URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2011, 15:25

Corcheş vs. Bolojan: "Candidez la Primărie numai dacă pot să-l bat"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Voi candida la Primărie doar dacă voi considera că îl pot bate pe Ilie Bolojan", a declarat preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, într-o conferinţă susţinută joi la sediul partidului.

"Ca cetăţean al oraşului, sunt câteva chestiuni pe care Ilie Bolojan le-a făcut bine, le văd şi eu, la fel ca alţi cetăţeni, dar sunt şi multe pe care le-a promis şi nu le-a realizat. Poate sunt optimist, dar cred că Ilie Bolojan, alături de lista sa de consilieri, poate fi bătut. Nu va fi uşor, dar poate fi bătut", a spus Corcheş.

În ce priveşte o potenţială candidatură la şefia Consiliului Judeţean, sugerată de consilierul judeţean Ionel Avrigeanu, Corcheş a spus că aceasta nu intră în planurile lui, deocamdată, având în vedere că are doar 31 de ani şi că nu are destulă expertiză.

"Sigur, faptul că sunt tânăr poate fi compensat, prin dinamismul şi energia de care pot da dovadă. Dacă Biroul Permanent Judeţean va lua o decizie în acest sens, voi accepta. Dar deocamdată nu se pune problema", a completat PDL-istul.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Ionel Avrigeanu, şeful consilierilor judeţeni ai PDL Bihor, a făcut mai multe referiri la Uniunea Social Liberală, în Bihor. Avrigeanu a spus că aşteaptă cu interes ca alianţa să îşi desemneze candidaţii pentru alegerile locale din 2012, adăugând că PDL va câştiga CJ, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre Primărie, unde "e mai complicat". "Ilie Bolojan s-a mişcat bine şi e o opţiune serioasă. Dar nu înseamnă că nu se pot întâmpla şi surprize într-un an şi jumătate", a zis Avrigeanu.

Cât despre propriii candidaţi, PDL-istul s-a ferit să facă multe referiri, afirmând doar că sunt vreo 3-4 oameni care ar putea fi lansaţi în cursă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
nah
Astia-s oamenii lui Blaga, prietenul USL-asilor. Vai de capul vostru!
Postat 12 Martie 2011, 23:39 de seba
alo' urbanismu
mei corches, tu poti candida eventual la paleu, ca acolo te-ai lansat ca politician. poate pune o vorba buna soanyi chis ca doar nu degeaba le-ai dat autorizatii de construire si lui si lu' penalu alalalt de raita. daca pedeleu' nu gaseste alt om nascut in oradea, ma tem ca ar trebui sa lasam sa cistige un bozgorash, ca sa va convingeti definitiv ce varza pot fi concitadini nostri de culoare. pocaitu' de bolojan oricum i-apus orasu' pe tava lui rouji si alex chis, nici o speranta acolo.....
Postat 12 Martie 2011, 11:55 de ovidiu
just
@safe: candidaturile PD-L pentru orice ma intereseaza putin spre deloc, ce ai scris pentru USL sunt inca candidaturile perfecte(sau ma rog, nimeni nu e perfect dar cele mai bune)
Postat 12 Martie 2011, 11:21 de dan oradeanul
Previziuni.
Dorinta fara putinta in cazul Corches. Candidaturile pedeliste la alegerile din 2012 ar putea fi: Mihai Groza la Primaria Oradea si Gavrila Ghilea pentru Consiliul Judetean. USL ar putea merge cu Bolojan- Primaria Oradea si Popa Cornel-Consiliul Judetean, iar UDMR, cu siguranta vor iesi la bataie cu binecunoscutl cuplu: Biro Rozalia-Kiss Alexandru. Desigur, nu sunt excluse surprizele. Vom trai si vom vedea.
Postat 12 Martie 2011, 10:38 de safe
Corches pierde lupta...
am 27de ani si nu am fost niciodata la vot....desi eram simpatizant PDL......dar acum cand stau si ma uit la ce o realizat pdl-u in general in tara asta....si domnul corches in oradea.....nu pot sa spun decat ca-l voi vota pe BOLOJAN ca primar!!!!!
Postat 11 Martie 2011, 18:05 de lucian
nan
Porchessss ar trebui sa invete prima oara bunele maniere, sa aiba cei 7ani de acasa.....si apoi sa candideze la primarie!!!!! da la cum conduce ANIF-ul...vai si amar de noi daca ia Primaria....(asta cand da pe la lucru).. zici ca-i firma lui privata!!!!
Postat 11 Martie 2011, 18:02 de mihai
mihai
Primarrrr???!!!!!!! da la ce FERMA vrea sa candideze Domnul PORRRRRCHESSS????
Postat 11 Martie 2011, 17:52 de marcel
mihai
Primarrrr???!!!!!!! da la ce FERMA vrea sa candideze Domnul PORRRRRCHESSS????
Postat 11 Martie 2011, 17:51 de marcel
ZOAIE PDL-iste
Cati ani ziceai ca ai? CALDABOSULE! Tu te vezi? La 31 de ani sa arati in halul asta? Si mai vrei la Primarie? Nu aveti nici o sansa, elta pdl Jidvei, Porkes,Carpaciu, Adelika... SCARBOSSSSSSSSSSSS
Postat 11 Martie 2011, 12:09 de Razesii
primaria Oradiei
Din tot ce am vazut , auzit si citit despre parerea majoritatii oradenilor in legatura cu primaria si primarul orasului oradea desprind o trista concluzie : majoritatea cetatenilor orasului nu stiu nici acum care sunt atributiile unui primar de municipu de talia Oradiei si ce este mai dureros nu stiu nici ce ar trebui si ar putea sa faca primarul pentru ca viata lor sa fie mai usoara , pentru a fi mai senini cand isi vad orasul si pentru a fi tentati sa se laude , sa se mandreasca ca stau intr-un oras ca Oradea . Odata ce pretentiile majoritatii cetatenilor sunt cele pe care le stim , discutia despre viitorul orasului si viitorul primar se pare ca duc spre acelasi rezultat.....
Postat 11 Martie 2011, 08:15 de suparatu
oh
deci NU!
Postat 11 Martie 2011, 00:12 de dan oradeanul
Cum e sa-ti dai singur cu stingul in dreptul
Rar am vazut asa-zisi politicieni care sa sa fie atit de prosti in politica. Sa spui cu gura ta ca Bolojan este o optiune serioasa inseamna ca nu vrei sa cistigi sau est gramada la capitolul politica. Ce 3-4 PDListi posibili? Doar 2 ar putea sa faca fata, dar si aceia cred ca vor pleca din miezul rahatului.
Postat 10 Martie 2011, 23:01 de Burn
parere doar
Are dreptate Porches cel porcocaliu! O sa-l bata pe Bolojan in parcare la Primarie daca il ajuta Soani Lungu...
Postat 10 Martie 2011, 22:58 de om serios...
jos bolojan !
bolojan / coada de ciocan, udemerist.
Postat 10 Martie 2011, 22:26 de oradean
boloja s-a batut singur
...ungurii stiu de ce.
Postat 10 Martie 2011, 22:23 de alianta
porcusu
porches sa nu te vedem pe tine si partidu tau.....sper sa nu mai vedeti scena politica romaneasca, disparitia sa va mance pe toti pedeleii, auzi are el cu ce sa il invinga pe bolo poate la pumni ca eti mare si atat, oameni ca porches,adelinuta, brutarusef Cicoara( nu Caciora), Carpaciu, dar apropo JIdvei.....................e cu Flipper sa nu se mai nascaaaaaaaaaaaaaaaaa
Postat 10 Martie 2011, 18:06 de io cu mine
corches vs bolojan
o fi bolojan profesor de scoala ajutatoare dar porches are toate calitatile si recomandarile pentru elev....................deci corespunde
Postat 10 Martie 2011, 18:00 de vaivai
porchestein
Copilul meu plange cand vede poza cu Porchestein!Poate la Paleu sa candideze in cartierul prietenului sau Raita ca sef de strada.Oricum a facut destul rau el si partidului asa ca sper sa dispara de pe scena politica in 2012.
Postat 10 Martie 2011, 17:50 de tero
CE AM FACUT EU ?
AM VADUT ORADEA UDMR-ului !! DAEFAPT AM VANDUT-O LIDERILOR UDMR ! CLADIREA TEATRULUI, CLADIREA POLICLINICII ( E A FOST PALATUL DE FINANTE INAINTE DE RAZBOI SI NU PUTEA FI A UDMR-ului ) SI CATE AM MAI VANDUT UDMR-ului PANA SI PE RAMANI I-AM VANDUT UDMR-ului !!! NU MA VOR UITA PE MINE BOLOJAN-COADA DE CIOCAN NEM DE NEAMUL LOR CA I-AM VANDUT PENTRU FONCTIE !! BOGDA-PROSTULE CETATEAN AL ORASULUI ORADEA !!
Postat 10 Martie 2011, 17:01 de BOLOJAN COADA DE CIO
corches
bai baiatule tu chiar te supraapreciezi, chiar asa prosti ne crezi? il bati tu pe bolovanu?cand a zbura porchesu.pardon porcu. tie nu ti-as da 2 gaini sa le pazesti ca nu esti de treaba nici de atat..vai de tine si de palaioara ta ce a ajuns tara asta..............
Postat 10 Martie 2011, 16:50 de ioioio
putinta dorintei impotente
Domnule Corches, eu va sugerez sa il pupati undeva pe dl. Bolojan......daca puteti!
Postat 10 Martie 2011, 16:24 de davidson
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON