URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2011, 09:25

Chestorul Liviu Popa: Numărul poliţiştilor restructuraţi va fi mult mai mic decât cel vehiculat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Române s-a aflat, luni, la Oradea, pentru a participa la evaluarea activităţii pe anul trecut a Inspectoratului de Poliţie Bihor, activitate pe care a catalogat-o drept una "care clasează inspectoratul în rândul celor cu nivel de standard ridicat" şi "un model demn de urmat".

Statisticile arată că în Bihor s-a înjumătăţit numărul crimelor, a scăzut numărul violenţelor, infracţiunilor stradale şi rutiere, al tâlhăriilor, furturilor din buzunare şi din societăţi comerciale, reuşindu-se stoparea şi chiar reducerea infracţiunilor, faţă de ultimii cinci ani, când acestea au fost într-o continuă creştere.

"Am urmărit bilanţul în spatele căruia este, însă, foarte multă muncă, sacrificii, pasiune. Este un model demn de urmat, iar rezultatele clasează acest inspectorat în rândul celor cu nivel de standard ridicat", a declarat chestorul Liviu Popa într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa de bilanţ.

Interpelat pe marginea restructurării Poliţiei Române, anunţată pentru acest an, Popa a declarat că aceasta va fi "una profundă", care va avea în vedere eficientizarea resurselor şi o reorientare a priorităţilor. El a spus că are deja pregătit un proiect de reformă, pe care îl va prezenta la sfârşitul lunii spre analiză ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

"Nu ne permitem să fim haotici, să delapidăm banul public. Va trebui să reorganizăm munca şi resursele, să nu folosim maşinile şi benzina doar pentru că le avem ci atunci când e nevoie. Va avea loc şi o relocare a personalului, în funcţie de necesităţi. Nu e normal să fie acelaşi număr de poliţişti în localităţi cu o populaţie de 1000 de oameni sau 5000", a mai spus şeful Poliţiei Române.

Restructurarea Poliţiei va impune, de asemenea, şi o reducere a personalului, printre cei care vor trebui să plece fiind şi poliţiştii cu sancţiuni. "Ar fi momentul să fim mai fermi. Cu ocazia bilanţului naţional, am sesizat că avem multe probleme, peste 7000 de poliţişti sancţionaţi, unii cu câte 3-4 sancţiuni. Unii dintre aceştia vor trebui să plece", a spus chestorul, arătând, însă, că "numărul total al poliţiştilor restructuraţi va fi cu mult, mult mai mic decât cel vehiculat până în prezent, de 10.000 sau 18.000, o parte dintre ei urmând să fie preluaţi de Poliţiile locale", a mai arătat chestorul Liviu Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
oameni
Nu se va face niciodata reforma in politie, oamenii competenti nu vor ajunge niciodata sus cu adevarat , e nasol sa ai in subordine oameni mult mai competenti decat tine, e nasol sa fii mai prost ca si subalternii, de aceea se zice ca esti politist adevarat daca esti si prost si sarac.
Postat 20 Ianuarie 2011, 00:25 de eu
:))
:))) deci nu vor mai face fata interlopilor :)))
Postat 19 Ianuarie 2011, 12:48 de alex bombardieru
parere
Domnilor ziaristi, fara sa stiti, poate, ati contribuit la falsificarea realitatii prin exagerarea calitatilor acestui individ, ajuns pe filiera politica PDL, recte prin c...ul lui Blaga, chestor si sef de IGP! Totusi, mai precis, ce a facut asta, ce rezultate are in afara de bla bla bla.... . El si gashca formata la politia bihoreana, unul si unul dupa cum se vede, sunt niste amarati fara un traseu profesional convingator! Sa iasa fiecare in fata bihorenilor si sa spuna ce-l recomanda ca sef in politie si ce rezultate in lupta cu infractorii au avut, daca au avut...Cam nasol, nu?
Postat 19 Ianuarie 2011, 09:31 de Oradeanu mirat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON