URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2010, 08:10

Consilierii judeţeni, "specialişti" în management cultural

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii bihorenilor au votat, miercuri, fără niciun fel de controverse, componenţa comisiilor care evaluează prestaţia managerilor instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean, precum şi a comisiilor care judecă contestaţiile ce pot fi formulate de manageri în eventualitatea că vor fi nemulţumiţi de verdictul primit de la prima comisie. Eventualitate, însă, foarte puţin probabilă, căci persoanele numite de consilieri sunt alţi consilieri, consideraţi - culmea - "specialişti".

Astfel, din comisia de evaluare a managerului Aurel Chiriac, de la Muzeul Ţării Crişurilor, vor face parte, ca preşedinte, consilierul PDL Ionel Avrigeanu (în condiţiile în care managerul Chiriac este susţinut chiar de PDL), iar ca membri vor fi Mircea Jacan (reprezentantul preşedintelui CJ), criticul de artă Ramona Novicov, precum şi consilierii Gavrucza Tiberiu (UDMR) şi Mihai Bar (PSD).

În cazul că, totuşi, această comisie îi va da un calificativ care să-l nemulţumească, managerul Muzeului îl va putea contesta la o comisie ce va fi condusă de consilierul PSD Ovidiu Copil (PSD), şi din care vor mai face parte criticul literar Ioan Simuţ, consilierul PDL Bogdan Voicu, precum şi doi reprezentanţi ai UDMR, Agneta Marcu şi Czviker Katalin.

Comisia de evaluare a activităţii lui Marius Aron, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret Arcadia, va fi prezidată de consilierul liberal Florin Birta, care îi va avea alături pe reprezentantul preşedintelui CJ Camelia Indrei, pe consilierul UDMR Gavrucza Tiberiu, precum şi pe profesorii Dorel Tifor şi Mircea Morariu. Comisia de contestaţii la Teatrul Arcadia îl va avea ca preşedinte pe "vicele" CJ Dumitru Voloşeniuc, şi va fi formată, de asemenea, din consilierul PSD Ovidiu Copil, plus criticul de artă Ramona Novicov şi Iulia Kadar (din partea UDMR).

La Şcoala de Artă Francisc Hubic, activitatea managerului Marian Boboia va fi "judecată" de o comisie prezidată de consilierul UDMR Szabo Odon, din care vor mai face parte Smaranda Scridon (directorul economic al CJ), profesoara Agneta Marcu (UDMR), criticul Ramona Novicov şi consilierul PSD Emilian Pavel. Comisia de contestaţii va fi condusă de consilierul UDMR Gavrucza Tiberiu, în timp ce din ea vor mai face parte alţi patru reprezentanţi ai UDMR: Czviker Katalin, Toth Janos, Peter Zoltan şi Sorban Attila.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON