URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2019, 16:15

Ceartă pe bonusuri pentru membrii CA la Aeroport: PNL-iştii au impus reducerea lor, pentru lipsa de performanţă dovedită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veniturile Aeroportului din Oradea au scăzut anul acesta cu aproape 10% faţă de anul trecut, dar conducerea Consiliului Judeţean ar fi vrut păstrarea integrală a sumei alocate pentru plata bonusurilor pentru membrii Consiliului de Administraţie.

Propunere normală

Cu toate că, de o lună, politrucii UDMR-PSD-ALDE din Consiliul de Administraţie al Aeroportului Oradea au fost schimbaţi cu şapte manageri de profesie, din care trei din domeniul aeroportuar şi aviatic, PNL-iştii au cerut ca din cauza diminuării veniturilor Aeroportului să fie redusă, corespunzător, şi suma pentru bonusuri, pretinzând această ajustare în şedinţa de joi a CJ, când a fost dezbătut proiectul de rectificare a bugetului Aeroportului pe anul în curs.

Primul care a făcut propunerea a fost liderul grupului liberal, Ionel Avrigeanu, care a afirmat că "nu este logic" ca membrii CA-ului să primească bonusuri 100%, deşi nu şi-au atins indicatorii de performanţă. "Am constatat că veniturile Aeroportului au scăzut cu aproape 10%, au fost realizate în proporţie de numai 93%, corespunzător scad şi cheltuielile, dar suma pentru bonusuri a rămas 100%. Vom vota împotriva acestui proiect, pentru că normal este să se reducă proporţional şi bonusurile", a spus Avrigeanu.

Bonusuri 100%, muncă 65%

Prima replică i-a dat-o, ca aproape totdeauna, vicepreşedintele PSD-ist Ioan Mang, care a afirmat că rectificarea bonusurilor nu trebuie făcută. "Suma aia o să rămână necheltuită", a spus Mang, referindu-se la faptul că în contractele foştilor membri ai CA-ului era prevăzută condiţia că vor beneficia de bonusuri în funcţie de atingerea indicatorilor de performanţă, deci diferenţa între suma proiectată iniţial şi cea care va fi efectiv plătită va rămâne în bugetul Aeroportului.

Solicitată să explice în ce măsură fostul CA şi-a îndeplinit criteriile de performanţă, directoarea economică a Aeroportului, Claudia Baran, a lămurit că este vorba despre un nivel de doar 65% până în luna septembrie, dar că acest procentaj ar putea creşte până la finele anului. "Poate din 30 septembrie s-a mai zburat şi va fi 75% sau 80%", a spus şi preşedintele Pasztor Sandor, pledând indirect pentru păstrarea neatinsă a alocaţiei bugetare pentru bonusuri, care urmează să fie acordate atât foştilor membri ai CA, cât şi celor instalaţi în luna noiembrie, fiecăruia corespunzător cu durata de exercitare a mandatului.

Reducere la 93%

În discuţie a mai intervenit încă un consilier liberal, Călin Gal, care a dus întrebarea formulată de Avrigeanu mai în profunzime. "Dacă planul s-a realizat 60%, cum Dumnezeu dăm bonusuri de performanţă? Acel CA (n.r. – cel schimbat luna trecută) nu şi-a îndeplinit activitatea, poate la sfârşitul anului se ajunge la 70%, dar de ce să dăm bonusuri pentru asta?", a spus Gal, făcând referire la faptul că, oricum, membrii CA au şi indemnizaţii de participare la şedinţe în sumă fixă, iar acestea nu au fost afectate de neatingerea indicatorilor de performanţă.

În final, proiectul pentru rectificarea bugetului Aeroportului a fost supus la vot în forma cerută de liberali, care prevedea reducerea până la 93% şi a sumei bonusurilor pentru membrii CA, aceasta întrunind majoritatea voturilor necesare adoptării, pentru că s-au înregistrat 33 voturi "pentru" şi doar 2 abţineri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Da o lupă nu vor???.
Ăștia doi din capul cj au inebunit complet??? sa dai bonusuri după ce aeroportul a ajuns în halul asta ați pus acolo toți slugoii incompetenți și acum vreți sa le dați bonusuri dați-le dar din salariul dumneavoastră donati-l aeroportului și dați-le bonusuri chiar nu mai aveți pic de rușine.
Postat 29 Noiembrie 2019, 08:55 de sss
:( Bonusuri???? :( :( :((((
Aeroportul tras pe linie maorat si astia de la stat iau bonusuri, se cearta pentru bonusuri? Gunoaie, ia aduceti voi toate indemnizatiile de acasa pentru incompetent, impotenta si rea credinta!!! Da cu ce v-ati strofocat sa ganditi, sa sperati la bonusuri??? Ce ati facut pentru buna functionare a aeroprtului? Ce curse ati atras??? V-ati complacut sa-l tucati in kur pe hudemeristul care a mutat cursele la Debrecen, ati tacut si ati intins mana a cerseala!!! Afara MARS jigodii bugetare! AFARA fuga MARS!!! Sa aduceti toate sumele de acasa pe care le-ti luat pe nici un merit, pe nici un rezultat pozitiv! AFARAAAA!!!!
Postat 28 Noiembrie 2019, 16:48 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON