URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2015, 17:27

Concursul pentru şefia instanţelor şi parchetelor s-a încheiat: Florentina Sandu, noua preşedintă a Judecătoriei Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publice, joi, rezultatele concursului organizat în perioada 18 septembrie -16 decembrie pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea.

În Bihor, magistraţii au avut de ales între funcţiile de preşedinte la Judecătoriile Oradea, Beiuş, Marghita, cea de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi posturile de prim-procuror la Beiuş, Marghita şi Aleşd.

Pretendenţi s-au găsit, însă, doar pentru 3 funcţii: cea de preşedinte la Judecătoria Oradea, pentru care au candidat 2 judecători, Florentina Sandu şi Radu Harja, funcţia de prim-procuror la Parchetul Aleşd, unde a fost un singur magistrat interesat, procuroarea Rodica Popa, respectiv funcţia de prim-procuror adjunct la Tribunalul Bihor, pentru care au candidat trei procurori: purtătorul de cuvânt al instituţiei, procuroarea Maria Cotrău, colega ei, Octavia Oros, şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.

În urma examenelor, judecătoarea Florentina Sandu a strâns un punctaj de 9,53, faţă de contracandidatul ei, care a luat 8,46, şi va prelua astfel conducerea Judecătoriei Oradea. Procuroarea Maria Cotrău (foto) a devenit prim-procuror adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu o medie de 9,32, în timp ce colegii ei au fost notaţi cu 8,91 (Octavia Oros) şi 8,41 (Gligor Sabău). Şefa Parchetului Aleşd va fi procuroarea Rodica Popa, cu media 8,20.

Aceştia îşi vor prelua noile funcţii odată cu validarea rezultatelor concursului de către Consiliul Superior al Magistraturii.

În total, Institutul Naţional al Magistraturii a scos la mezat în această sesiune de concurs 120 de funcţii de conducere vacante în instanţe, pentru care au concurat 113 judecători, respectiv 116 în cadrul parchetelor, pentru care s-au înscris 73 de procurori.

Examenul a constat într-o testare psihologică, susţinerea unui proiect de management şi o testare scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane. În competiţie s-au putut înscrie magistraţii care au obţinut calificativul de foarte bine la ultima evaluare, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani, îndeplinesc de asemenea condiţiile de vechime stabilite de lege şi au gradul profesional corespunzător instanţei sau parchetului pentru ale căror funcţii de conducere candidează.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
EVOLUTII
Misto pentru Cotrau ! Din jurista la o nesemnificativa firma de confectii la sefa in Procuratura e o chestie ! De altfel si o judecatoare la CAO a fost in tinerete muncitor necalificat si-acum e mare judecatoare!
Postat 18 Decembrie 2015, 08:43 de TDS
:))))))))))))
MNO, BINIAE CĂ N-O LOUAT GLIGOR!!! TULAI, CE FAIN ERA!!!
Postat 17 Decembrie 2015, 23:55 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON