URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2011, 12:43

Cornel Popa vrea referendum pentru reorganizarea judeţelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea propusă de PDL va aduce haos şi că judeţului îi vor fi retezate şansele de a se dezvolta în cazul în care proiectul va fi adoptat. Popa a spus, de asemenea, că vrea să propună Consiliului Judeţean să decidă organizarea unui referendum la care bihorenii să se pronunţe dacă vor ca judeţul să nu mai existe.

Ce vor bihorenii?

"Sunt dezamăgit de reorganizarea propusă de Băsescu & Co. Mi se pare un proiect fantasmagoric, mai ales că am primit şi scrisoarea de la Uniunea Europeană în care ni se preciza clar că nu este nevoie de reorganizare pentru a primi fonduri. Trist este că populaţia nu e informată corect, mai ales cu privire la costurile pe care le implică acest proiect", a spus senatorul Popa.

În ceea ce priveşte referendumul pe care îl vrea organizat de CJ, senatorul liberal a afirmat că acesta trebuie să aibă "o singură întrebare", şi anume dacă bihorenii sunt de acord cu desfiinţarea judeţului. "Ştim de pe acum care va fi răspunsul lor, şi credem că şi politicienii din alte partide ar trebui să facă la fel pentru a afla ce îşi doresc cu adevărat oamenii. Dacă va trebui şi va fi nevoie, vom ieşi şi în stradă", a declarat Cornel Popa.

"Fiii ploii"

Senatorul a mai spus că, în opinia sa, proiectul propus de PDL e doar o diversiune a preşedintelui Traian Băsescu pentru a distrage atenţia de la eşecul neintegrării în spaţiul Schengen, şi care demonstrează încă o dată setea de putere a şefului statului.

"Dacă pierdem acest judeţ suntem fiii ploii, mai ales că acest proiect a apărut ca o contrapondere la nereuşita României de a intra în spaţiul Schengen. A fost scos ca o gogoriţă care să ne distragă atenţia. Băsescu a vrut să ne dea de lucru şi uite că a reuşit. Eu cred că proiectul ne arată şi setea lui de putere. Va fi numit un reprezentant PDL-ist al regiunii, apoi un preşedinte PDL-ist al Consiliului care va lua locul actualelor consilii judeţene...", a spus liderul liberalilor bihoreni.

Popa a mai vorbit şi despre proiectul de regionalizare al USL, pe care l-a apreciat drept foarte bun deoarece propune o regionalizare mai lentă, în trei etape, care nu va duce la dispariţia judeţelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
VREMEA HOTARARILOR
A VENIT VREMEA SA REINTREGIM TARA CU PAMANTUL FURAT DE UNGURI , PANA LA TISA ! ROMANIA REINTREGITA : DE LA NISTRU PA'N LA TISA !!!!
Postat 17 Iunie 2011, 12:39 de SCORTOSUL
Wie bitte?
Care germani din Sibiu? Va referiti la cei care de bine ce le era au emigrat in masa in Bundesrepublik si sint cunoscuti acum sub denumirea de sommersachsen(adica sasi de vara ) atunci cind mai revin vara in concediu prin Transilvanica?
Postat 17 Iunie 2011, 09:05 de unu
da de ce sa alegem regionalele?
simplu pentru proiecte regionale si pe zona NORD_VEST avem nevoie de :drumuri, aeroport, canalizare regionala, delicitari Presedintelui Romaniei indiferent cand va fi : 2012,2016 a 8,12,16 , ALIN TISE Cluja explicat foarte bine opinia la TVR privind minoritatile maghiare in Cluj sunt 90 de sectii maghiare stiati! Nu sunt lezate drepturile minoritatiilor maghiare, daca germani din Sibiu nu au obiecti nu vad tam-tam inutil, e vorba de fonfuri privind dezvoltarea cu caracter economic, semnez ANCUTA:))))))))
Postat 16 Iunie 2011, 21:44 de ha, ha, ha
da sarim din lac in put:))
cu asemenea opinii nici nu ma mira faptul ca suntem in regres accentuat
Postat 16 Iunie 2011, 19:47 de anca
resemnarea
pacat, ca vom avea de pierdut in viitor. fie ca se aplica proiectul PDL fie ca se aplica cel USL. macar in cazul USL pierdem ceva mai putin, si avem siguranta unei autonomii ceva mai ridicate. am prefera cu totii ca oradea sa ramana \"capitala de judet\".
Postat 16 Iunie 2011, 15:39 de unu
Pentru Oradea!
Referendumul trebuie facut nu pentru ca vrea o anume persoana sau un anume partid. Acesta trebuie facut pentru ca ASA E NORMAL intr-o astfel de situatie care ne afecteaza pe toti si care ne va afecta pentru un timp indelungat. Din pacate, aceasta reimpartire aduce mai multe dezavantaje pentru Bihor decat avantaje. Cel putin asta e parere mea, dar si a unora dintre cei cu care discut. ******
Postat 16 Iunie 2011, 15:18 de Pentru Oradea
si totusi
@mmm: proiectul USL este totusi altceva! in sensul ca äcele "regiuni "vor fi menite sa asigure o dezvoltare mai buna pe tot teritoriul lor, avand si un rol puternic cultural(clujul urmand sa fie mai degraba o "capitala "culturala!
Postat 16 Iunie 2011, 13:37 de dan oradeanul
mda
Dar prin proiectul USL, diferenta dintre noi si Cluj, va deveni uriasa, si NU SUNT de acord cu ea.
Postat 16 Iunie 2011, 12:55 de mmm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON