URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2015, 18:34

Coaliţia Rogerius i-a cerut primarului Ilie Bolojan demisia directorului Termoficare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vor capul lui Necula! La încheierea şedinţei de Consiliu Local de joi, reprezentanţii Coaliţiei Rogerius i-au înaintat primarului Ilie Bolojan o petiţie prin care au cerut demisia directorului societăţi Termoficare, Stănel Necula.

"Îi cerem domnului Stănel Necula să-şi dea demisia pentru managementul defectuos al Termoficare, reflectat în servicii proaste, activităţi profesionale derulate cu disconfortul maxim al orădenilor şi cu grafic de finalizare a lucrărilor în iarnă", a declarat reprezentantul Coaliţiei Rogerius, Ioan Horvat.

ONG-istul i-a transmis primarului Ilie Bolojan cererea Coaliţiei Rogerius însoţită de o listă de semnături completată de reprezentanţii a 20 de asociaţii de proprietari din mai multe cartiere ale oraşului. "Puteam să adunăm şi mai multe semnături, dar scopul nu era să agităm lumea, ci să tragem un semnal cu privire la activitatea societăţii de termoficare", a declarat Horvath pentru BIHOREANUL.

"Îmi asum răspunderea"

Primarul Ilie Bolojan nu s-a arătat însă foarte impresionat de semnalul Coaliţiei Rogerius. Edilul a spus că lucrările de reabilitare a magistralelor I şi III care au lăsat apă caldă şi căldură o bună parte din oraş în ultimele săptămâni sunt derulate de municipalitate din fonduri europene, ca atare, sistarea serviciilor nu poate fi imputată directorului societăţii de termoficare.

"Domnul Necula, sau oricine ar fi fost astăzi director la Termoficare sau Electrocentrale, nu poate fi făcut responsabil pentru lucrări care nu sunt în curtea sa", a declarat edilul.

Mai mult, primarul şi-a asumat răspunderea faţă de modul de derulare a lucrărilor. "Sigur, era ideal să lucrăm doar în zilele călduroase, dar este vorba de lucrări de mare amploare, care s-au prelungit, fapt pentru care îmi asum responsabilitatea. Lucrurile sunt simple: cu tot aspectul de dezorganizare, dacă nu se fac aceste lucrări sistemul va capota", a spus Bolojan.

De săptămâna viitoare...

Primarul a declarat că lucrările de reabilitare a magistralelor I şi III se vor finaliza în următoarele trei zile. "De săptămâna viitoare lucrurile se vor desfăşura normal. Probabil vor mai fi două sau trei săptămâni în care se va aduce carosabilul la starea iniţială, dar nu vor mai fi întreruperi de amploare ale serviciilor", a declarat edilul.

În ceea ce îl priveşte pe directorul Termoficare, Stănel Necula, edilul a spus că principala responsabilitate a acestuia implică menţinerea în funcţiune a CET-ului pe cărbune, în ciuda avariilor repetate, până în februarie, când va deveni operaţională noua centrala pe gaz.

Cea de a doua sarcină a directorului este să obţină toate avizele şi autorizările necesare societăţii Termoficare pentru a putea opera noua centrală. "Dacă face aceste lucruri, directorul Necula şi-a făcut datoria", a zis Bolojan.

Demersul Coaliţiei Rogerius de a cere demisia directorului Necula a avut la bază nemulţumirea generală a populaţiei faţă de întreruperile repetate în alimentarea apartamentelor cu apă caldă şi căldură din ultimele săptămâni.

Contractul de lucrări încheiat de municipalitate cu asocierea firmelor Construcţii Bihor şi Energomontaj prevedere reabilitarea a 17,5 kilometri de reţea primară din Magistralele 1 şi 3. Termenul contractual de finalizare a reţelelor a fost stabilit pentru 31 decembrie, dar Primăria a cerut executanţilor să termine lucrările înainte de răcirea vremii.

Citiţi pe această temă şi articolul Termoficare la rece: Coaliţia Rogerius strânge semnături pentru demiterea şefului CET, Stănel Necula

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
legea responsabitatii politice
ok, ok, dar tot nu inteleg ce inseamna "îmi asum răspunderea" ? bine, bine, da ce se întâmplă? un politician își asumă cică răspunderea pentru ceva și, pierde eventual la imagine, în cel mai rău caz? sau, cum? ce rost mai are să declari că îți asumi tătă responsabiltatea pentru ceva, dacă tot nu ești tras la răspundere cu ceva concret? pentru oamenii nespălați în toiul iernii, cine plătește? numai zic de oamenii neîncălziți și termosensibili. adică, un politician își poate asuma lejer responsabilitatea pe banii oamenilor. păi, e avantajos pt. politician, dar nu e corect pt. oameni. că pt. a te spăla trebuie mai întâi să ai timp disponibil și să ai să dai alți bani la ștrand pe bilet, ca să faci firesc un duș. apoi, trebuie să îți încălzești apa cu alte energii care costă tot bani și, poate din punct de vedere medical mai ai nevoie și de igienă zilnică. ori, poate omul fără căldură și fără apă caldă suferă moral și psihic, dar rămâne afectat negativ în comportamentul de cetățean orădean mai târziu, doar pt. că cineva și-a asumat acum acea misterioasă responsabiltate. șamd. deci, e suficient să zici că îți asumi responsabilitatea si toată lumea trebuie, să ce...? care e chichirezul? nu înțeleg.
Postat 20 Noiembrie 2015, 12:01 de vg
nimeni nu-l mai apara pe primar???
...nici nu-i nevoie - 70% e suficient! Postacii psd, au ramas cu gatul rosu de la urlete si taieturi, si cu guvernul - out. Sunteti jalnici, ca mumiile dracnea si mang.
Postat 19 Noiembrie 2015, 20:08 de TC
rectificare
rectificare dactilografica: ia-ti magistrala matii si dispari!
Postat 19 Noiembrie 2015, 19:28 de roger
necula, scoala-te si umbla....dispari in balega pentru totdeauna
* dela termoficare trebue sa plece urgent! si-a batut joc de toti oradenii, care ii platesc facturile si mofturile an de an. cu scuza ca intreruperile de caldura sunt facute din cauza magistralei - baaa, i-ati magistrala matii si ascunde-te intr-o balega de vaci, esti prost si trebuie sa eliberezi scaunul! bolojane, ce-l pupi in dos si ii tii partea? credeam ca esti mai serios si ambitios, o scama si paduche ca asta nu are alt motiv pentru care sa fie tinut in functie!
Postat 19 Noiembrie 2015, 19:26 de roger
OPTIUNI
Faca-se voia STRAZII ! Si eu insist cu DEMISIA lui Ilie Gavril Bolojan pentru incalcarea Legii in privinta Institutiei Arhitectului Sef. Functia de arhitect sef presupune ( mai exact este o cerinta imperativa a legii ) un TEHNOCRAT. In traducere STUDII DE ARHITECTURA ! Asa spune LEGEA . Pe cale de consecinta Ilie Gavril Bolojan ai doua optiuni : ori respecti LEGEA , ori DEMISIA !
Postat 19 Noiembrie 2015, 19:04 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON