URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2011, 17:06

Firma prefectului Ghilea va construi parcarea supraetajată din spatele Tribunalului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Licitaţia pentru proiectarea şi construirea parcării supraetajate din spatele Palatului de Justiţie a fost câştigată de Construcţii Bihor, firma prefectului Gavrilă Ghilea, care s-a înscris în concurs în asociere cu firma Pro-Arh SRL.

Conform unui comunicat al Primăriei, Administraţia Domeniului Public SA a desemnat câştigătoare oferta celor două firme care şi-au adjudecat construirea complexului multifuncţional pentru suma de 16,7 milioane lei, fără TVA. Contractul de execuţie al lucrărilor va fi semnat după data de 15 august, când va expira termenul de depunere a contestaţiilor, iar lucrările vor dura 12 luni.

La licitaţia pentru atribuirea lucrărilor au participat alături de firmele câştigătoare trei asocieri de firme printre care Civila SRL în asociere cu Poliart SRL şi Costa-Voc SRL, Bayer Construct SRL în asociere cu Ared Geo & Cad SRL şi Selina SA în asociere cu Atrium Project SRL.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul: "(Lici)tare în parcare"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
http://www.bihon.ro/supraparcare-de-5-milioane-de-euro/961149
voi ce mai intelegeti bihon spun ca se fac in langa mag. Crisul:))) Supraparcarea din spatele Tribunalului va fi construită de firma co-acţionariată de prefectul Gavrilă Ghilea, la un cost de cinci milioane de euro (TVA inclus) „la un preţ aparent neobişnuit de scăzut”, după cum a apreciat comisia de evaluare faţă de cel estimat pe baza studiului de fezabilitate: şapte milioane euro fără TVA. Ieri, SC Administraţia Domeniului Public SA (fosta RAPAS) Oradea a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia Complexului Multifuncţional cu parcare supraetajată, zona Tribunalului. Conform datelor oferite de ADP, la licitaţie au participat patru asocieri de firme: SC Civila – SC Poliart – SC Costa -Voc, SC Bayer Construct – SC Ared Geo & Cad, SC Construcţii Bihor – SC Pro-Arh respectiv SC Selina – SC Atrium Project.
Postat 07 August 2011, 16:34 de ha, ha, ha
Mare minune !
Cum, nu au castigat pacalicii bolovan si benny hill, seful de la lunapark (selina pt. cine nu stie ) ?!
Postat 06 August 2011, 18:20 de ionel
DECI IN BIHOR SE POATE
EU NU INTELEG CUM POATE UN prefect SA FACA AFACERII CU STATUL, NU E TRAFIC DE INFLUENTA:))) AVEM n CAZURI DE DEMISIE DAR IN BIHOR NU SI NU! ASA CEVA SA TE FERESCA D-ZEU, MAI FRAIERILOR NA VA FI TOATA VIATA PDAL LA PUTERE CHIAR MERITA SA FACETI PUSCARIE!? VAI DE CAPUL VOSTRU , MIE SILA DE CATA MIZERIE SOCIALA EXISTA IN BIHOR.
Postat 06 August 2011, 12:32 de anka
a
cu toate ca licitatia a fost castigata de catre prefect, cu toate ca va fi subcontractata lucrarea, sunt sigur ca bolojan va avea grija sa fie de calitate.
Postat 06 August 2011, 12:05 de a
lasa sa faca ca el raspunde
raspunde Primarul daca lucrarea iese prost deoarece banii se dau, nu mai faceti atata curatenie fiecare sa raspunda hai sa gandim pozitiv fiecare cu functia si raspunderea lui in fata legii.Ghile e un rahhhh , Bolo la fel deci nu facem noi din rahhh treaba, asta stim .Mare lucru! tot ce se face cu energie negativa din alta parte nu iese bine daca vecini sunt de acord sa se faca daca nu alta locatie dar sa fie bine pentru totii, licitatia asta e vrajeala.Cum explicati ca unii vand partile comune fara acordul tuturor? vedeti in Romania fiecare face cum il taie capul justitia sa decida, tot timpul alergam sa sa nu faca ceva rau , lasa l sa faca.Instanta , avocati banii ca oricum proscesul dureaza si 10ani.
Postat 06 August 2011, 10:12 de jonh.doue
hahaha
frima de kkt , lucrarea cum credeti ca va iesi?
Postat 05 August 2011, 23:58 de nkl
a
cu 3 angajati faci multe... subcontractezi lucrarea :)
Postat 05 August 2011, 22:26 de a
catre eu
"v-or construii"... vor contrui ce conteaza cateva reguli gramaticale acolo...
Postat 05 August 2011, 21:04 de tu
copaci nimik
verde e o culoare perfecta, sper sa o mentina asa SPOR sa aveti si in 12 luni sa fie gata!
Postat 05 August 2011, 18:39 de la cata poluare va f
firma cu 3 angajati
foarte tare :))) firma are 3 angajati ... dupa cum se prezinta ei pe site-ul Bizoo: Acesti 3 angajati v-or construii parcarea. Hai ca-mi place
Postat 05 August 2011, 17:34 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON