URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2010, 13:41

Cornel Popa: Nu pot fi şantajat de Vasile Blaga

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Acest zvon a fost publicat de cotidianul "Tricolorul" în ediţia de miercuri, într-un articol intitulat "Schimbarea lui Mircea Geoană depinde de un singur vot în Biroul Permanent al Senatului", dar nu are nicio fundamentare reală", a precizat senatorul liberal Cornel Popa într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea.

Potrivit articolului de presă, ministrul bihorean Vasile Blaga ar fi cerut "oamenilor din teritoriu, atât activiştilor PDL, cât şi şefului Poliţiei Bihor, să se pună în mişcare pentru a pregăti un dosar senatorului PNL Cornel Popa, secretar al Biroului Permanent al Senatului". În articol se arată că luni, "la o întâlnire într-un cerc intim", la care ar fi participat liderii PDL Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Vasile Blaga, acesta din urmă i-ar fi asigurat pe ceilalţi doi că "O să-l strâng cu uşa pe Popa să voteze cu noi, eventual îi propun să vină la noi cu totul".

Senatorul Cornel Popa a afirmat că este, într-adevăr, în relaţii "de normalitate" cu Vasile Blaga şi că se cunosc de câteva zeci de ani, dar acest lucru nu înseamnă că ar putea fi determinat de liderul PDL cum să voteze în Senat.

"Cu tot respectul pe care i-l port lui Vasile Blaga, eu mă găsesc în mijlocul unei discuţii care nu ar fi trebuit să aibă legătură cu persoana mea", a spus Cornel Popa. Senatorul liberal a precizat că îl cunoaşte pe Blaga "de pe vremea când acesta era coleg de clasă cu fratele meu mai mic", dar "nici Blaga şi nici altcineva nu m-a contactat în legătură cu poziţia mea referitor la revocarea preşedintelui Senatului". De asemenea, liderul PNL Bihor a mai afirmat că nu are cu ce să fie şantajat, şi că nu are cunoştinţă despre viitorul dosar penal despre care relatează cotidianul "Tricolorul", însă a adăugat că are informaţii potrivit cărora alţi colegi ai săi au fost contactaţi de reprezentanţi ai PDL în legătură cu această chestiune: "Neoficial, vă pot spune, deşi încă nu am verificat, că domnul Meleşcanu a fost supus unor presiuni şi am înţeles chiar că i s-ar fi propus să treacă în alt partid, dar a refuzat".

"Eu nu numai că nu am fost contactat de nimeni, dar mă opun în continuare încercării de forţare a introducerii pe ordinea de zi a Senatului a propunerii PDL de revocare a preşedintelui Senatului, cu acelaşi argument, că această propunere este neconstituţională", a mai spus Cornel Popa.

Vicepreşedintele liberal, ales în această poziţie la recentul Congres, a precizat că zvonurile privind presupusa sa intenţie sau acceptare a plecării din PNL şi înscrierii în PDL sunt nefondate. "Mă simt excelent în PNL, am fost creditat cu funcţii în acest partid, şi nu sunt omul care să răsplătesc cu trădarea Partidul Naţional Liberal", a spus Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"Romania portocalie"
Oare de ce (si) pentru unii crestini (?) "portocalii", cu "fonctii" si perceptul biblic: "Ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta" (Matei, XIX, 6), NU prea conteaza? Mai ales daca au si o diploma de "Stefan Gheorghiu", sau sunt "numiti politic"! Evident, ca este o metoda aplicabila, celor care NU au votat PD-L!
Postat 18 Martie 2010, 19:26 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON