URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2011, 13:48

Cornel Popa, încurcat de "colegul" Octavian Bot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cum va rezolva PNL Bihor problema deputatului Octavian Bot, ex-PDL, acum liberal, în condiţiile în care deja conducerea organizaţiei municipale a votat miercurea trecută împotriva primirii acestuia în PNL Oradea, dar fără a înregistra oficial rezultatul votului, liderul liberalilor bihoreni, senatorul Cornel Popa, a încercat o eschivă, pasând responsabilitatea unui răspuns către conducerea organizaţiei municipale.

"Despre acest subiect putem vorbi după ce spre noi, la Biroul Politic Judeţean, va veni o cerere de adeziune. Despre acest subiect puteţi vorbi cu organizaţia municipală, care a dat un vot neoficial", a parat Popa. "Deocamdată vorbim despre faza pe municipiu a acestei probleme", a adăugat şeful organizaţiei judeţene a PNL.

Cornel Popa a recunoscut, totuşi, că dezertarea deputatului Octavian Bot de la PDL şi intenţia sa de a fi reprimit în PNL era o chestiune despre care ştia încă dinainte de lunea trecută, când evenimentul a fost adus la cunoştinţa opiniei publice într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti de preşedintele partidului, Crin Antonescu.

De asemenea, Popa a sugerat că, în aceste condiţii, nu se poate opune primirii lui Bot în partid, motivând că politica nu se face după simpatii sau antipatii. "Eu, dacă aş fi lucrat în partid după resentimente sau după marele entuziasm al relaţiilor cu X sau cu Y, făceam din partid o mică gaşcă, ceea ce nu e cazul. Suntem o forţă redutabilă", a spus şeful PNL Bihor.

Întrebat, de asemenea, dacă a estimat deficitul de imagine produs organizaţiei locale prin primirea lui Bot, Popa a spus că, deocamdată, nu s-a gândit la acest lucru. "Nu pot să ştiu cât pierdem sau cât câştigăm, din păcate n-am această abilitate de a face estimări instantanee. Dar să ştiţi că are şi prieteni domnul Bot în PNL", a spus Popa, citând în această categorie un nume necunoscut public: "doctorul Sălăjan".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
primitil si pe Filip
Daca tot face Bolojan inscrieri in PnL , de ce nu il ia si pe Filip? ca doar la atacat pentru coruptie si la umilit pe ala ca sa cistige el primaria, acum se vede ca doar ei sint prieteni,alfel nu lar fi primit pe Bot, daca nu aveau niste asemanari.
Postat 19 Mai 2011, 15:26 de unul
foarte bine
acum ce sa zic. da-i in plua mea de cretini pe toti traseistii astia. asa-i trebuie jigodiei. sper sa nu-l mai primeasca decat PP-ul si nevasta-sa acasa. astia isi bat joc de noi. adica spurcaciunile astea ajung in acele locuri doar pentru anumite interese si mai au obrazul sa vobreasca despre binele comun. cel mai bine ar fi ca-n ungaria cu acele grupari care au inceput sa extermine tiganii violenti. la fgel ar trebui si aici sa fie exterminati acesti ordinari numiti politicieni. iata unde duce scandalul dintre tarle si rus cu muzeul. si nu le e rusine.
Postat 19 Mai 2011, 13:57 de ioan si nu ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON