URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2010, 18:56

Conservatorii bihoreni şi-au ales biroul de conducere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finalizarea alegerilor pentru conducerea judeţeană a partidului, conservatorul Traian Bodea a declarat pentru BIHOREANUL că, după ce a mai fost 2 ani la conducerea filialei, şi-a păstrat funcţia de preşedinte al PC Bihor. "Am fost ales preşedinte cu 256 de voturi pentru şi 6 împotrivă. Totodată am ales 17 vicepreşedinţi şi un secretar general, pe domnul Corneliu Togor, dar şi un prim vicepreşedinte, pe domnul Traian Bogdan, fost jurist la Prefectură", a spus Bodea.

Întrebat de ce un număr atât de mare de vicepreşedinţi, mai ales că, într-o conferinţă de presă anterioară declara că vrea să facă mai "suplă" oganigrama partidului, Bodea a spus că "sunt aşa de mulţi pentru că avem mulţi viceprimari, primari sau lideri care se ocupă de zone din judeţul Bihor şi am dorit să fie cam aproape toţi din cei care şi-au exprimat dorinţa, să nu discriminăm pe nimeni". El a menţionat că, totuşi, nu i-a ales tocmai pe toţi cei care s-au înscris în cursă.

Chestionat în legătură cu planurile sale de pe viitor, Traian Bodea a spus că obiectivul principal este ca la alegerile din 2012 să obţină un număr mare de primari, viceprimari şi consilieri PC. "Dorim să ajungem la un procent de 10-12% la nivel judeţ. Nu vrem să mai fim tot timpul agăţaţi de PSD sau alte alianţe, din care am ieşit tot timpul şifonaţi. Dorim să demonstrăm că şi PC poate, şi chiar am avut de-a lungul timpului iniţiative legislative, susţine propriile proiecte", a mai spus Bodea. "Suntem un partid de centru dreapta şi nu dorim să mergem pas la pas cu un partid de centru stânga".

Absolvent de Ştiinţe Economice, Traian Bodea are 35 de ani şi este proprietarul mai multor societăţi din domeniul construcţiilor.

Alegerile pentru biroul executiv al PC Bihor s-au desfăşurat marţi după amiază, iar la eveniment au luat parte atât preşedintele partidului, Daniel Constantin, cât şi vicepreşedinţii Maria Grapini şi Bogdan Diaconu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
curios
Traian Bodea are 35 de ani şi este proprietarul mai multor societăţi din domeniul construcţiilor. nu stiu cat de legala este asocierea cu mai multi in firme diferite conform legii 31/90 cu aceiasi activitate, este o jonglerie ff bun pentru licitatii publice fac 12 firme si numai ele participa si castiog oricum............da e un sistem legal permisiv de acea nu merita intr o societate bolnava sa te implici sau sa i manipulezi pe altii pentru banii indirect......nu e usor dar sa stiti ca banii nu te mentin sanatosi te consuma mai mult, cine are banii azi este mai sarac decat cel sarac..........e o opinie.....e dator vandut statului.
Postat 21 Mai 2010, 11:13 de wow
mafieeeee
of, of .. cand fac cegatura voiculescu - bodea .. ma tot gandesc la ce au nevoie de asa ceva .. si atunci imi dau seama .. sa aiba spate, sustinere, contracte, cunostinte.. si asa merg afacerile .. conbinatiile.. da nu va bate d-zo, saturavar de bani /
Postat 18 Mai 2010, 20:43 de unusss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON