URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2017, 10:01

Concluziile polițiștilor în cazul accidentului de pe DN1: Un vitezoman din Aleșd a ajuns pe contrasens într-o curbă. Doi tineri, soț și soție, au murit

Concluziile polițiștilor în cazul accidentului de pe DN1: Un vitezoman din Aleșd a ajuns pe contrasens într-o curbă. Doi tineri, soț și soție, au murit foto: Alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii rutieri au făcut publice, miercuri, primele concluzii ale verificărilor în cazul tragicului accident produs marţi seară, în jurul orei 21, pe DN1, lângă Lugaşu de Jos şi soldat cu moartea a două persoane, soţ şi soţie, şi rănirea altor 10, între care şi cei trei copii ai familiei decedate.

În esenţă, şoferul unui Volkswagen Bora, din Aleşd, a circulat cu viteză, a intrat pe contrasens acroşând un Mitsubishi, după care a intrat frontal un Volkswagen Golf, care a ieşit în decor. 

"Un bărbat de 32 de ani, din Aleşd, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Aleşd - Oradea, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pătruns şi a circulat pe sensul opus, unde a acroşat un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani, din comuna Bratca, judeţul Bihor, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar apoi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 32 de ani, din localitatea Iernut, judeţul Mureş, care, în urma impactului, a ieşit în afara părţii carosabile", a explicat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului rutier, şoferul Golfului şi soţia acestuia, în vârstă de 27 ani, pasageră în autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Cei trei copii ai lor, un băiat în vârstă de 13 ani şi două fetiţe de 10, respectiv 1 an şi 3 luni, au fost răniți uşor.

Tot răniţi uşor au fost şoferul din primul autoturism, pasagerul său, un tânăr de 16 ani din Aleşd, dar şi pasagerii din Mitsubishi, două tinere de 19 respectiv 20 ani din comuna Bratca.

Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar cei trei copii la Spitalul Municipal Oradea. Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi UPU Bihor, spune că starea lor este bună.

"Din cele 10 persoane rănite, 7 au ajuns la spital, deoarece 3 au avut leziuni uşoare, care nu au necesitat îngrijiri. Patru adulţi au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, unde au fost evaluaţi şi, în final doar unul singur a rămas internat, care prezenta traumatism cranian minor, fracture costale, contuzii şi escoriaţii", a explicat dr. Borcea, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Celelalte 3 persoane au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor, dar pentru că aveau răni uşoare, mai mult contuzii şi escoriaţii, au plecat în final acasă.

Cei trei copii, rămaşi orfani de părinţi, se află internaţi la Spitalul municipal. "Micuţa are o fractură de antebraţ. Ceilalţi doi au leziuni uşoare", a mai spus Borcea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Greșeală
Femeia decedată avea 27 de ani iar băiatul mai mare 13? Probabil e o greșeală.
Postat 20 Decembrie 2017, 13:04 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON