URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2018, 11:20

Caz cutremurător în Bihor: DGASPC a cerut decăderea din drepturile părinteşti a doi părinţi, pentru că şi-au abuzat şi neglijat copiii de 3 şi 4 ani

Caz cutremurător în Bihor: DGASPC a cerut decăderea din drepturile părinteşti a doi părinţi, pentru că şi-au abuzat şi neglijat copiii de 3 şi 4 ani foto generic, romaniatv.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poveste cutremurătoare la Marghita, unde doi copii cu vârste de 3, respectiv 4 ani au fost instituţionalizaţi în regim de urgenţă. 

Asistenţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor cer decăderea din drepturi a părinţilor Kis Istvan şi Kis Beata, după ce s-a descoperit că cei doi copii ai lor au fost bătuţi în mai multe rânduri de tată, iar apoi părăsiţi şi de mamă.

„Cei doi minori, o fetiţă de 3 ani şi un băieţel de 4 ani, se aflau într-o situaţie gravă. Tatăl lor i-a abuzat fizic de mai multe ori. Există acte medico-legale care atestă bătăile la care au fost supuşi copiii”, a explicat pentru BIHOREANUL şeful DGASPC Bihor, Călin Puia.

Pentru a scăpa de bătăi, Beata s-a mutat cu copiii la părinţii ei şi, în paralel, a cerut instanţei ordin de protecţie pentru a-l ţine departe pe tatăl abuziv de cei doi copii. Judecătoria Marghita i-a şi dat dreptate, dispunând, pe 12 aprilie anul trecut, ca bărbatul să păstreze o distanţă minimă de 200 metri faţă de soţia sa şi cei doi copii, faţă de reşedinţa femeii, locul ei de muncă şi grădiniţa copiiilor. De asemenea, judecătorul l-a obligat pe Kis Istvan să întrerupă orice contact, inclusiv telefonic, cu soţia şi cu copiii, stabilind ca locuinţa copiilor să fie la reşedinţa mamei.

Ordinul de protecţie nu era primul dispus pe numele lui Kis Istvan. Femeia a mai făcut o solicitare similară în 2016, tot din pricina abuzurilor fizice la care era supusă şi ea, şi copiii, solicitare care şi atunci a fost admisă de Judecătoria Marghita, pe 24 marite 2016, pentru o perioadă de 6 luni. Însă, convinsă de bărbat să revină la domiciliul conjugal, ea s-a întors împreună cu copiii, pe care i-a expus astfel la noi abuzuri.

De altfel, după cum a descoperit BIHOREANUL, femeia a cerut în ultimii ani de 4 ori instanţei să fie divorţată de soţul ei, în 2013, 2014, 2016 şi ultima oară anul trecut, şi tot de atâtea ori a renunţat. Anul trecut, însă, când s-a întors acasă, i-a lăsat pe cei doi micuţi la bunici, unde nici nu i-a mai vizitat.

„Problema este că bunicul lucrează, iar soţia lui este bolnavă de schizofrenie şi nu este capabilă să îi îngrijească. Ca urmare, s-a dispus instituţionalizarea copiilor, care au fost daţi în plasament unei fundaţii”, a mai spus Puia.

În paralel, miercuri, DGASPC Bihor i-a dat pe mâna procurorilor pe cei doi părinţi, acuzându-i de rele tratamente aplicate minorilor şi au sesizat instanţa de judecată solicitând decăderea lor din drepturi, cerere care va fi analizată în cursul acestei săptămâni de un magistrat de la Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON