URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2011, 16:28

Comisari celebri ai Gărzii Financiare Bihor au picat examenul pe post!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinci comisari ai Gărzii Financiare Bihor au căzut la proba de interviu a examenului de testare profesională organizată, săptămâna trecută, de Comisariatul General al Gărzii Financiare şi riscă să fie disponibilizaţi.

Proba s-a desfăşurat pe 15 iulie, la Cluj, iar comisarii au fost testaţi din Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea funcţionarului public, cea privind combaterea evaziunii fiscale dar şi din alte acte normative specifice activităţii lor.

În urma interviurilor, dintre comisarii bihoreni, cinci au fost declaraţi respinşi, unii fiind personaje extrem de cunoscute. Cei cinci sunt Cornel Fraiu, care a întrunit doar 25 puncte (echivalentul notei 2,5), Viorel Anton, cu 22 puncte, Marius Negrău, 30 puncte, Virgil Avram, 40 puncte şi Florentin Simionescu, cu 33,33 puncte. Ei au contestat rezultatul obţinut şi aşteaptă verdictul comisiei de examinare.

Examenul de testare profesională pentru comisarii Gărzii Financiare Bihor a debutat pe 11 iulie, cu proba scrisă, pe care toţi angajaţii care prezenţi în sala de examen au trecut-o fără probleme. Pentru a putea rămâne în funcţie, însă, comisarii erau obligaţi să participe şi la proba interviu şi să obţină cel puţin 50 de puncte.

Rezultatele finale ale testelor profesionale se vor afişa în zilele următoare, după soluţionarea contestaţiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
olllleeeolllleee
Garda sa verifice? vai de noi daca ii impingem de la spate verifica stiti cum viseaza fetele sa l prinda pe unul cu masina si banii asa viseaza si garda financiara sa prinda unul mare nu se complica cu maruntisuri, vor sa devina milionari peste noapte si ei:)) ca la agenti de asigurari:))
Postat 28 Iulie 2011, 16:16 de jonh.doue
Bolojan
Am inteles ca Comisarii de la garda nu prea verifica pe nimeni numai daca se depune vre-o reclamatie,nu stiu de ce nu fac munca de teren ,au mult de lucru la birou?De ex. as putea sa le dau o idee.Sa verifice toate birourile de copiat acte pt ca nu au obicei sa elibereze chitanta nici un birou.M-am plimbat intr-o zi la 7 birouri de copiat acte,aveam de radiat din circulatie mai multe masini de la firma cind au auzit ca am nevoie de factura sau bon fiscal au refuzat lucrarea.Ce ziceti comisarilor?
Postat 27 Iulie 2011, 12:22 de Popescu
Se rezolva
Li se vor admite contestatiile!
Postat 19 Iulie 2011, 18:39 de Jabbar
da
Da ! unii o meritau altii nu
Postat 19 Iulie 2011, 14:39 de janos
ha, ha, ha, ha
Viorel Anton, ha, ha, ha, ha are avere de campion "la mega-vile este insa comisarul Viorel Anton, care si-a declarat o „casa de locuit" cu suprafata utila de 935 mp (!!!). Careia i-a precizat o valoare de impozitare de… 284 milioane lei (ha-ha!). Plus un „Audi" din 2000. Probabil, tot din salariu."
Postat 18 Iulie 2011, 18:53 de wooooooow
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON