URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2010, 14:32

Compania de Apă Oradea spală conductele magistrale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania de Apă Oradea (CAO) a spălat reţelele primare de alimentare cu apă în intervalul 20 - 23 septembrie. "Lucrările s-au făcut doar pe timpul nopţii pentru a nu afecta populaţia. Totuşi, în cazul în care la robinetele orădenilor a ajuns apă tulbure aceasta nu va fi facturată populaţiei", a declarat Ovidiu Gavra, directorul CAO, vineri în cadrul unei conferinţe de presă.

Gavra a spus că zonele cele mai afectate au fost cele din jurul străzilor Henrik Ibsen şi Calea Aradului iar locuitorii lor vor avea de plătit mai puţin. "Ştiu că orădenii se vor aştepta la o scădere a facturii la jumătate, dar nu va fi chiar aşa. Dacă o lună are cam 700 de ore şi din această perioadă nu am furnizat 5 sau 10 ore apă potabilă vor fi tăiate de la plată doar aceste ore", a spus Gavra.

Directorul CAO a spus că operaţiunea de spălarea a conductelor a fost necesară pentru a asigura orădenilor o apă de calitate. "Noi spălăm conductele tot timpul dar ce s-a făcut acum nu s-a mai făcut în ultimii 26 de ani de când lucrez eu în CAO. Am spălat conductele magistrale iar asta implică o cheltuială mare pentru companie pentru că luăm o cantitate mare de apă o pompăm cu putere pentru a spăla conductele după care o deversem în Crişul Repede", a declarat directorul.

Se spală instalaţiile!

Gavra a mai spus că operaţiunea a devenit necesară pentru că reţelele oraşului au fost dimensionate la un consum de peste 14 metri cubi pe persoană, lunar, iar în 2010 consumul de apă a coborât sub 2,4 metri cubi de apă pe persoană, fapt pentru care pe conducte se formează depuneri.

Pentru spălarea reţelelor în cursul zilei de astăzi a fost oprită Staţia de pompare nr. 4 iar începând de astăzi a fost pusă în funcţiune Staţia nr. 5. Staţia de pompare 4 va fi repornită doar după curăţirea instalaţiilor, lucrări care vor demara în 11 octombrie. "După finalizarea lucrărilor de curăţare a instalaţiilor, undeva pe 20 octombrie, vom reporni staţia de pompare 4 şi vom face a doua spălare generală a conductelor ca să ne asigurăm că oferim orădenilor o apă de cea mai bună calitate", a mai spus Gavra.

Transportul şi distribuţia apei potabile în Oradea se asigură printr-un sistem inelar de reţele principale şi de serviciu cu o lungime totală de 613 kilometri. Din lungimea toată până în prezent au fost reabilitate 142 kilometri de reţea secundară şi 43 kilometri de reţea principală. Pentru deservirea blocurilor cu mai mult de două nivele CAO are în funcţiune 83 de staţii de hidrofor dintre care 77 au fost modernizate în ultimii ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON