URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2013, 16:25

Chiulangii cu ghinion! Zeci elevi au fost prinşi de poliţişti prin baruri şi vor fi daţi pe mâna directorilor de la şcoală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de adolescenţi care chiuleau de la şcoală, marţi, au fost prinşi în timpul unei razii a poliţiştilor de la Compartimentul Poliţiei de Proximitate Bihor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu a declarat, miercuri, că razia s-a desfăşurat, marţi, între orele 11 şi 13, în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ din Oradea şi a avut ca scop tocmai prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

"Poliţiştii de proximitate orădeni au verificat modul în care 84 de societăţi comerciale, persoane fizice ori juridice autorizate, respectă reglementările pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi normală a elevilor şi studenţilor", a explicat Alina Dinu.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au găsit 55 de elevi care absentau de la cursuri. Numele acestora au fost trecute pe o listă care va fi înaintată conducerii instituţiilor şcolare frecventate de cei în cauză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ȘCOALA
Nu-i mai speriați așa fraților polițiști,că dacă aștia se apucă de învățat se duc la Sorbonica,și se fac toți injineri și economiști și apoi ce dreac ne facem cu o țară așa dezvoltată?
Postat 14 Martie 2013, 16:20 de bihoreanu
hall
La ABC-ul de langa teatru si la chisocul de ziare de pe Republicii (intre fosta agentie de voiaj si vodafone) se aprovizioneaza elevii de la liceul ady cu tigari la fir.
Postat 14 Martie 2013, 08:20 de hall
fraierii:))
dava drac de slavi ce santetzi cu prostiile vostre.....pe cine intereseaza cine mere la sc si cine nu mai bine umblat dupa hotzi prosti burtosi ce suntetii:)))) gabori fraierii
Postat 14 Martie 2013, 03:07 de mata
SSS
Da.. astea sunt cu adevarat problemele tarii...
Postat 13 Martie 2013, 21:25 de SSS
Corect!
Si astept sa-i umple de amenzi pe nesimtitii care vand tigari si bautura minorilor oriunde si la orice ora.In alte tari legea e clara si pentru comercianti si pentru clienti : prezinti cartea de identitate.La noi ca la nimenea.Halal legi halal tara!
Postat 13 Martie 2013, 18:50 de sdgs
siguuur
Las-o naibii ca toti am fost elevi si am facut nenumarate prostii si iesiri in timpu orelor da ne-am si tinut de carte.Marea majoritate cam exagereaza si nu prea mai invata , apoi se mira dece au picat bacu si nu isi gasesc un job.NU incurajez chiulitu dar trebuie sa existe un echilibru in toate!!!
Postat 13 Martie 2013, 18:44 de Miki Kortan
PREA BINE
FOARTE BINE ! PENTRU CA PARINTII NICIODATA NU SE INTERESEAZA DE SITUATIA LOR ! DAR ATUNCI CAND RAMAN CORIGENTI SAU REPETENTI STIU SA MEARGA LA SCOALA SA FACA GURA MARE ! AR TREBUII SA SE FACA RAZII IN FIECARE DIMINEATA !
Postat 13 Martie 2013, 18:16 de ala bala
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON