URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2010, 08:29

Cornel Popa: Civilizaţia se termină la intrarea pe drumurile româneşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a afirmat într-o declaraţie politică rostită în camera superioară a Parlamentului, că starea execrabilă a drumurilor din România şi pasivitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului nu sunt în măsură să stimuleze turismul, ci dimpotrivă, să-l împiedice.

"Se apropie deschiderea sezonului turistic şi la această oră se fac pregătiri pentru primirea celor care vor să-şi petreacă vacanţele în zonele frumoase ale României. Problema intervine atunci când trebuie să ne şi deplasăm către aceste zone. Turiştii români sunt resemnaţi deja, nu mai au aşteptări de la drumurile patriei, dar celor străini cum le poţi explica faptul că vor găsi locuri minunate după ce vor traversa cratere asfaltice şi vor escalada denivelările care aproape că rup maşinile în două?", arată Popa.

Parlamentarul bihorean spune că impresia la intrarea în ţară dinspre Ungaria este "că s-a terminat civilizaţia", ceea ce e "jignitor" pentru cei care încearcă cu adevărat să atragă turişti străini în ţară. De asemenea, spune Popa, este jignitor şi că turiştii străini sunt puşi să plătească taxe de drum al căror efect nu se vede în starea şoselelor. "Românii care pleacă în străinătate abia aşteaptă să iasă din ţară, ca să circule civilizat. La noi nu fac decât să evite gropi, pe cât pot, şi să piardă ore bune în trafic", a mai spus senatorul bihorean.

Cornel Popa e nemulţumit şi de faptul că Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au anunţat că în acest an se vor face doar lucrări de întreţinere a drumurilor, dar şi acestea sunt făcute de mântuială. "Plombarea gropilor nu se cheamă întreţinerea drumurilor", afirmă senatorul, explicând că firmele angajate de CNADNR folosesc "materiale de slabă calitate, care la prima ploaie sau la primul derapaj mai serios al unei maşini zboară împreună cu altă bucată din asfalt".

Faptul că gropile din şosele sunt tot mai des semnalizate cu o bucată de cârpă i-a sugerat parlamentarului bihorean şi ideea că Guvernul a abandonat orice efort de a îmbunătăţi starea drumurilor: "Imaginea aceasta mă duce cu gândul la faptul că ne-am predat sau că abandonăm lupta cu infrastructura, nu că semnalizăm cratere asfaltice. Asemenea metode se mai folosesc în ţările sărace ale lumii, şi poate nici acolo. Noi nu suntem în situaţia lor. Noi doar folosim banii fără cap!", a spus Cornel Popa.

Concluzia acestuia e că România este tot mai mult o ţară a paradoxurilor, întrucât "avem cele mai scumpe autostrăzi, dar şi cele mai proaste, avem bogăţii extraordinare care pot fi transformate în destinaţii turistice, dar cei mai puţini turişti".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON