URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2016, 10:59

Controalele Curţii de Conturi au stabilit un prejudiciu de 439.000 lei la Primăria Oradea

Consiliul Local şi-a asumat vineri, rapid şi fără comentarii, rezultatul controalelor făcute anul trecut de Curtea de Conturi la Primărie. Verificările au vizat activitatea din anul 2014.

"Valoarea prejudiciilor constatate de către Curtea de Conturi în urma controlului efectuat la instituţiile publice ordonatori de credite din bugetul local este de 439.000 lei şi reprezintă 0,05% din bugetul consolidat al municipiului Oradea pe anul 2014", se menţionează în informarea depusă pe masa aleşilor locali.

Potrivit auditorilor Curţii de Conturi, prejudiciul creat bugetului local prin plăţi făcute nejustificat a fost recuperat.

Pe lista firmelor care, în urma serviciilor prestate, au beneficiat de plăţi mai mari decât cele justificate se numără constructorul Herald Com Impex, care a trebuit să ramburseze plăţi nejustificate în valoare de 88.400 lei încasate pentru lucrările de desfacere a termoizolaţiei de la platforma tehnică a heliportului Spitalului Judeţean.

În urma auditului, firma Decons SRL a trebuit să returneze bugetului local 28.400 lei încasaţi necuvenit pentru lucrările de refacere a gardului UM 01232 pe lângă care trece pista de biciclete de pe malul Pârâului Peţa, iar Constructorul Sălard a rambursat la rândul său 28.200 lei încasaţi în plus pentru lucrările de amenajare de alei în Parcul Salca.

Controalele Curţii de Conturi au mai scos la inveală materiale decontate peste prevederi la lucrările de reabilitare a Casei Armatei şi diferite nereguli în contabilitarea unor şcoli orădene.

În evidenţele municipalităţii auditorii au descoperit un minus de 14.256 lei reprezentând autorizaţii de execuţie a unor branşamente eliberate pentru Compania de Apă Oradea, Distrigaz, RCS&RDS şi alţi prestatori de servicii, dar şi contribuabili decedaţi ţinuţi încă în evidenţe cu amenzi neplătite în valoare totală de 3.600 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
@tds
Nu te cunosc. Dar chiar tu ai spus domeniul in care lucrezi. Nu stiu unde, ce si nici nu ma intereseaza.
Postat 02 Martie 2016, 12:01 de andy
@TDS
Eu cred ca n-ar mai trebui sa faci atata caz cand cineva iti spune pe nume sau stie foarte multe chestii despre tine, pentru ca lasi o dara pe net de se vede din avion.
Postat 01 Martie 2016, 23:21 de User anonimizat
JAPITELE GALBENE
@andy : Vad ca si tu faci parte din categoria " celor care ma cunosc ". N-as putea sa-ti dau un raspuns precis pentru ca in urma controalelor nu s-au constatat mari nereguli. Ceea ce spuneau ei era just si se putea corecta rapid. Nici un control de vreo 10 ani nu a amendat societatea in care prestez! Dar revin la " durerea " mea ! Camera de Conturi Bihor ( ca asa se numeste, nu Curtea de Conturi, aceasta e la nivel national ) a fost sesizata de mine intr-o problema a PMO ( pe care nici dreaq n-ar fi sesizat-o) si mi-a dat dreptate ( am documentul ). A urmat dispozitia organului de control ca PMO sa inregistreze in contabilitate suma de 1.500.000 E cu titlu de penalitati. Evident partea adversa a contestat si s-a ajuns in Instanta ! AZI, 1 MARTIE E TERMEN ( Dosar 9297 /111/ 2010 Tribunalul Bihor ). I-am cerut lui Bolojan de 380 ( TREISUTEOPTZECI DE ORI ) sa ma propuna martor in proces ! Nu stiu daca Instanta ar fi aprobat ! Dar BOLOJAN nici macar nu a incercat ! DESI STIA EXACT CA MARTURIA MEA AR PUTEA INCLINA LEJER BALANTA IN FAVOAREA PRIMARIEI ! De ce nu ma vrea martor? Pentru ca intre timp BOLOJAN S-A PUPAT PE GURA CU PARTEA ADVERSA INTR-O ALTA SPETA , DREPT PENTRU CARE " ASA E TOT MERSUL FACUT " ( am citat din clasici in viata, iti suna cunoscut ? ). Deci BOLOJAN NU MA VREA MARTOR ( CU O MARTURIE ZDROBITOARE ) in urma CAREIA MUNICIPIUL AR PUTEA CASTIGA 1.500.000 EURO ( Pe bune, crede-ma ca stiu ce zic !!! Oi fi eu nebun sau cum zic unii ca trebuie sa-mi iau medicamentele dar si CAMERA DE CONTURI BIHOR ? Pai de ce sa ma sustina pe mine ? ). Asa ca...NO COMMENT ! BOLOJAN S-A DOVEDIT A FI O JAPITA ! ( Pentru cei care eventual nu cunosc termenul JAPITA = OM LIPSIT DE CARACTER ! )
Postat 01 Martie 2016, 00:52 de TDS
Domnule Bolojan,ce-ati zice de o placintarie. Pe urma ,om mai vedea cui dam Primaria Oradea.
Ce ma deranjeaza,este faptul ca,"niste neica nimeni", precum cei de la Curtea de Conturi, se gasesc "in treaba" si interpreteaza in fel si chip Legea,doar,doar l-or gasi vinovat pe primarul nostru cel iubit,gospodar de rang 1 in Oradea Mare(inca fara Sanmartin!!??) secretar general pe tara la"partidul nostru conducator", PeNaL,sau poate vor gasi vreo "hiba " la administratia bolojianista,care musteste de valori, pe masura insprancenatului.Deci urmeaza:pistele de biciclete, drumul expres,intubarea paraulu Paris urmata de o pseudo-canalizarea suspendata...Acestea vor fi verificari inopinante,fara tematica,fara mama fara tata. Domnule Bolojan,ce-ar fi sa deschideti o placintarie, vorba unui anticomunist,ca ABC-urile din Birtin au cam dat faliment.
Postat 29 Februarie 2016, 19:58 de platona
@andy
Foarte corect ce spui. Ce ma deranjeaza, ca fac aprecieri de valoare, oameni care n-au condus in viata lor nici macar o placintarie.
Postat 29 Februarie 2016, 14:55 de User anonimizat
curtea de conturi
Suma este intr-adevar mare dar asa cum scrie in articol s-a recuperat si nu de la primarie ci de la beneficari, asa ca nu suportam noi. Pe de alta parte tot ce gaseste curtea de conturi nu este neaparat delapidare sau plati nejustificate. Daca aveti firma si ati fost vreodata controlat de fisc in control de fond stiti foarte bine ca interpretarile sunt diferite. Chiar daca respecti legea ei au un mod de a interpreta anumite prevederi astfel incat sa gaseasca cheltuieli nejustificate. Si toate acestea pt ca daca nu gasesc sunt considerati incompetenti si penalizati. La fel e si la curtea de conturi. Nu contest ca poate chiar eraiu nejutificate dar eu pun tot timpul un semn de intrebare dupa concluziile unui control. @TDS esti economist, cred ca ai trecut prin multe controale. La cate dintre ele era corect ce s-a scris acolo din punctul tau de vedere?
Postat 29 Februarie 2016, 11:34 de andy
bolovan
sa ii dea dumnezeu mult noros la falimetarea orasului
Postat 29 Februarie 2016, 08:05 de pcr
439.000 lei delapidati de administratia Bolojan &Co
439000 lei,delapidati ? "Un fleac", 0.05% din bugetul "consolidat al municipiului Oradea", adica din banii publici,din taxele, impozitele si amenzile nesimtite impuse de administratia Bolojan,cetatenilor oradeni, pentru progresul si dezvoltarea urbei.Banii au fost recuperati !!! Vai ,ce usurare pentru edili nostri dragi,care" nici usturoi n-au mancat,nici gura nu le miroase","sfinti printre sfinti".Deci,ne intereseaza persoanele care se fac vinovate de creerea acestui prejudiciu,dosaare penale deschise pentru abuz un serviciu,....etc,etc.In anul 2013,Curtea de Conturi a scos la iveala o delapidare(praduire a banului public) de 250000 lei,in 2014 aproape dublu,si..."un fleac", 0.05%.Fara sa mai socotim faptul ca, fiecare control se desfasoara pe baza unui plan tematic, prin care se stabilesc obiectivele de verificat, entitatile supuse controlului, perioada asupra careia se efectueaza verificarea( ex:de la A la D),segmentul ramas neverificat ramane precum proverbul "hotul neprins,este negustor cinstit",sau mai nou "dezvoltator de succes".
Postat 29 Februarie 2016, 00:02 de platona
buna ziua
votati bolojan
Postat 28 Februarie 2016, 12:22 de pcr
REFERENDUM - OTL
Binesss ! Pregatesc materiale pentru Camera de Conturi Bihor aferente anului 2015 ! Spre exemplu afisajul destinat Referendum-ului din mijloacele de transport in comun OTL ( OTL-ul subordonat CLO dominate de pedeelei / penelei ). O fi existat contract ? Care a fost pretul contractului ?
Postat 28 Februarie 2016, 12:07 de TDS
buna ziua
si cate tone o furat selina la lucrarile lor beni rus cate sticle de bautura o bagat in buzunar ?
Postat 28 Februarie 2016, 11:40 de pcr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON