URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2011, 16:21

Ce n-a văzut Oradea: Vuşcan s-a lăudat cu "cel mare protest de după '89", dar n-a primit autorizaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni din Bihor, Horea Vuşcan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este decis să scoată oamenii în stradă împotriva primarului, însă nu doar pe orădenii din Ioşia Nord, nemulţumiţi că trebuie să treacă de la serviciile Transgex la cele ale CET, plătind în acest fel mai mult pentru energia termică, ci şi pe alţi nemulţumiţi, fie că aceştia sunt împotriva eutanasierii câinilor, fie că se pronunţă împotriva demontării de către CFR a unei pasarele metalice din zona Gării.

"Ilie Bolojan are o viziune greşită cu privire la dezvoltarea municipiului, pentru că refuză constant dialogul cu cetăţenii pentru a afla ce vor ei. Cred că s-a închis într-un turn de fildeş de unde ia ce decizii crede el, fără a băga în seamă ce spun oamenii", a spus Horea Vuşcan.

"Noi suntem Oradea!"

Deşi săptămâna trecută anunţase un miting chiar de Ziua Naţională, pe platoul din faţa Primăriei, la ora desfăşurării conferinţei de presă Vuşcan nu primise încă răspunsul municipalităţii, astfel încât să ştie dacă evenimentul va avea loc sau nu. Detaliul nu l-a oprit, totuşi, să se laude că, indiferent de ziua pentru care Primăria va aproba mitingul, la acţiunea sa vor participa cel puţin 3.500 de orădeni.

"Noi suntem Oradea, şi nu cei care au funcţii", a spus, patetic, Vuşcan. "Primăria tergiversează să ne dea aprobarea pentru protest, dar nu va fi o problemă, pentru că indiferent de data la care se va aproba, noi tot vom ieşi în stradă", a clamat el.

Susţinere din toate părţile

Ca de obicei în ultima perioadă, liderul MVDA Bihor s-a prezentat în faţa jurnaliştilor flancat de o "armată" de nemulţumiţi. Este vorba despre locuitori ai străzii Ecaterina Teodoroiu, pe care Vuşcan i-a mai scos o dată în stradă, montaţi împotriva demolării de către CFR a pasarelei din zona Gării, dar şi contra proiectului unui drum expres care ar urma să fie amenajat în zonă.

De asemenea, alături de Vuşcan au apărut şi activişti ai Asociaţiei ProBikers, care acuză municipalitatea că a amenajat piste pentru biciclişti fără să ţină seama de părerile lor. "Au tras nişte linii pe asfalt care nu duc niciunde, peste care parchează maşini. Nu au pus în oraş nici măcar rasteluri suficiente, unde oamenii să-şi lase bicicletele", a spus şeful Asociaţiei Pro Bikers din Oradea, Mircea Crăciun.

Nu eutanasierii!

La conferinţa lui Vuşcan au mai fost şi reprezentanţi ai SOS Dogs, revoltaţi că, după apariţie noii legi privind câinii comunitari, primarul a declarat că municipalitatea va rezolva problema câinilor vagabonzi pe termen scurt prin eutanasiere şi pe termen lung prin sterilizare. "Dacă în Oradea se va decide eutanasierea, finanţatorul proiectului SOS Dogs Oradea, Robert Smith, directorul Fundaţiei pentru Protecţia Câinilor Comunitari din Anglia, ne-a spus că nu va mai da niciun ban Oradiei", a precizat Carol Lazar, preşedintele Fundaţiei SOS Dogs.

Încrezător, Vuşcan n-a ezitat să spună că la evenimentul plănuit de el vor participa nu mai puţin de 3.500 de oameni. "Pe Ecaterina Teodoroiu sunt 1.000-1.500 de oameni care sunt supăraţi pe ce se întâmplă în acea zonă (n.r. - deşi pe această stradă nu locuiesc atâţia oameni). Foarte mulţi vor veni din partea iubitorilor de animale, sunt deja 1.500 de semnături strânse împotriva eutanasierii. Şi biciclişti în Oradea sunt din ce în ce mai mulţi. La ultimul eveniment al ProBikers au fost 5-600 de oameni care au subliniat necesitatea unei viziuni noi asupra mobilităţii în Oradea. Toţi aceşti oameni ne vom aduna în faţa Primăriei dacă vom primi autorizaţia pe 1 Decembrie", a spus el. "Cred că va fi cel mai mare protest din Oradea de după 1989", a punctat Vuşcan.

Democraţia a murit!

Câteva ore după conferinţa de presă, însă, liderul MVDA a transmis presei locale că, în final, municipalitatea a hotărât ceea ce, de fapt, era previzibil de la bun început, şi anume că nu este permis un protest de 1 Decembrie, mai ales în faţa Primăriei, care nu e un loc autorizat pentru asemenea acţiuni şi, mai mult, era locaţia deja de mult planificată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale.

"Din păcate mitingul din data de 1 Decembrie nu a fost aprobat de către Primărie, pe motiv că "este interzisă desfăşurarea publică a două sau mai multe adunări publice distincte în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee". Din păcate, democraţia a murit! Nu uitaţi, pe solicitarea depusă la Primărie am trecut două amplasamente, primul în faţa Primăriei şi al doilea în faţa Prefecturii Bihor", a scris cu patetism Horea Vuşcan, într-o informare trimisă redacţiilor din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ce tot ii pangeti de mila la BOLOJAN
NU BOLOJAN va plateste facturile, nu BOLOJAN le spune copiilor vostri rabdati ca nu sunt banii de mancare, da ti l in masa pe CRIS sa se duca, hotarati va singuri ce e bine si gata, cu PRIMAR fara PRIMAR voi singuri va gospodariti, VOT de pe CRIS sa culeaga SUCCES! CU BOLOJAN mooooori!
Postat 30 Noiembrie 2011, 09:37 de ei na!
moralitatea B.O.R.
păcatul cel mai mare al lui bolojan este că se lasă influenţat de o persoană din jurul său, persoană care într-un fel şi-a văzut visul cu ochii, adică este "city manager"! din această zonă vin deciziile incorecte ale primarului. atâta timp cât părintele rămâne în Primărie bolojan va lua (şi)decizii controversate. iar părintele este capabil ca în 2012 "să-i dea în cap"(figurat desigur)primarului şi să se alieze cu cine ştie cine! am citit pe undeva că părintele le-ar fi spus locuitorilor din ecaterina teodoroiu să se mulţumească cu spaţiul verde din propriile curţi! dar cine eşti tu, părinte, să dai astfel de soluţii? şi de ce mama sărăciei nu te-ai cărat în Coreea de Sud care te aştepta cu braţele deschise? hai pa! PS O maică stareţă a născut două gemene, tatăl fiind preot. Asta apropos de moralitatea din B.O.R.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Noiembrie 2011, 08:45 de TDS
puțoi portocaliu
ce dialog, ba vuscane? sa iti faci tu imagine pe seama unor oameni care vor suferi la buzunar, intr-adevar, dar vor suferi la fel cum sufera ceilalti oradeni. ala care locuieste pe celalalt mal, in Rogerius, de ce sa plateasca dublu? speram ca cei de la primarie vor avea suficienta minta sa exploateze in limita rationalului resursele de apa termala si asta sa contribuie la o diminuare a pretului pentru toti oradenii. chiar nu mai incapi de porcusorul asta țepos in Oradea?
Postat 30 Noiembrie 2011, 01:53 de rossi
un id.iot din nou
ar fi rau pt oras sa nu se faca drumul prin nordul orasului. uitati-va si la centura pe harta : leaga episcopia bihor de calea clujului, dar masinile mici vor alege in continuare axa stefan cel mare - magheru, care sincer, e mai scurta si mai rapida. centura nu cred ca se va inchide in nordul orasului, ar fi prea scump, iar partea aceea de oras nu se poate dezvolta cat timp toate strazile sunt radiale, de la centru catre drealuri, fara a fi interconectate. e nevoie de acel drum si inca 3-4 pe langa. la fel s`a facut scandal si pt podul sovata, dar drumul le va face bine.! (pacat insa de pasarela). de asemenea, cainii nu sunt oameni, in china se manaca carnea in restaurante, nu suntem in sit. bucurestiului, dar nici nu ne permitem milioane de euro pt ca apoi sa fim muscati pe strada, cu toata parerea de rau pt SOS Dogs care va avea un buget mai mic, logic. iar Probikers, pistele vi le-a facut Filip asa de bine gandite. protestati in fata lui, la bucuresti, dar este proiect pe fonduri UE pt pista din bors pana in felix. rabdare, nu va luati dupa orice cocalar.
Postat 30 Noiembrie 2011, 01:51 de UNU
un id.iot din nou
praf in ochi. pro.st si fudu.l tra sa fii ca la urmatoarele alegeri sa il votezi pe vuscan. asta incearca sa isi faca imagine, ca apoi sa fie votat, dar nu vine cu soltutii, doar cu scandaluri. iar apoi, sigur nu va avea sanse sa fie ales, asa ca se va alia cu ceva partid. era un zvon ca negociaza cu usl. (rau ar face sa accepte acestia sa ii dea un loc de consilier local). asa ca, sunt curios cum va explica oradenilor pactul cu diavolul, dupa atatea acuze la adresa pnl+psd+udmr. iar dc se aliaza cu pdl-ul, moarte sigura pt ambele tabere. oricum, nu va scoate 3000 de oameni in strada, democratia nu a murit. e o nesimtire ca de 1 decembrie sa vii cu un astfel de miting, e o porstie sa crezi ca primesti aprobare, e scandalos sa acuzi de ilegalitate primaria cand a respecat legea neacordandu-i dreptul de a se manifesta in acelasi loc in care se va sarbatori ziua nationala. ma mir ca n-a cerut aprobare si de la primaria alba, sa ajunga la tv, mare cocalar poate fi.
Postat 30 Noiembrie 2011, 01:45 de UNU
vuscan
chiar atat de prosti sa fie oradenii sa se tina dupa piticania de vuscan?asa a fost si cu podul sovata....multi nu erau de acord..acum toata lumea se lauda cu acest pod...iar despre sos dogs..ce sa mai vorbim..daca dispar toti cainii maidanezi...de unde mai primeste domnul carol fonduri de la primarie...
Postat 29 Noiembrie 2011, 21:36 de gica contra
tufu van cour
ca sint sau nu sunt n-are nici un rost vedeti voi de tampiti ce sunteti k ulciorul nu merge de multe ori la apa un * cu vuscan de bou ce e sa-i bagati deshtu-n kur sa-i sune apa geotermala-n cap mai idiotilor huo
Postat 29 Noiembrie 2011, 20:03 de ankka
Buldogi
......Ma beieti ma, functiile sau dat deja,.Va luati voi cu buldogi in falci,. Stati relax,ca baieti orcum va dau ceea ce doresc ,. CET pe gaz nu pe geotermala,.Carute la mina adoua,ca tranvaie nu lise pot spune,.Taxe de la anul de lesin,.Parc inchis petru refacerea canalizari,,pentru a nu amenaja ceva in favoarea copiilor ,. Sau pus baieti la pusculita de acea nu ies din cusca,.Ia luati la talpa orasul sa vedeti ordine si disciplina de amenajari de tot fundul...vedeti in desele articole cu angazati bugetari iau in deridere sorta omului de rind,,,,,Ehhhhh.asta e (sa faci parte din gloata).
Postat 29 Noiembrie 2011, 18:31 de cutu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON