URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2019, 17:58

Cine e "cârtiţa"? Procurorul Cristian Ardelean a depus plângere penală şi cere identificarea autorului înregistrării din DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cristian Ardelean, unul dintre cei 5 procurori ai DNA Oradea care au fost înregistraţi discutând în sediul instituţiei despre „linistirea" judecătorilor, a depus o plângere penală la Secţia de Investigare a Magistraţilor din Parchetul General, solicitând identificarea persoanei care a realizat înregistrările şi cercetarea acesteia pentru violarea vieții private.

„Am depus plângerea penală prin avocat. Urmează să fiu anunţat când voi fi audiat ca parte vătămată. Am făcut acest demers pentru că mi se pare extrem de grav ce s-a întâmplat. Astfel de practici infracţionale trebuie descurajate, indiferent dacă se întâmplă în sediul unui parchet, instanţe sau altă instituţie publică”, a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL procurorul Ardelean.

Potrivit aceleiaşi surse, plângerea penală s-a înregistrat în cursul acestei săptămâni.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Parchetul General a anunţat în urmă cu două săptămâni că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii din ianuarie 2018, la care au participat cinci procurori ai Serviciului Teritorial Oradea al DNA - Cristian Ardelean, Ciprian Man, Adrian Muntean, Lucian Rus şi Cosmin Pantea - în care se vorbeşte despre „liniştirea” unor judecători.

Avocatul Răzvan Doseanu este cel care a făcut publică această înregistrare, despre care a spus că a primit-o de la o sursă anonimă.

În mesaje publicate ulterior, Doseanu susţine că cel care bănuit că ar fi făcut înregistrarea este chiar fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, el fiind “persoana cea mai apropiat de surse de înregistrare şi care se aude cel mai puternic şi clar în înregistrare”. “Se pare că nu este singura înregistrare. E doar o opinie personal, să demonstrate procurorul Man că nu este aşa”, a mai spus Doseanu.

"Pot să spun doar că nu eu sunt autorul înregistrării. Susţinerile făcute în spaţiul public, cum că înregistrarea mi-ar aparţine, sunt o invenţie. Adevărul întotdeauna o să învingă minciuna şi cel mai mare sprijin al nostru, sau al meu cel puţin, e că am dreptatea de partea mea, altceva nu pot să declar în momentul acesta. O să rezist", a declarat, în replica, Ciprian Man.

Cei cinci procurori au fost audiaţi, săptămâna trecută, ca martori, la Parchetul General. Procurorul de caz care instrumentează această anchetă este Adina Florea, adjunctul şefului Secţiei de Investigare a magistraţilor, propusă de Tudorel Toader pentru a prelua şefia DNA.

Citiți și articolele:

Cârtiţă în DNA: Detalii incendiare din „interceptările” procurorilor anticorupție din Oradea (AUDIO)

Săptămâna patimilor: Cine sunt judecătorii vizaţi pentru „liniştire” în înregistrările procurorilor DNA Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
un mediocru, sa nu folosesc cuvintele grele pe care le-ar merita
omul asta(cu toate ca unii pot spune ca nu-i) habar n-are sa-si poarte cu cinste roba! in sala de judecata i se soptesc de catre avocati articole din codul penal, in timp ce isi sustine cauza, avocati care rad in pumn pe urma.... si nu poti distinge pe fata lui nici urma de vreo jena...profesional e nulitate, la facut abuzuri - profesor! combinatia mortala. sa ne fereasca Domnul!
Postat 22 Ianuarie 2019, 21:47 de varfdemunte
Zic eu
Ca dupa 9 ani de digital forensics, la cum se misca toate astea si lipsa asumarii celui care a facut inregistrarea, as merge pe ideea unui fake, care a luat amploare. Adica, cum sa nu stii cine a facut inregistrarea? Sau a fost luata de pe torrente? Cineva a trimis-o, incarcat-o undeva, aspect care momentan este ascuns sau chiar nestiut (am dubii). Totusi sa incepi o ancheta si sa faci atatea valuri pana nu se stie daca e autentica, nealterata in vre-un fel, mi se pare un film prost american. Da na, ce stiu eu in afara de 679/2016...care si aia e incalcata aici dar nu se va face nimic pana nu se aduce ca dovada suportul inregistrarii. Nu iau partea nici lui Doseanu nici a procurorilor, tot una imi e de soarta oricaruia, faceam si eu "foruming" pe ce mai stiu si eu. P.s mesajul nu e adresat nici unei parti si reprezinta opinia mea personala si obiectiva, fara vreo intentie de a o directiona asupra vreunui membru al forumului sau vreunei parti din articol.
Postat 20 Ianuarie 2019, 18:44 de poiu
Cine-i cartita?
De ce conteaza atat de mult cine-i cartita? Ar trebui mai degraba sa explice cineva daca acele discutii au avut loc si cine a fost initiatorul. Deci, cel mai mult ii deranjeaza cine i-a turnat, nu ce puneau ei la cale.
Postat 20 Ianuarie 2019, 12:25 de User anonimizat
Mohamed BOMBA
Dumnezeu mă apără, Alah e o copie nereușită.
Postat 19 Ianuarie 2019, 20:05 de Sandu1206
Felipop
Multumesc de raspuns Felipop, totusi asteptam un raspuns din parte acelui Răzvan Doseanul. Dar tin cont de recomandarea ta: o sa incerc sa "adun toti boii acasa" si ce este cel mai importat sa incerc sa mai pun mana pe carte sa nu ma limitez la cele 4 clase. Ca fapt divers cele 4 clase ale mele sunt peste cele ale dl. Răzvan Doseanul, asa doar ca o paranteză. Într-adevăr ca sa pot intelege frica unora de închisoare ar trebui să termin si psihologia nu doar modulul psihologic ca materie semestrială, nu Felipop? Cu drag băiatul cu 4 clase:))
Postat 19 Ianuarie 2019, 17:24 de Adrian_Preda
@ S-1206
Erata: inutilizabilă . He! He!
Postat 19 Ianuarie 2019, 14:11 de User anonimizat
@S-1206
Așa sa fie! Sa ți se rupă și sa devină inulilizaba! D-zeul tău sa te audă!
Postat 19 Ianuarie 2019, 14:09 de User anonimizat
Mohamed BOMBA
Mi se rupe de dosarul, de care vb tu.
Postat 19 Ianuarie 2019, 12:02 de Sandu1206
Câtă ipocrizie
Cum ar fi daca infractorii, ar fi indignați (cu posibilitatea de a face și unele demersuri),,ca le-a fost afectată viața privata" ptr că le-au fost descoperite faptele?
Postat 19 Ianuarie 2019, 11:38 de Felipop
Câtă ipocrizie
Cum ar fi daca infractorii, ar fi indignați (cu posibilitatea de a face și unele demersuri),,ca le-a fost afectată viața privata" ptr că le-au fost descoperite faptele?
Postat 19 Ianuarie 2019, 10:23 de Felipop
Câtă ipocrizie
Inca un gest in care se dovedeste că unii ,, nu sunt cu toți boii acasă"! Adriane, ca să înțelegi cum e cu dreptul și penalii,ar fi bine sa mai mergi pe la școală sa nu te limitezi la patru clase.
Postat 19 Ianuarie 2019, 09:51 de Felipop
Re: elev & Ciucaș.
Iar ai rămas fără medicamente, dependentule? Vezi că, dacă suni la 112, o să vină vreo ambulanță, ca să-ți injecteze careva niște calmante și să te poți relaxa în acest week-end, până faci față și te restartezi săptămâna viitoare !?! Hei, Bihoreanule, vezi că ești complice la isteria ăstuia... sau poate chiar tu îl încurajezi să se dea tot timpul cu capul de pereți și, atunci, îi faci rău nebunului nebăgat în seamă și ajuns să cerșească milă !?!
Postat 19 Ianuarie 2019, 08:27 de CrisDumi
RE: Re: elev & Ciucaș.
Mai folosiţi şi butonul de raportare, că nu le vedem nici noi pe toate.
Postat 19 Ianuarie 2019, 18:59 de Moderator
Poporul nemernic
Chiar așa sa fie, Sandule 1206? Extracocohar! Întreabă-l pe preacinstitul domn Ardelean ce a focut cu dosarul nr. 120/P/2014 ? De ce l-a luat cu el de la PT Bihor la DNA? De ce l-a ținut la fezandat încă 4 ani la DNA, pana s-a prescris răspunderea penală pentru Dorel Cap Mare. Ca imediat după aceea sa- l decline înapoi la PT Bihor pentru a se constata prescripția răspunderii penale. Colac peste pupăza, nici n-au avut răbdare sa se soluționeze căile de atac împotriva soluției de clasare, ca s-au și prezentat la Dorel Cap Mare la masa și vânătoare!!! În timpul in care dosarul se afla in ,,ancheta” la preacinstitul procuror, Ianos Ghe. vana și se caza pe șest la Dorel Cap Mare. Sa scriu mai multe? Toate la vremea lor. Oare nu-i crapă obrazul? Se poate privi in oglinda?
Postat 19 Ianuarie 2019, 02:57 de User anonimizat
Răzvan_Doseanu
Intrebare pt Răzvan Doseanul: toti cei care termina dreptul si intra in magistratura sunt penali?...nu de alta dar văzusem un comentariu al sus numitului ca toti acei procurori sunt penali! Eu ca om cu 4 clase ce sa inteleg de aici? trebuie sa fac dreptul sa fiu penal? Oare si dl. Răzvan Doseanul e penal? ... Va rog o explicație pt cuvântul penali...
Postat 18 Ianuarie 2019, 23:03 de Adrian_Preda
De ani de zile
Deștepții satului se perinda pe la ANTENE și alte televiziuni. Și noi nu avem infrastructura RUTIERA, FEROVIARĂ, NAVALA , ECONOMIE SOLIDĂ. Din 92 guvernele României se împrumută pt a plăti salarii și pensii. Atât au făcut deștepții ăștia, aaa și bineînțeles au făcut bogați pe banda de corupție. Dar bineînțeles, nu sunt probe. Cea mai buna proba e halul în care arată România.
Postat 18 Ianuarie 2019, 22:40 de Sandu1206
Din înregistrare nu rezultă nimic
Doar faptul că avem legi slabe și oricine poate sa facă ce vrea. Gata cu corupția și vrem legi competente. România nu e de vânzare. Urmați Discovery, și aveți mai mult de câștigat.
Postat 18 Ianuarie 2019, 20:56 de Sandu1206
@justitiarilor de carton
Mie mi se pare oribil in ce hal a ajuns sa fie terfelita justitia, atat de cei ce fac parte din sistem cat si de cei din exterior. Sa ajunga un avocat sa spuna "E doar o opinie personala, sa demonstrate x ca nu este asa" si sa imparta deja verdicte ?! Se pare ca prezumptia de nevinovatie se aplica dupa interes (asta in cazul in care sentinta nu este cunoscuta sau impusa deja). Probabil asa inteleg unii justitita. "Opinia personala" este ca asistam la o rafuiala din interes, cu arme specifice unor interlopi si sper ca adevarul sa invinga si cei vinovati (indiferent cine sunt acestia) sa suporte consecintele (indiferent care sunt acestea). Si sper ca justitia din Romania sa aiba de castigat din toate aceste lupte.
Postat 18 Ianuarie 2019, 20:44 de oradea_mea_si_a_ta
ARDELEAN CRISTIAN = persoana vatamata / MAN CIPRIAN=inculpat ?
Avand in vedere ca plangerea penala a fost depusa la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie inseamna ca ARDELEAN CRISTIAN e convins ca inregistrarea a fost facuta de unul din cei 4 procurori din gasca penala ( MAN CIPRIAN ; MUNTEAN ADRIAN ; PANTEA COSMIN ; RUS LUCIAN ) . Abia astept sa il vad pe procurorul ARDELEAN CRISTIAN in calitate de persoana vatamata pentru ca i s-a violat VIATA PRIVATA in timp ce punea la cale infractiuni pentru intimidarea judecatorilor . Sunt curios cu ce suma se va constitui parte civila fata de tovarasul lui procurorul MAN CIPRIAN din gasca penala de la DNA Oradea ( cel care si-a inregistrat colegii si planul infractional - ca sa nu fie problemele pentru probarea infractiunilor ) . Cand ARDELEAN CRISTIAN se va convinge ca MAN CIPRIAN a facut inregistrarea fac pariu ca il bate la propriu pentru ca din cauza lui isi va inceta cariera de procuror si aproape sigur va merge si la puscarie . Procurorul RUS LUCIAN a afirmat public deja ca IL SCUIPA DIRECT IN GURA PE COLEG ...daca se dovedeste ca inregistrarea a fost facuta de MAN sau de unul dintre cei 4 colegi.
Postat 18 Ianuarie 2019, 19:47 de Razvan_Doseanu
Ha, ha ... ce probă de prost irecuperabil e acest procuror !?!
Ceilalți 4 participanți la o "întâlnire ... la cafea" și-au găsit cu această ocazie "victima" care plătește "masa" pentru toți !?! A fost cu "mandat pe siguranță națională" domn' prostalăul Ardelean ... așa că o să ai răspunsul la fix o oră după ce vei fi "executat" !?!
Postat 18 Ianuarie 2019, 18:30 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON