URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2014, 18:18

CNSC a respins ca nefondată contestaţia Romelectro de la licitaţia pentru achiziţia noului CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Contestaţia perdanţilor a fost respinsă, dar Primăria nu poate încheia contractul cu câştigătorii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor a tranşat disputa cu municipalitatea a asocierii reprezentate de Romelectro, perdanta licitaţiei organizate pentru achiziţionarea noului CET pe gaz, fără să dea dreptate integral niciuneia dintre părţi.

Conform Deciziei 1963 din 27 iunie, CNSC a respins ca nefondată contestația Romeletro, însă a reţinut parte din sesizările făcute de aceasta de vreme ce a obligat municipalitatea ca, în termen de zece zile de la primirea deciziei, să reevalueze oferta asocierii formate din Elsaco Engineering România şi STC SPA Italia, declarată câștigătoare.

„Aşteptăm motivarea deciziei CNSC pentru a vedea ce anume ne reproșează, după care vom reevalua oferta în funcţie de cele sesizate", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, soluţia de la Bucureşti duce la amânarea semnării contractului cu Elsaco pentru o dată nedefinită având în vedere că Romelectro poate ataca atât decizia CNSC, cât şi decizia Primăriei în urma reevaluării ofertei.

Comisia de licitaţie constituită în cadrul municipalităţii a atribuit la începutul lunii mai lucrările de proiectare şi construire a noii centrale pe gaz asocierii formate din Elsaco şi STC pentru suma de 242,6 milioane lei, în condiţiile în care celelalte două oferte au fost descalificate ca neîndeplinind condiţiile experienţei similare.

Mega-licitaţia are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40 MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

Câştigătorul licitaţiei va face atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi se va ocupa inclusiv de insturirea angajaţilor care vor opera noua centrală. Acesta va trebui să îşi asume un termen de finalizare a lucrărilor de 18 luni, sub sancţiunea unor penalităţi de minim 0,3% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON