URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2011, 15:21

Cornel Popa: Constituţia nu poate fi schimbată de Băsescu în aburi de alcool şi în vapori de gheaţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La luptă contra tiraniei

Criticând vehement noua temă lansată de Traian Băsescu, pe care l-a caracterizat ca fiind "un personaj sinistru", preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că revizuirea Constituţiei "nu este decât o fumigenă care să abată atenţia opiniei publice de la problemele grave ale ţării", adică de la subdezvoltarea economiei, creşterea gradului de sărăcire a românilor şi adâncirea tendinţelor dictatoriale. "Cred că domnia sa, împreună cu Guvernul Boc, pe care îl păstoreşte, era dator să nu promoveze doar politici de împrumut, ci să facă în aşa fel încât România să nu intre în impasul în care se găseşte", a spus Cornel Popa.

Senatorul liberal a mai afirmat că "este de datoria noastră să nu lăsăm un asemenea tiran să se maturizeze în tiranie mai mult ca până acum" şi, într-un limbaj deosebit de vehement, a spus că ideile de revizuire a Constituţiei sunt rezultatul unor "frustrări" personale ale şefului statului, care - din fericire - nu pot să se materializeze în condiţiile în care pentru schimbarea legii fundamentale a statului este nevoie de voturile a două treimi din totalul parlamentarilor. "Constituţia este actul fundamental al naţiunii, care nu se poate schimba la apelul de seară, în aburi de alcool şi în vapori de gheaţă", a spus Popa.

Minciunile lui Băsescu

La poziţia senatorului Cornel Popa s-a raliat şi deputatul Lucia Varga, care a fost de acord cu diagnosticul pus de liderul PNL Bihor, dar într-un registru verbal mai temperat. "Schimbarea Constituţiei este o diversiune. În Parlament există două iniţiative legislative, din care una având ca autor pe liderul grupului de deputaţi liberali, Eugen Nicolaescu, ambele vizând reducerea numărului de parlamentari, şi care zac în uitare fiindcă nu au fost puse de reprezentanţii puterii pe ordinea de zi", a arătat Lucia Varga.

Deputatul liberal a adăugat că, deşi este greu ca opoziţia să explice nuanţele demersurilor pe care le face Traian Băsescu, speră totuşi că "românii să aibă maturitatea" de a sesiza şi înţelege că populismul de care dă dovadă şeful statului are un singur scop, şi anume nu modernizarea statului, ci perpetuarea la putere a PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
replioca la comentatorul @LINK
BAH @LINK ratatul drecului sa-ti raspund la nedumeriri:))=))BAH @LINK sa-ti fie RUSINE!RUSINE!RUSINE! ca batjocoresti un roman simplu din ROMANIA ,ce te intereseaza persoana @Romanul Simplu?vezi de treaba ta @LINK asta pina nu te trimit in originile tale,dreptul la opinie a cetateanului roman este scris in Constitutia din ROMANIA care o schimba presedintele Traian Basescu la anul la referendum:))=))Pro PDL nu o sa fiu niciodata si idem Pro PNL nu o sa fiu niciodata,dar daca PSD ma exclude ca simplu membru ce sunt alaturi de alti membri simpli de partid PSD nemultumiti de conducerea PSD Bihor si senatorul Mang Ioansi sa ramina ei cu popincurtisti nevestele copii si amantele sa se voteze intre ei intr-un incest continuu:))=))Atunci dupa excludere din PSD ma inscriu in UDMR ca acestia au 100% sanse sa conduca judetul Bihor in urmatori 4 ani,asta dupa ce boii din Parlamentul Romaniei camera deputatilor au votat alegeri intr-un singur tur de scrutin,si la cit de dezbinati sunt romani ne miram de urarea ...sa traim bine...dar canibalismul intre partidele romanesti este mare ,ca astea se manca intre ele dupa o iluzie de putere politica :))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 05 Iunie 2011, 19:41 de Romanul Simplu
Schimbare de macaj.
Surprinde noile interventii propedeliste si antipeneliste a talibanului pesedist Romanul Simplu. A scapat PSD-ul de o asemenea panarama? Daca da, felicitari! A fost schimbata partitura, actorul ramane acelasi. Spor la treaba, romane!
Postat 05 Iunie 2011, 13:53 de LINK
PeNaLiau reclamat stapinirea PDL la UE:))=))
PeNaLi Bihoreni s-au dus la Bruxellles zicese ca sa reclame stapinirea PDL la UE :))=))=Senatorul PeNaLCornel Popa zice in fitzuica liberala cu cenzura nemiloasa la comentatori Jurnal Bihorean catre alt penal primar Pasca Ioan padureanu cheretirt mare hotz mare banidit si viitor poscariashin comuna Girisul de Cris:))=))Deci zice senatorul penal catre primarul penal ,,Voi asteptati banii de la noi ` ` la care primaru penal raspunse ,,Pe care noi sa-i cheltuim cu chibzuintza`` si au primit penal Pasca Ioan daruri de sponsorizare de la fratii Miculesti Chimicali un camion plin de bauturi si sucuri la zilele satului Tarian platite din banul public date la oameni lor numai si asteptau si tigancile cu puradei sa guste si ei un mic si un suc ,dar Pasca Penalu l-a imbatat tigani si au uita de restul ,a saturat pe cei satui Veronica Bursasiu ziarista ca sa scrie articolul,Traian Abrudan sotul sau de la APIA director, iar de tiganii cei flamanzi nu i-a pasat,dar vine la anul alegerile localesi o sa-i ridicam etnia rroma in cap la Pasca penalu:))=)) .BAH penalule primar Pasca Ioan satura pe cei flaminzi nu satura pe cei satui si imbuibati ca tiAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Iunie 2011, 21:32 de Romanul Simplu
Unde o fi ”bărcuţa” D.A. (Alianţa ”Dreptate şi adevăr”)?
1. În 2004, înainte de a pune pe tron, la Cotroceni, acest ”...personaj sinistru”, de ce nu aţi văzut pe cine puneţi? V-a ”aburit” cineva/ceva? 2. Aveţi grijă să nu mai promovaţi şi alte personaje, cu caracter, mentalităţi şi apucături asemănătoare. Un prim pas: Nu mai daţi pe la ”glezne” colegilor din USL. PS Succes!
Postat 04 Iunie 2011, 16:46 de stefan
Averizare politica.
Sa apari beat la televiziune nu poate fi, in nici un caz, un gest de decenta. Oamenii care beau sunt de 3 feluri: cei care beau cate un paharel in diverse ocazii, cei care se imbata, uneori ca porcii, in ambele cazuri dupa betie respectivi indivizi revin la normalitate si cei care sunt beti din tata, acestia din urma avand dezavantajul ca nu se mai trezesc niciodata. Basescu si Romanul Simplu in ce categorie pot fi incadrati? Raspunsul va apartine!
Postat 04 Iunie 2011, 14:20 de HALL
Averizare politica.
Majoritatea romanilor vad doar ce au in farfurie si apreciaza, inainte de toate, continutul sacoselor sau al plicurilor primite. Aceasta realitate ar trebui sa ne dea serios de gandit.. USL nu trebuie sa se imbete cu apa rece. In 2012 va fi o batalie pe viata si pe moarte. Mijloacele vor depasi imaginatia omeneasca. Daca romanii vor fi cumparati din nou, atunci ne meritam soarta de a fi un popor de rasul lumii.
Postat 04 Iunie 2011, 14:12 de safe
replica la articol
Presedintele Traian Basescu a avut decenta de aparea la televiziuni vizibil beat asemeni senatorului PNL Popa Cornel la televiziunea penala de partid TTV,ca numai partidul PeNaL si Primariile PeNaLe lauda si reporterul Zoltan Hizo dar pe site-ul TTvvnu apare emisiunea de frica sa nu apara comentarii contra PeNaLilor din Bihor :))=)).Senatoruyl penal Popa cornel vede paiul din ochioul altuia si barna din ochiul sau nu o vede ....mi ales cind este beat de la veri Miculestii Chimicali care-l sponsorizeaza :))=))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Iunie 2011, 13:43 de Romanul Simplu
nu comenteaza nimic
nu comenteaza nimic din faptul ca Traian basescu a spus ca vrea sa renunte la ultimii doi ani de mnadat, de ce nu comenteaza, sunteti mai rau ca televiziunile, demagogia face parte din politica e ca ciuma, ceteatenii sunt chiar fraieri sa si piarda timpul cu ;upta voastra pentru putere, nu urmariti decat functia atat nici un bine , noi saracim zi de zi la nivel local nu national aici e problema reala, Aradul traieste bine, Clujul la fel unde nu se traieste bine unde stau cei din partid la orgii si desfrau moral?
Postat 04 Iunie 2011, 08:04 de ciudat
zice saracirea populatiei
lasa ca vine \"personajul sinistru\" sa va faca ordine la nivel LOCAL si JUDETEAN ca voi cersiti luna de luna salarii, ma bucur si este dovedita incompatibilitatea CALITATI in FUNCTIE:))
Postat 03 Iunie 2011, 21:36 de un roman
Anca Cata
Anca,esti o mare proasta.Punct.
Postat 03 Iunie 2011, 20:38 de Ion
cam pocait acest membru PNL:))
astia ne pun pe ruggg deci tiranul e nimic:)) sau ne dau la lupi-lei de papica, jalnic acest OM ce exemplu este pentru PNL la limbajul adoptat!?
Postat 03 Iunie 2011, 16:22 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON