URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2011, 14:41

Rectorul Cornel Antal se consideră "linşat mediatic"!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În încheierea conferinţei de presă pe care a susţinut-o miercuri, rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal, a răspuns acuzaţiilor care i-au fost aduse public de fostul manager al Maternităţii, Gavrilă Grebenişan, sancţionat cu avertisment scris de Comisia de Etică a Universităţii pentru modul în care a condus spitalul.

Rector "linşat"

Deşi a fost contactat de fiecare dată de reporterii BIHOREANULUI, iar punctul său de vedere a fost consemnat ca atare, Cornel Antal a declarat că "se consideră ţinta unui atac mediatic agresiv din partea unui săptămânal", ba mai mult că a fost "linşat mediatic", referindu-se la publicarea în BIHOREANUL a articolului "Rectorul pedeapsă", care prezenta condiţiile în care Grebenişan a fost sancţionat de Universitate.

"Acest săptămânal a încălcat cele mai elementare norme deontologice. Universitatea şi nici eu nu l-am atacat pe primar, nu există nicio dovadă în acest sens. Relaţiile pe care le am cu Primăria sunt bune şi doresc să rămână aşa şi în continuare", a susţinut Cornel Antal. Rectorul nu a negat, însă, că primarul este nemulţumit de relaţia cu Universitatea şi nici că Ilie Bolojan doreşte ca la înnoirea contractului prin care Primăria pune la dispoziţia Universităţii spaţiile din spitale obligaţiile cadrelor didactice să fie reglementate mai sever, deoarece până acum au fost încălcate tocmai de cadrele didactice.

Rectorul Universităţii a declarat că "se simte nevoit să ia atitudine" în urma publicării unor articole şi a apariţiei lui Grebenişan la un post local de televiziune, fără să intre însă în detalii. "Comisia de Etică respectă întru totul Ordinul de Ministru care prevede că membrii ei trebuie să fie propuşi de Facultate, iar membri Senatului să-i voteze. Aşa s-a şi întâmplat. Eu nu am ales membrii şi nici pe Ionel Cioară la conducerea Comisiei. Comisia de Etică e singura din Universitate care nu este subordonată rectorului", a spus Antal. Acesta a specificat, după ce i-a fost imputat că din Comisie fac parte şi studenţi, că aşa prevede regulamentul.

Îi controlez pe toţi

Referitor la acuzaţia care i-a fost adusă de Grebenişan, că a încălcat legea acceptând sesizarea celor 13 cadre medicale ale Maternităţii împotriva fostului manager, într-un plic nesigilat (la Rectorat, şi nu la Comisia de Etică, aşa cum prevede Regulamentul), Antal s-a mărginit să spună doar că: "am distribuit adresa pentru Comisia de Etică, ce era să fac?".

În privinţa afirmaţiilor lui Grebenişan că ar fi cel mai controlat sub aspectul prezenţei la cursuri, Antal a afirmat că de ani de zile sute de profesori sunt verificaţi. "Din păcate, domnul Grebenişan, voit sau nevoit, nu vrea să înţeleagă prevederile regulamentului de ordine internă al Universităţii, care prevede că este necesar să înştiinţeze Decanatul Facultăţii înainte să lipsească de la cursuri", a spus rectorul.

În plus, Antal a punctat că, deşi Grebenişan e nemulţumit de decizia Comisiei de Etică, nu a contestat în niciun fel decizia acesteia. Antal nu a spus, însă, şi motivul pentru care Grebenişan nu a făcut acest lucru, şi anume pentru că pur şi simplu nu putea, deoarece încă nu a primit nicio comunicare scrisă, pentru a-şi întemeia contestaţia.

Rectorul l-a mai acuzat pe Grebenişan că ar fi practicat discriminarea la Maternitate, lăsând doar "patru din cei 8 medici de gardă" în funcţii. "Domnul Grebenişan minte opinia publică spunând că la Maternitate nu există contracte de muncă pentru gărzi. Eu am adus nişte contracte să vedeţi că există", a spus rectorul, prezentând, însă, nu nişte contracte de gărzi, cum a pretins el, ci contracte tip de muncă, individuale, încheiate pe pe vremea în care soţia sa, Liana Antal, era manager al Maternităţii, şi pe care anul trecut, în luna decembrie, Grebenişan nu le-a mai înnoit, după ce ele expiraseră.

Soţie "umilită şi batjocorită"

Rectorul a contestat inclusiv modalitatea de evaluare a medicilor din Maternitate prin DRG (Diagnosis Related Group), în urma cărora unui număr de patru medici nu li s-au mai înnoit contractele individuale de muncă. "Sistemul nu a fost conceput pentru a evalua activitatea medicilor, ci e un instrument de finanţare a spitalelor", a spus Antal, deşi DRG-ul (întocmit de Şcoala Naţională de Sănătate Publică) relevă clar şi indubitabil câţi pacienţi are fiecare medic, ce complexitate au avut cazurile şi câţi bani a primit Maternitatea de la CAS pentru rezolvarea lor.

Mai mult, rectorul a dat de înţeles că soţia lui Liana Antal, fost manager al Maternităţii, ar fi părăsit ţara din cauza lui Grebenişan. "Doctoriţa Antal a avut curajul să afirme în şedinţă aceste lucruri despre sistemul DRG, dar pentru îndrăzneala ei a plătit scump, iar după ce a fost umilită şi batjocorită a părăsit ţara", a spus rectorul Universităţii. Rectorul a mai susţinut că Grebenişan vrea să producă o ruptură între medicii universitari (care nu au dat concursuri pentru a putea lucra în spitale, ci au beneficiat de aşa-numitele "integrări clinice") şi ceilalţi medici, care şi-au câştigat posturile prin concursuri.

În încheiere, Cornel Antal a repetat că Universitatea are o relaţie bună cu Primăria şi a ţinut să precizeze încă o dată că respinge toate acuzaţiile care i-au fost aduse de Grebenişan. "Eu resping toate acuzele care mi-au fost aduse şi le consider o încercare de defăimare a Comisiei de Etică şi de a mă intimida pentru a nu mai face controale la cursuri", a încheiat rectorul.

În ciuda celor declarate miercuri, într-un interviu acordat BIHOREANULUI la începutul acestui an, rectorul confirma că nu toate cadrele universitare au fost verificate, ci doar unele, recunoscând - de pildă - că nu controlase niciodată prezenţa la cursuri a cadrelor didactice care sunt parlamentari, precum senatorii Petru Filip ori Ioan Mang.

Citeşte aici articolul care l-a nemulţumit pe Cornel Antal: "Rectorul-pedeapsă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
barfa
Catre Stefan... Cine-i "colega" care l-a "tradus"?
Postat 07 Iunie 2011, 16:04 de lili
linsat
cand esti linsat e horor dar omul asta la linsat singur ,de esti prost nu te pui cu liberalii care cand era Tariceanu premier erau bani si de salarii si de mariri etc decand a venit Basescu cu boc s-a dus baba cu colacii numai sunt bani de nimic trebuie sa ne multumim doar cu linsaje mediatice de exemplu antal care dupa ce si-a luat sotie iubitoare de rezidenti tineri vrea sa fie si respectat ,ba mai si face comisii de etica ci cioara la inaintare
Postat 05 Iunie 2011, 23:42 de linsat
pedeapsa
ce pedeapsa poate fi astapt studenti ca la CE fata are cam atat ,nu degeaba se zvoneste ca nevastasa il agrea in garda pe alin bodoc
Postat 05 Iunie 2011, 23:35 de pedeapsa
Management de "Sorbonica". Ep. ”ANI de Sorbonica.”
I. Antal Cornel: ”Comisia de Etică e singura din Universitate care nu este subordonată rectorului”. 1. ”De ce nu aplicati legea invatamintului, dle Antal? Aceasta lege va interzice sa fiti seful sotiei dvs, pentru ca nu puteti fi obiectiv atunci cind intervine un astfel de diferend? De ce nu se aplica legea care prevede incompatibilitatea functiilor in cadrul unor familii universitare? Dvs. nu puteti fi seful sotiei sau invers. Simplu ca Buna ziua!” – comentator C. Popescu. 2. Dacă ”C. Popescu” are dreptate: Comisia de Etică a UO, de ce nu se autosesizează? Nu-i dă voie ...”Zeus”?
Postat 27 Mai 2011, 22:51 de stefan
Telenovelele lui Cornel. Ep. ”Lupul moralist” (şi ...”linşat”) Cornel!
I. Cornele şi pe tine: 1. te-au ”linşat mediatic”, pe la ”Unchiu”, cu vreo elevă tomnatecă, ca tanti Palcu? Sau cu vreo colegă, care, după ce ai adus-o lânga tine şi te-ai implicat major în promovarea ei, ţi-a băgat ”sula (...referatul) în coaste”? 2. te-au dat afară, pe motive (reale) ca: competenţă profesională, ”plic gol”, ”nepupător de mâini și de picioare”? 3. te-au ”aranjat” la familie? 4. te-a prelucrat vreun fiu de fost colonel politruc, din anturajul gen. Ilie Ceaușescu (fratele lui Ceauşescu Nicolae)? PS Cornele & gaşca: Nu mai faceţi de râs UO!
Postat 27 Mai 2011, 22:38 de stefan
@medic
Sper ca numai tu te crezi medic, in realitate nu poti sa fii, daca nu cunosti o foaie de observatie din spital, sau nu ai completat asa ceva?. Daca totusi esti medic si ai avut proasta inspiratie sa profesezi, pleaca rapid din spital. Datele despre realizarile fiecarui medic se gasesc in baza de date a SNSPMS Bucuresti, pe baza datelor transmise obligatoriu de fiecare spital. Poti sa-ti verifici activitatea, desigur daca ai avut cazuri, dar precis esti printre ultimii pe lista cu realizari!!!
Postat 27 Mai 2011, 00:13 de sper
Cetitorii lui Cutus sunt mai destepti decat lingaii Familiei Antal
Vreti shi va spui iara to' io care-i fofarlica? Hai ca trece mai iute vremea cand vorovesc cu voi ! Uitati care-i cioaca cu "sinuciderea la o ora de varf" a lu' Cornel : Camarilla din jurul muierii lui i-or atras pe amandoi intr-o secta de fundamentalisti ! Numa' asa or putut prelua controlul asupra Maternitatii si a Universitatii ! Da' si voi ii cunoasteti: Urinoterapeutzii lu' Bibolaru'. Numa' ca pe Cornel l-or trimis la "sectia de beutori", iar pe ea or "folosit-o" sa faca spirala. Da' asta n-ar fi fost nimic, daca Camarilla nu si-ar fi propus sa-l "curete"de tot pe Cornel. Pentru asta i-or dat sa bea o supradoza din "lichidul lor magic" si l-or trimis la Conferinta de presa. Acuma stiti adevarul despre Cornel: nu el vorbeste in fata presei, ci "supradoza" din el ! A doua zi dupa ce se scoala nu mai stie nimic din ce-o facut ieri !
Postat 26 Mai 2011, 23:19 de Lazar Cutus
legea
De ce nu aplicati legea invatamintului, dle Antal? Aceasta lege va interzice sa fiti seful sotiei dvs, pentru ca nu puteti fi obiectiv atunci cind intervine un astfel de diferend? De ce nu se aplica legea care prevede incompatibilitatea functiilor in cadrul unor familii universitare? Dvs. nu pueti fi seful sotiei sau invers. Simplu ca bunaziua!
Postat 26 Mai 2011, 15:49 de C. Popescu
rectorut-posterut
Ma tot uit la fotografia din articol si nu imi pot dezlipi ochii de la figura de intelectual fin a rectorului.Pana si cravata si-a asortat-o cu posterul din spatele sau.Vedea-l-as poster si pe el si doar atat prin universitate.Na ni la el ce figura de barbat hotarat,inteligent si ager are!Se potriveste perfect cu universitatea pe care o conduce.
Postat 26 Mai 2011, 15:19 de eu
Sistemul DRG
@Maria. Stimata Maria, facem pariu pe ce vrei ca CAS care foloseste sistemul DRG nici macar nu are in baza de date numele medicilor. Medicii care au semnat externarea sunt doar in evidenta spitalului. Ca sa intelegi (desi mi-e clar ca NU VREI SA INTELEGI), daca 1 medic celebru si competent, sa zicem dr. Chitulea, opereaza o pacienta in garda dar externarea o face dr. Lacziko peste cateva zile, pentru ca pacienta a ajuns pe alta sectie, sau exact invers, pt sistemul DRG e tot una, tot atatia bani incaseaza spitalul. Sistemul DRG, deci finantarea NU TINE CONT DE COMPETENTA medicului ci DOAR DE CAZUL PACIENTEI. Punct, ca ma plictisesti, Rodico!
Postat 26 Mai 2011, 15:18 de medic
sinucidere
Rectorul nu este linsat mediatic,ci se sinucide in public,din cand in cand,la ora de maxima audienta,spre deliciul nostru,al unora.Cel mai mare dusman al sau nu este nici Grebenisan,nici rezidentii sotiei,ci propria sa prostie.Dar,poate,ne spune Cutus de ce face asta rectorul.
Postat 26 Mai 2011, 15:16 de ziarist bihorut
FMF-UO
Io (si spun ''io'' pt ca fac facultatea la Oradea) cred ca rectorul mieu a avut mare dreptate sa asculte de a lui sotie (ca doar e a lui.Sau nu?).In calcularea DRG ului ar trebui musai sa se includa spaga data la rector si decan pt cumpararea gradelor universitare si a doctoratelor luate la Oradea+numarul de pupaturi in dos la aceiasi (la puterea a treia)+media spagilor luate la examene, de la studenti, impartit la numarul de mangaieri pe fund acordate rezidentilor.Asa ar fi corect!!Ce atata calitate,eficienta si alte prostii...
Postat 26 Mai 2011, 15:12 de student medicinist
@medic
Constat ca tu si rectorul nostru (poate si Liana e cu voi) cititi doar ce si cat va convine despre DRG.Altfel nu imi explic cum de aveti asemenea carente.Nu vreau sa cred ca aveti alte motive (poate psihice) pt a va justifica.Tot pe internet,pe site ul Centrului de cercetare si evaluare a serviciilor de sanatate, vei gasi si acea definitie despre care vorbeam.O tot frecati cu finantarea.Nu puteti pricepe nicicum (nu stiu de ce)ca finantarea se face in functie de calitatea serviciilor oferita de distinsii.Am impresia ca, dupa ce cititi 4-5 randuri dintr-o definitie,pierdeti sirul,capacitatea de concentrare va lasa.Pe de alta parte,europenii si americanii sunt niste prosti pt ca toti in par folosesc DRG ul.Vai si amar de ei si de rezultatele lor!Sa vezi ce coada de emigranti doctori americani va fi la ambasada Romaniei din Washington!
Postat 26 Mai 2011, 15:06 de maria
Sistemul DRG
@Maria. La adresa www.drg.ro/index.php?p=drg gasiti ce inseamna DRG. Stiti cum incepe? Exact cum a declarat Antal care nu stie de la specialisat de nevasta-sa ci de pe Internet. Printre altele: Sistemul de clasificare in grupe de diagnostice (Diagnosis Related Groups - DRG) reprezinta, asa cum o arata si numele, o schema de clasificare a PACIENTILOR in functie de diagnostic. Acest sistem este asemanator sistemului de clasificare internationala a bolilor (International Classification of Diseases - ICD), in care diagnosticele sunt clasificate in clase si subclase. Spre deosebire de acesta, in sistemul DRG se utilizeaza un criteriu suplimentar de clasificare, si anume COSTUL RESURSELOR CONSUMATE PENTRU INGRIJIREA PACIENTULUI. In acest fel, prin sistemul DRG, PACIENTII pot fi clasificati simultan atat dupa patologie cat si dupa costul ingrijirilor, ceea ce asigura posibilitatea de a asocia tipurile de pacienti cu cheltuielile spitalicesti efectuate... Maria, esti rea!
Postat 26 Mai 2011, 14:30 de medic
@maria
Cred că ai sesizat că antal s-a documentat de la specialista de nevastă-sa. Că el zice că în şedinţă specialista de nevastă-sa a spus că DRG e KK şi de mare porc. El ca un papagal ce este, repeta: DRG e KK şi de mare porc. Concluzie: să trăiască fericiţi toţi cei care l-au pus unde e şi să-l mai aleaga să conducă cu multe succesuri şi pe mai departe. P.S: Despre linsaj: cornele, se întoarce roata.
Postat 26 Mai 2011, 13:27 de lili
Atentie,dle.Antal!
Implementarea sistemului DRG in Romania a avut, inca de la inceput, un scop mult mai larg decat acela de a schimba modul de finantare a spitalelor, incluzand colectarea sistematica de informatii cu privire la activitatea spitaliceasca si utilizarea acestora in deciziile privind reforma sistemului sanitar in vederea cresterii eficacitatii, calitatii si eficientei ingrijirilor oferite pacientilor spitalizati.Sistemul DRG muta paradigma functionarii unui spital de la nivelul resurselor si a procesului desfasurat spre rezultatele activitatilor, reflectate in pacientii tratati de spital. Astfel, sistemul DRG realizeaza o "fotografie" a rezultatelor spitalului. Grupele de diagnostice sunt concepute in lumina standardizarii rezultatelor spitalului.Doar atat daca cunostea rectorul despre definitia DRG,era suficient ca sa nu mai spuna tampenii,cum o face de obicei.Sunt definitii clare,puse la dispozitia publicului de catre Centrul de cercetare si evaluare a serviciilor de sanatate.Scurt,nu povesti.Nu ce spune Grebenisan,ce spun expertii care au si implementat acest sistem.DIN NOU PROST INFORMAT SI DELOC DOCUMENTAT, inainte de a iesi in presa,rectorule!!!!
Postat 26 Mai 2011, 10:56 de maria
obraznicie
Asta da afirmatie! Tot scandalul a fost declansat de Grebenisan pentru a-l intimida si a-l impiedica pe sa verifice prezenta profesorilor la cursuri! Daca s-ar face cu adevart o verificare aproape toti decanii si sefii de catedra sunt penali ca semneaza 8 ORE PE ZI in state de plata unora care vin din an in pasti sau deloc si isi trimit asistentii sau nici macar! Si asta CU STIINTA rectorului!
Postat 26 Mai 2011, 10:20 de Sorin
opinii
Nici Unchiu nu a fost asa mediatizat ca mutulica asta! De un an tine prima pagina a ziarelor (si nu numai a Bihorenului cum zice)! Fie ca apare in Can Can cu ”Asa arata o fiica de rector”, fie ca face declaratii absurde referitoare la metodele lui didactice de supraveghere a studentilor, fie ca-si ridica poalele in cap cu problemele sotiei! De cand a ajuns rector e intr-o continua situatie conflictuala cu oricine trece pe strada. Chiar daca nu toate conflictele pe care le genereaza apar in presa sau in salile de tribunal ele exista si acest lucru este reflectat cu prisosinta in comentarii. Ce face Senatul, Comisia de Etica (independenta), Comisia de disciplina etc in acest sens? Daca n-au curaj sa-i analizeze activitatea, cel putin sa-l inchida in debaraua aia de la et.1 sa nu se mai poata da in stamba!
Postat 26 Mai 2011, 08:49 de angajat nemultumit
V-am zis ca spui tot ...
Odata vine la mine Filip (pa vremea cand nu-l stiam catu-i de mare tradator!) si-mi zice: "Nea Lazare vino pana la Maternitate, ca trebuie sa o iau de acolo pe Valeria si sa o duc urgent la Aeroport. Dupa ce pleaca ea ramanem iarasi doar noi doi si mergem inca o data in locul ala unde ne-am facut Clei de Manciuria". Ajunjem noi la Maternitate cand ce shi vezi !? Trece pa langa noi un alai de "colorati" insirati in sir indian, mai ceva ca in Dansul Fetelor de la Capalna, care faceau o larma de te surzea, aratau ca niste travestitzi si in fruntea lor umbla una ce arata ca o Paparuda! Cand ii vad pa trogloditzi, eu ma spariu si-l intreb pa Petrica: "Doamn' bate-i puterea, da' cine mai is si ghiavolii istea?" La care el imi raspunde calm: "E Liana cu candidatii la posturile de "sorbonei". Stii matale, sunt absolventii de medicina care au picat la Rezidentiat, dar nu renunta si vor sa ajunga "prin dos" in Maternitate intrand la Universitate. Azi e "trial" la Madam." Tot mai uimit il intreb din nou:" Si Cornel n-are nimic de spus la faza asta?" Atunci Petrica se uita la mine cu blandete: "Cornel incearca sa urce pe Fotoliul lu' Unchiu' si nu reuseste. E prea sus ! Asta-i ocupa tot timpul!
Postat 26 Mai 2011, 08:43 de Cutus Lazar
domnului Rector
Cornele, sluga ai fost, sluga vei ramane toata viata. Iti statea mai bine cand ii carai geanta lui Domnu Maghiar decat acuma cand ai pus Universitatea la picioarele nevesti-tii si a lui Bodog.
Postat 26 Mai 2011, 00:04 de un salariat
wc
Noi universitatea oradea e normal sa acaparam spitalele,dupa ce ca dam doctorate pe bani multi examene cu bani in carnetul de student (300-400 de euro),consideram ca spaga din spitale ar trebui sa revina cadrelor universitatii oradea,de exemplu o operatia 1000 de euro,consultatie 500 euro.Primarul crede ca poate face ordine?cine crede ca se poate pune cu noi,puteti scrie cat vreti ca ne doare undeva de bihoreanul.
Postat 25 Mai 2011, 23:52 de Wc
pt cornelush
Sogore mai bine stateai dracului in banca ta, ca iara ne-ai facut de ras pe toti trei, pe tine, pe Liana si pe mine. N-ai invatat nimic de la Unchiu Maghiar, ala stia sa rezolve problemele, tu sari imediat ca presa, ca ala, ca alalalt. De-aia o sa ramai mic toata viata Cornele, si te mai miri ca iti zice lumea sluga!
Postat 25 Mai 2011, 23:51 de alin bodog
asistenta
dr antal nu a stiut sa piarda si a dat in judecata primaria si a facut plangeri penale,iar cand a fost luata la intrebari in ceea ce priveste studiile clinice din maternitate facute ilegal(deci caz penal),si alte achiziti vezi costurile portilor de la intrare in maternitate pe care se zvoneste ca sau platit 800 miloane lai vechi(probabil sunt de Platina) a ales sa fuga in germania pt a nu fi anchetata nicidecum pt a lucra acolo.
Postat 25 Mai 2011, 23:01 de asistenta
gina
daca tacea filozof ramanea,dar prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.Dupa ce si-a numit sotia directoare la maternitate desi nu stia opera si ferificati de cate ori a fost chemat dr negrini la maternitate pt a rezolva anumite cazuri ,dr antal fiind pusa pe criterii politice de PDL,cand maternitatea a trecut la primarie a fost numit domnul grebenisan de la PNL,care a facut reforma pt ca universitatea facea studii clinice fara ca spitalul sa primeasca nici un leu,cadrele universitatii desi erau foarte competente pacientele nasteau in ungaria,iar DRG reprezinta cati bani au adus maternitatii prin rezolvarea cazurilor de exemplu au fost medici care aveau bani incasati pt spital sub 1800 lei ce nu justifica nici salariul si tocmai cadrele atat de pregatite ale universitatii.UNiversitatea e o fabrica de diplome fara acoperire in stiinta asa va rog mai incet cu comisiile de etica iar dnei antal cine ii tine acum orele
Postat 25 Mai 2011, 22:53 de gina
rectou
rectorul daca e corect sa afiseze notele de la examenul de rezidentiat (examen de specialitate) ale doctorilor integrati in spitale ocolind examenele directe si cati medici care nu proveneau din universitatea oradea au fost angajati la spitalul judetean,municipal sau maternitate.va spun nici unul toti medicii angajati in spitalele din oradea in ultimii 10 ani au fost doar pilosii angajati ai universitatii oradea prin integrare clinica.asa ca sa ne lase in pace cu linsajul ca nu stie ce vorbeste si universitatea si spiritul academic e ca vaca.
Postat 25 Mai 2011, 22:38 de rectou
@Lazar Cutus
Articolul ca articolul!Noi vrem sa ne mai spui TU despre fitzingau de Cornelus si a lui Zana Zanelor (na bine,si a rezidentilor).Si oare de ce insista Antalica sa isi bage,in mod repetat,si in public,brisca in....stii tu....ce n-are!Mai urmeaza sa se scrie tatatat cu pixu sa vina apoi lingaii sa il stearga.
Postat 25 Mai 2011, 22:24 de dana
memoria scurta
Rectorul are memorie scurta, comisia de etica si el au facut conferinta de presa in care au anuntat victoriosi sanctionarea lui Grebenisan, \"cine seamana vant culege furtuna\" mai ales cand nu construiesti ceva documentat si adevarat. D-l rector te-ai linsat singur, d-l Cioara a demonstrat in emisiune ca nu s-a documentat comisia de etica, nu a verificat ci doar a aplicat sanctiunea....in ce scop???. D-l rector daca nu iti place ceea ce scrie presa, de ce ai mai facut o conferinta de presa, sa mai demonstrezi lipsa de caracter, daca cei din jurul tau spun sustinut ca gresesti, de ce perseverezi in greseala?? de ce nu iti place dreptul la replica a lui Grebenisan?.Daca aveai inteligenta suficienta aceste neclaritati ai fi putut sa le rezolvi intre universitate si primarie intr-o sedinta comuna, pentru ca maternitate este subordonata primariei ,dar tu urmaresti altceva, sa faci regulile in spitale asa cum le faci in universitate pentru a multumi mafia . Nu te mai plange si nu mai face conferinte de presa, deja rad si studentii de tine, si trebuie sa se sesizeze comisia de etica ca aduci prejudicii grave universitatii!! Ceea ce faci acum se numeste prostitutie intelectuala!!! Rusine!!!
Postat 25 Mai 2011, 21:51 de elena
abc
1.Rectorul se baga singur in gura presei.2. Presa nu l-ar considera ”un subiect” daca nu ar fi citite si comentate articolele despre el. 3. Nu ar fi comentarii daca ar fi respectat. Deci cine e vinovat?
Postat 25 Mai 2011, 20:17 de abc
prezenta la ore
Intamplarea face sa il cunosc pe domnul Grebenisan si stiu cat este de constiincios cand are o treaba de facut. Ca a lipsit de la cursurim, probabil a facut-o cu motiv intemeiat. In schimb, daca ati veni la modul serios in control la noi, ati vedea ca avem o profesoara care vine la 10-11 si pleaca la 13, programul de atelier fiind 8-14...ati putea sta de vorba si cu noi, cu studentii, pentru ca, doamne, multe avem de spus. Si daca un profesor e prezent dar nu face nimic pentru simplul fapt ca habar n-are ce sa ne spuna si intr-un an de zile la materia dansei nu am invatat absolut nimic...asta nu e de pedepsit ? Pentru ce isi ia salariul ? Cica are si alt servici. Pai asta nu ne intereseaza pe noi, Daca trebuie sa ne predea, atunci s-o faca ! Iar celelalte profesoare se tin cat e atelierul de lung, numai de barfe si aranjamente cum sa scape de alte profesoare de la care chiar avem ce invata. Noi, studentii, suntem cei care suferim. De ce nu ne intrebati si pe noi ? Am ajuns in pragul licentei si am pierdut foarte mult pentru ca exista astfel de oameni Va rugam sa ne ascultati !
Postat 25 Mai 2011, 18:43 de studentă arte
Mare cioflingaru-i Filip ista!
Shideam intr-o seara cu "Parintele" Bolos la un shtriptiz-bar aci langa Birou' mnieu, la o "agheazma mica" cu "iarba dracului". Si numa' ce-mi zice el intr-un acces de sinceritate: "Nea Lazare, stii matale de ce m-am "popit" eu? Pentru ca am avut ghinionul sa am numai sefi "sfinti": Sfantul Petru (n.n. Filip), Sfantul Ilie (n.n. Bolojan) si Sfantul Craciun (n.n. Antal). Intelegi acuma ca "popia" mea era de fapt o obligatie din fisa postului. Da' cu asta din urma (n.n. Antal) nu-mi foloseste prea mult "popia" deoarece cu el tine numai figura: "fa-te frate cu dracul pana treci Petza". Iar in ceea ce o priveste pe ea, un lucru e sigur: e "posedata" rau!" Si zicandu-mi Bolos astea, dete peste cap "agheazma mica", mai ceru un rand, chema shtripteuza la masa noastra si zise catre mine: "Lazare ia-tzi paharul si umbla!" Oare ce vru' sa zica?
Postat 25 Mai 2011, 17:42 de Lazar Cutus
Ce cauti tu in birou la Unchiu\'?
Cornele, nu fa iarasi afirmatii gratuite ca-ti sta rau! \"Linsajul\" pe care-l reclami tu presupune ca ai fost: 1. Dezbracat in pielea goala; 2. Dat prin smoala calda; 3. Rostogolit prin pene; Daca mai sustii si dupa asta ca esti victima unui \"linsaj\", va trebui sa prezinti dovezi fotografice, sau chiar un filmulet. Abia astept sa-l \"urc\" pe youtube !
Postat 25 Mai 2011, 17:19 de Stefan
unde nu-i cap vai de universitate
"Sistemul nu a fost conceput pentru a evalua activitatea medicilor, ci e un instrument de finanţare a spitalelor" Asta nu intelege domnul rector aflat intamplator la conducerea unei universitati: nici IC6 nu e conceput pentru evaluarea persoanelor ci un instrument de finantare. Dar daca nu ar fi cativa `fraieri` care ar aduce punctaj cum i-ar mai plati pe aliatii lui? De ce nu publica lista cu realizarile primilor 50-100 sa vedem cati dintre acestia se afla si pe lista primilor 50-100 la salarii? Cati dintre protejatii lui se afla in acest top?
Postat 25 Mai 2011, 15:51 de calin
Profesorii nu vin la ore
Mare mincinos rectorul asta! Chiar crede ce zice? De ce nu ne intreaba si pe noi de cite ori venim la facultate degeaba ca domnii profesori lipsesc? Eu nici nu il cunosc pe unul care nici la examen nu a venit si pe altul l-am vazut prima si ultima data la examen, dar macar a avut bunul simt si ne-a trecut pe toti!
Postat 25 Mai 2011, 15:31 de student
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON