URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2013, 15:29

Cel mai mare succes al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor: Închiderea magazinelor "de vise"

Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a prezentat vineri bilanţul activităţii pe anul 2012, într-o conferinţă de presă organizată la Prefectură.

Astfel, potrivit şefului CJPC Bihor, Traian Bejan, cea mai mare realizare a anului trecut este închiderea magazinelor de etnobotanice. "Mulţumesc tuturor celorlalte instituţii care, la ordinul Prefecturii, ne-au ajutat să punem punct acestei forme de comerţ care a distrus vieţi şi destine. Acum, în Bihor nu mai există niciun magazin de etnobotanice", a declarat Bejan.

În acelaşi context, prefectul Claudiu Pop i-a "ameninţat" pe cei care ar cocheta cu ideea redeschiderii magazinelor de vise, spunând că, şi dacă ar reuşi, "aceasta va fi pentru un termen foarte, foarte scurt".

Prezent la întâlnire, Cristian Nicula - şeful Comisariatului regional de Nord-Vest, de care aparţine şi judeţul nostru, alături de Cluj, Bistriţa, Sălaj, Maramureş sau Satu Mare, a spus că bihorenii sunt cei mai buni profesionişti din regiune.

"În Bihor este un colectiv de profesionişti, al căror exemplu ar trebui urmat de mulţi alţii", a declarat Nicula. "Profesionalismul inspectorilor din CJPC Bihor nu se reflectă neaparat prin cuantumul amenzilor aplicate de-a lungul anului trecut, dimpotrivă. Pentru că pe noi nu sancţiunile ne interesează, ci mai ales măsurile dispuse agenţilor economic pentru ca aceştia să nu mai cadă în greşeală, iar asta înseamnă disciplinizarea lor. Iar în ceea ce priveşte calitatea actului de control, CJPC Bihor se situează pe primul loc între comisariatele din regiunea de Nord-Vest", a declarat Cristian Nicula, şeful CRPCR Cluj.

Conform bilanţului activităţii pe 2012, CJPC Bihor înregistrat un număr de 1.041 de reclamaţii de la consumatori, dintre care 1.026 au fost soluţionate anul trecut iar restul în luna ianuarie 2013.

Instituţia a derulat în 2012 un număr de 3.071 de controale, acoperind domeniul produselor alimentare, nealimentare, dar şi al serviciilor destinate populaţiei. Dintre acestea, 2.675 de controale, reprezentând aproape 90%, s-au lăsat cu procese verbale de contravenţie, dintre care 1.474 cu amenzi, valoarea acestora depăşind 6,7 milioane de lei.

Totodată, inspectorii CJPC Bihor au distrus mărfuri în valoare de 23.500 de lei şi au retras definitiv de la comercializare produse neconforme legislaţiei în valoare totală de 101.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Vise de protejare a unor consumatori dezinteresaţi de subiect
Acum, după un asemenea succes, puteţi dormi liniştiţi, cu sau fără vise., pentru că mai departe nu este domeniul vostru de activitate. În fapt ce a făcut Protecţia Consumatorului !?! A închis magazinele unor şmecheri care, de acum înainte vând etnobotanicele direct acasă la consumatori, sau acasă la ei chiar, după modelul produselor care se prezintă strict la domiciliu, cu plata pe loc şi fără acte doveditoare. Dacă mai aud asemenea tembelisme din partea comisarilor cu gura mare, atunci o să dau câteva adrese de vizitat direct la DIICOT, cu menţiunea nominală a acelor comisari care ştiu foarte bine despre ce comentez. Ca preambul, un apartament drăguţ şi frumos mobilat, dintr-un bloc PC de pe str. Menumorut ...
Postat 16 Februarie 2013, 18:56 de ZOOM
vise
magazinele sunt inchise, dar in mod sigur se vand in continuare si fara magazin. Deci mare rezolvare nu este. Atata doar ca statul nu va mai incasa nici o taxa, impozit, tva de la ele. Sa nu aveti impresia ca nu se vor mai vinde/consuma
Postat 16 Februarie 2013, 11:02 de eu
Curat murdar si ne mai si laudam
Vai, dar sunteti grozavi,nemaipominiti,nemaiintalniti,geniali,chiar pusi in slujba consumatorilor.Dupa atatia ani ati reusit inchiderea magazinelor "de vise". In occident cineva care incalca legea este arestat si magazinul inchis in 10 minute. Va platim degeaba.
Postat 16 Februarie 2013, 08:08 de Oradean
Competenta
Domnule NIcula trebuie sa definesti termenul de \" profesionist \"asa cum apare in dictionar. De aici nu se vede asa .V-as sugera sa-mi aratati cate domenii tehnice de specialitate sunt acoperite cu cadre cu studii superioare in domeniu .Cate cadre ai pe domeniul electronic , bancar , auto ,chimie si altele de mare importanta pentru a proteja consumatorii .Din cei care sunt activi cati au avut o experienta practica in domeniu la angajare .Verifica cati au fost angajati direct din facultate si cu ce pret .In analiza tine cont de practicile de angajare brevetate \"c. bigan\"
Postat 16 Februarie 2013, 08:00 de Beneficiar
Felicitari!
E bine dar se poate si mai bine. Am asteptari mai mari pe viitor. Oricum meritati felicitati pentru faptul ca ati inchis in Bihor magazinele de vise.
Postat 16 Februarie 2013, 01:45 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON