URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2013, 10:03

CET are director nou! Călin Ungur a preluat postul de director general al Electrocentrale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ul intră în iarnă cu un director nou. Călin Ungur, directorul de producţie al centralei, este de vineri noul director general al Electrocentrale. Acesta va ocupa funcţia vacantată prin plecarea lui Dragoş Gligor până la ieşirea din iarnă, când municipalitatea va organiza concurs pe post.

Inginer de profesie şi fiu al fostului director general Sorin Ungur, care a condus CET-ul până la pensionare, în 2001, Călin a fost de-a lungul timpului şef de producţie, iar din 2002 director de producţie al centralei.

Noul director general şi-a câştigat postul la concurenţă cu directorul tehnic, Daniel Francisc. Cei doi au susţinut în faţa unei comisii formate din reprezentanţi ai conducerii Electrocentrale şi ai municipalităţii un interviu în care au prezentat soluţii punctuale la problemele centralei precum: conformarea CET-ului la standardele de mediu, redimensionarea personalului şi soluţionarea problemelor tehnice ale centralei.

"Majoritatea membrilor comisiei au înclinat către domnul Călin Ungur. Dumnealui a fost avantajat de disponibilitatea de a se adapta la un management de tip privat, deschiderea spre nou şi intenţia de a face performanţă", a declarat Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Potrivit lui Necula, Călin Ungur va asigura interimatul la conducerea centralei până ieşirea din iarnă, când municipalitatea va organiza concurs pe post conform legii privind guvernanţa corporativă a regiilor şi socităţilor cu capital de stat. Daniel Francisc va rămâne în continuare director tehnic al CET.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Re: anticomunistul
Lumineaza-ne! Si daca va fi asa, iti cedez o parte din veniturile luate pana acum ca evaluator la toate lichidarile de pana acum! Si sa nu sunt putine in ultimii 10 ani ... ! Sau vrei sa-ti spun ... Mars Bodeo!
Postat 24 Noiembrie 2013, 17:11 de Able
REZUMAT
Rezumatul articolului ar fi, in perceptia mea, ca MUNICIPALITATEA FACE JOCURILE si alege oamenii care i se supun. ORADENII VOR PLATI in continuare Gcal fara sa cracneasca.
Postat 24 Noiembrie 2013, 06:34 de Iosia Nord
@Able
Singurul care se baga in seama esti tu (te-am citat). Habar nu ai de legea insolventei dar comentezi ca si cum tu ai fi scris-o. Esti in decor amice. Sfatul meu: inainte de a te mai face de ras, citeste naibii legea insolventei.
Postat 23 Noiembrie 2013, 22:42 de anticomunistul
Director la ce?
Electrocentrale SA se afla in procedura de insolventa. Prin decizia judecatorului sindic are un lichidator care administreaza insolventa, raportand instantei orice miscare. Firma de insolventa (lichidatorul) a desemnat un administrator special al societatii, care are rolul de a asigura obiectivele asumate de lichidator in raport de creditori. Administratorul special isi poate face echipa de conducere a intregului proces de proceduri, solutii si masuri necesare. Proprietarul (actionarul unic) al CET este municipiul, care trebuie sa taca si sa nu faca nimic in afara dispozitiilor admnistratorului special. Astea sunt regulile si asa spune legislatia. De ce se baga in seama municipiul? Iarasi, prin nerespectarea procedurilor, primarul da o palma la *, dandu-si importanta intr-o chestiune care nu e de competenta lui? Inseamna ca lichidatorul (firma de insolventa) si administratorul desemnat nu au de fapt decat un rol decorativ iar instanta accepta nerespectarea legii insolventei? S-ar putea ca insusi creditorul sa fie discret, sa se faca ca nu vede, tocmai ca sa le dea la final peste bot la toti si sa preia in forta dar legal CET-ul?
Postat 23 Noiembrie 2013, 13:05 de Able
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON