt Gheorghe a Visliului porecla strabunului meu sa scriem ca poate este adevarat ce ai afirmat ,dar oare este adevarat ?:))=))Pe cei jigniti de mine supara Adevarul si Dreptatea afirmatiilor mele pentru ca ele ajung sa fie citite de poporul roman simplu PSD votant PSD si de catre militanti partidelor rivale care se bucura :))=))@Oradean drum bun drum rau nu este treaba ta este drumul meu :))=).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Februarie 2011, 16:14 de Romanul Simplu
Avertizare politica.
Oportunismul maghiar depaseste bunul simt romanesc, de aceea o majoritate politica stabila si credibila nu se poate construi in jurul intereselor punctuale ale UDMR. Drept urmare, USL treuie sa mearga mai departe fara UDMR, iar interesele ungurilor sa-si gaseasca solutionarea odata cu nevoile si greutatile tuturor cetatenilor romani, indiferent de etnie si culoare politica. Numai o minte limpede poate razbi intr-o lume confuza, iar USL trebuie sa urmeze calea normalitatii si legalitatii specifice unui stat de drept cu adevarat democratic
Postat 27 Februarie 2011, 12:48 de Bihorean.
@Romanul Simplu
Romane, stii sa scrii si decent, daca acest cuvant poate fi atribuit exprimarii tale. Cand este vorba de propriul interes invoci Constitutia Romaniei, fara sa realizezi ca si cei calomniati de tine au aceleasi drepturi. Cand cei jigniti de tine \"TABARA \"asupra ta, apelezi la o minima decenta in exprimare. Stiu cine esti si care-ti este adevarata porecla. Am spus Gheorghe a Chistului, stii tu de ce, iar pentru a putea dormi linistit, te asigur ca nu am fost, nu sunt si nici nu voi fi consilier. Multa sanatate, Romane, esti pe drumul cel bun!
Postat 27 Februarie 2011, 11:13 de Oradean.
Desteapta-te, romane!
Traiesc un moment de furie si rusine fata de ceea ce se intampla in viata politica din Romania. Romani, la o prezenta la vot de 80%, UDMR, cu Kelemen in frunte, ajunge in istoria prostitutiei politice. Desteapta-te,romane!
Postat 27 Februarie 2011, 10:58 de Apolitic.
replica la @Oradean
@Oradean ti-am mai scris ,dar acuma iti scriu decent, pentru ca iarasi o sa ma cenzureze redactia Bihoreanul ca scriu injurii,dar nu o sa scapi de injuriile mele fii sigur de asta :))=)).@Oradean ti-am scris ca sunt Gheorghe a Vishliului numele strabunului meu si nu sunt ,,a Chistului ``precum ma acuzi tu @Oradean ,si ca si un cetatean al tarii acestea ROMANIA am dreptul inscris in Constitutia Romaniei ,dreptul la opinie dreptul la replica ,drept pe care nu o sa-l ingradesti tu @Oradean membru de partid PSD care-ti bati joc de romanii simpli votanti PSD care au votat partidul PSD.@Oradean banuiesc cine esti ,si banuiala mi se va adeveri cind voi intreba in redactia Bihoreanul ,cine esti tu @Oradean ? @Oradean esti un membru de partid PSD la care nu-i place Adevarul si Dreptatea scrisa si spusa in fata ,un membru corupt si hotz din partidul PSD pe care-l face de rusine prin atitudine si comportament :)=).@Oradean accepta ADEVARUL si DREPTATEA si numai batjocoriicu expresii,,ciocu mic `` numai aceea ,,bideu `` din PDL a zis asa ,dar era la putere ,pe cind tu esti in opozitie si cine stie daca o sa mai apuci un mandat de consilier ?:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Februarie 2011, 17:07 de Romanul Simplu
Clarificare social liberala.
Viitorul lui Boc depinde de UDMR, deci prezenta lui la Oradea este,oarecum, justificata,dar Ponta si Antonescu nu aveau ce cauta la Congresul UDMR. Electoratul roman, in special cel din Transilvania, a fost umilit in mod nejustificat. USL trebuie sa construiasca o alternativa viabila la actuala putere, cu sau fara UDMR. Trebuie sa se puna capat prostitutiei politice in Romania, altminteri romanii isi vor reaminti o veche vorba, tot romaneasca:spune-mi cu cine te aduni,ca sa-ti spun cine esti!
Postat 26 Februarie 2011, 16:52 de safe
@Romanul Simplu
Romane, alias Gheorghe a Chistului, lasa tu paiul din ochii altora si uita-te la barna din ochii tai. Politica nu se face pe jigniri, amenintari si insulte facute sub protectia anonimatului. In curand cei calomniati de tine iti vor cunoaste identitatea, iar plata pe care o vei primi nu va intarzia sa apara. Deci, ciocu mic!
Postat 26 Februarie 2011, 10:34 de Oradean.
replica la articol
Redactia,, Bihoreanul `` i-a mai lasati-l si pe Cristian Diaconescu ce tot il pomeniti atita,ce sa explice ?cum a demisionat din PSD fortzat de scandalul sexual in care era implicat ?Ca Prostanacu Mircea Geoana la santajat ca va da in vileag relatia lui extraconjugala(si a dat-o in vileag pina la urma),daca nu renunta la presedentia PSD,acest lucru NU va spus ?Cristian Diaconescu a fost un ghimpe in coasta lui Prostanacu Mircea Geoana si la acestia amindoi le-a dat un shut in fund Victor Ponta presedintele actual al PSD :))=))Am mai zissi scris de multe ori asta pe forumuri ,chaturi,si intre prieteni dar si intre dusmani, PSD a schimbat un Prostanac pe un Prostalau Pontalau:))=)).Jurnalistul saptamanalului Bihoreanul ziaristuil Adrian Cris trebuia ca sa stii aceste lucruri.,ca si in campania electorala prezidentiala din 2009 erai in jurul Mircea Geoana cind a venit in Bihor te gudurai pe linga PSD Bihor :))=)) Jurnalistule Adrian Cris dar voua jurnalistilor nu va oferit nimic Cristian Diaconescu ,vreun detz de palinca,o tigara ,o citeva dupa ceafa:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Februarie 2011, 15:15 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON