URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2010, 14:39

Cornel Popa: Emil Boc este un UTC-ist mic pe care Băsescu îl lasă să se joace de-a premierul României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o declaraţie politică intitulată "Pui de Comunist", preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a afirmat că ia act cu îngrijorare de tendinţa lui Emil Boc de a se întoarce la rădăcinile sale de "mic şef UTC-ist" (n.r. - de la Uniunea Tineretului Comunist), tendinţă care "nu ar trebui să mă mire, ţinând cont de comportamentul ceauşist al mentorului său, domnul Traian Băsescu".

Motivul supărării lui Cornel Popa este că, "simţindu-se tot mai sigur pe puterile sale de argat al dictatorului şi inspirându-se puternic din doctrina economică dinainte de 1989, domnul Emil Boc ţine cu orice preţ să reimplementeze în România centralismul de stat".

Parlamentarul bihorean aduce şi trei dovezi în sprijinul comparaţiei pe care o face: "Prima dovadă: tovarăşul Emil Boc decide că Autostrada Transilvania este necesară doar în judeţul Cluj, restul judeţelor considerându-le de rang inferior. Nu contează că lucrările de pe celelalte tronsoane se degradează şi generează costuri suplimentare. A doua dovadă: tovarăşul Emil Boc decide mutarea sediului regional al Inspectoratului de Stat în Construcţii de la Oradea la Cluj-Napoca. Nu contează că ne aflăm în plină criză economică şi că această mutare a necesitat cheltuieli suplimentare şi nu avea nicio raţiune de utilitate administrativă. A treia dovadă: tovarăşul Emil Boc decide mutarea Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 6 NV de la Satu Mare, bineînţeles, tot la Cluj-Napoca. Nu contează că ne aflăm în plină criză economică şi că această mutare va necesita cheltuieli suplimentare şi nu are nicio raţiune de utilitate admininstrativă".

Ironic, Popa concluzionează: "Cred că aceste trei dovezi sunt suficiente pentru a ne da o imagine asupra măreţei gândiri economice a celui pe care Traian Băsescu l-a lăsat să se joace de-a prim-ministrul României".

Preşedintele PNL Bihor a arătat că a încercat să găsească motivele comportamentului lui Boc, ajungând la trei posibile explicaţii: "Prima: Emil Boc nu este conştient nici acum că nu mai este primar al municipiului Cluj-Napoca, ci prim ministru al întregii Românii. A doua: Micul utecist consideră că reîntoarcerea la centralismul comunist este soluţia pentru scoaterea României din criză. A treia: Premierul României a luat aceste decizii în interes propriu, dorind doar să îşi impună oamenii de partid în toate instituţiile statului, pentru a putea controla în totalitate toate inspecţiile, licitaţiile, achiziţiile şi plăţile făcute la orice nivel administrativ".

Senatorul Cornel Popa şi-a încheiat declaraţia politică, lăsând deschisă oricare dintre aceste opţiuni sau toate trei laolaltă: "Vă las pe dumneavoastră să alegeţi care dintre aceste variante este cea mai viabilă. Sau dacă nu cumva toate trei sunt la fel de adevărate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tovrasilor, omul asta are dreptate
Un adevarat parlamentar Bihorean, singurul care se "zbate" pentru jud. Bihor. Cei care il crtica cu siguranta sunt de astea, analf..........., care nu lucreaza prin deconcentrate, postati de mai mari portocalii ai Bihorului si nici pc-ul nu stiu sa il porneasca, pt ca au facut faculta pe la Suncuius................ca si "SAFU Bihorului'. La ora actuala statul roman, nu mai are credibilitate, e varza!!! Mult succes pt cei care chiar vor sa faca ceva pt jud. Bihor
Postat 12 Octombrie 2010, 18:27 de Sa mergem la Cluj
cam asta e problema
cam asta e problema cu manelo-politicienii astia din "provincie". adica exemplarul pe seama caruia reporterul si-a pierdut 10 minte din viata in mod inutil si pe care l-a prezentat in acest articol, crede ca injurand asa cum auzea cand tac'su o batea pe masa, se face remarcat. redusul ala de crin, care la ora asta cred ca s-a inchis in birou si joaca solitaire, si-ar sterge pantofii cu cravata domnului popa, care lua pranzul alaturi de bogdan olteanu la restaurantul transilvania si vorbea de crin ca si catelul acela mic ce se agata de pantalonii stapanului. asa ca, draga domnule cornel popa, asculta-ma si crede-ma ca nu da nimeni 2 lei pe tine acolo "sus". macar incearca si tu sa pari mai civilizat, sa nu ingrosi randurile politicenilor de duzina, ca avem destui si ne-am saturat de ei.
Postat 12 Octombrie 2010, 15:48 de sa zicem...marius
AUZI CINE !
AUZI CINE VORBESTE !!?!! PUPINCURISTU LA FRATII NICULA !!!! MA !! MAI TACI CA FACI CURENT !!!
Postat 12 Octombrie 2010, 15:19 de MA !
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON