URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2017, 12:10

Crimă sângeroasă la Gurbediu: I-a dat în ceafă cu un topor, i-a zdrobit capul cu o bâtă, iar apoi a dormit cu mortul în casă

Crimă sângeroasă la Gurbediu: I-a dat în ceafă cu un topor, i-a zdrobit capul cu o bâtă, iar apoi a dormit cu mortul în casă foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bihorean în vârstă de 71 ani din Gurbediu a fost arestat, sâmbătă, şi este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuza de omor.

Bărbatul, Petru Foltuţ, e acuzat că, în noaptea de joi spre vineri, şi-a ucis un consătean în vârstă de 39 ani, zdrobindu-i capul cu o bâtă.

Cu mortul în casă

„După comiterea crimei, inculpatul a ţinut victima în casă şi peste noapte şi a doua zi, până când mama decedatului a început să îl caute şi, aflând că ultima oară acesta a fost văzut intrând în curtea agresorului, a cerut ajutorul poliţiştilor”, a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Împreună cu poliţiştii, femeia a intrat, apoi, în casa bătrânului, unde au şi găsit corpul neînsufleţit al victimei.

Audiat de anchetatori, Foltuţ a recunoscut că şi-a ucis consăteanul, dând vina pe victimă, care ar fi fost în stare de ebrietate şi a intrat peste el în casă ca să-i mai ceară de băut.

„Inculpatul, care fusese la rândul lui în stare de ebrietate, şi-a lovit victima peste ceafă cu un topor, iar apoi, când a căzut, l-a lovit de mai multe ori cu o bâtă”, a mai spus Cotrău.

Sâmbătă, Petru Foltuţ a fost dus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

“Dă-mi pălincă sau te omor”

Potrivit referatului de arestare prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de procurori, victima bătrânului purta urmele mai multor lovituri aplicate „cu un corp tăietor-despicător” şi a fost găsită într-o cameră plină de urme de sânge. „Pe cadrul din lemn al canapelei s-au evidențiat mai multe pete de culoare brun-roșcată cu aspect de sânge, sub formă de mânjitură. Pe peretele pe care se află canapeaua și pe perdeaua din dormitor se evidențiază mai multe pete de culoare brun-roșcată, cu aspect de sânge, sub formă de stropi”, se arată în referatul Parchetului.

În declaraţia lui Petru Foltuţ,  redată în amănunt în referat, acesta susţine că victima l-ar fi ameninţat cu moartea. „Numitul a zis către mine "am venit să te omor, dacă nu îmi dai palincă să beau". L-am recunoscut, deși în locuința mea era întuneric, neavând curent electric, dar era lumină de la becurile din stradă", le-a povestit Foltuţ.

Fără să mai stea la discuţii, Foltuţ s-a ridicat din pat, a luat o bâtă şi l-a lovit pe bărbat în cap. „După ce i-am aplicat prima lovitură cu bâta, acesta a căzut pe canapea, mânjind cadrul din lemn cu sânge, după care acesta s-a rostogolit și a picat pe podea, cu fața în sus. În continuare, în acest loc i-am mai aplicat două lovituri cu bâta tot în față”, a relatat individul.

Criminal feroce

În timp ce victima trăia încă, bătrânul s-a dus la toaleta din grădină, unde a stat circa 30 de minute, după care a revenit în casă şi s-a dus liniştit la culcare în camera alăturată. S-a trezit în jurul orei 8 dimineaţa când, spune el, victima murise, şi s-a gândit să meargă la Poliţie, dar în final n-a mai făcut-o.

Violenţa cu care septuagenarul a comis crima i-a şocat până şi pe procurori, care îl descriu pe ucigaş ca fiind o persoană „conflictuală şi feroce”, dovada fiind intensitatea loviturilor şi leziunile grave cauzate, respectiv „multiple plăgi tăiate, despicate la nivelul extremității cefalice”. Practic, bărbatul şi-a desfigurat complet victima, crăpându-i capul cu bâta.

Acesta este şi motivul pentru care, spun ei, Foltuţ trebuie să ajungă după gratii. „Inculpatul a atentat la viaţa unei persoane tinere, pe care după ce a lovit-o cu bestialitate în zona capului, desfigurându-i fața, a lăsat-o în agonie în propria locuință și a plecat liniștit să se culce în cealaltă cameră, fără să anunțe autoritățile nici imediat după săvârșirea faptei și nici ulterior, a doua zi. Aceste fapte sunt de natură să genereze un sentiment de insecuritate socială în condiţiile în care opinia publică ar percepe că o astfel de conduită gravă nu este prompt şi sever urmărită penal în condiţii care să asigure, cel puţin o perioadă, izolarea socială a unor astfel de infractori prin arestarea lor preventivă”, au explicat procurorii în referatul cu care i-au obţinut acestuia arestarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON