URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2014, 12:39

Cauţiune 50.000 de lei: Fostul director al Colegiului Şaguna, Răzvan Vonea, poate fi judecat în stare de libertate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a admis, luni, contestaţia depusă de fostul director al Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, a înregistrat-o împotriva deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bihor prin care, pe 8 iulie, a fost închis în arest preventiv pe 30 de zile.

Vonea a fost arestat sub acuza că, împreună cu şefa Serviciului Juridic al Universităţii, Ramona Bacter, fostă şefă a juriştilor din Inspectoratul Şcolar Judeţean, trafica examene atât pentru promovarea elevilor de la Şaguna, cât şi a surorii lui Bacter, studentă la Ştiinţe Economice, dar şi a unor candidaţi la examenul de Bacalaureat şi chiar a unei profesoare care voia să promoveze în gradul didactic.

Într-o primă fază, Vonea a contestat soluţia de arestare pe 30 zile la Curtea de Apel, dar instanţa i-a respins acţiunea pe 15 iulie. Ulterior, el a cerut să fie eliberat pe cauţiune, dar Tribunalul i-a respins solicitarea luni, 21 iulie, considerând că este neîntemeiată, astfel încât avocatul său, Alin Nasta, s-a adresat Curţii de Apel, motivând că "arestul preventiv este exagerat în acest caz".

Potrivit hotărârii Curţii, contestaţia a fost admisă, astfel că măsura preventivă a arestului va fi înlocuită cu "măsura controlului judiciar pe cauţiune", aceasta fiind fixată la suma de 50.000 care poate fi achitată la CEC sau prin instituirea unei ipoteci pe apartamentul pe care Vonea îl deţine în Oradea, termenul pentru plata cauţiunii sau instituirea ipotecii fiind data de 31 iulie.

Fostul director al Colegiului Şaguna va fi judecat pentru trafic de influenţă, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu şi dare de mită.

Citiţi pe această temă şi articolul "Vonea rezolvă tot: Directorul de la Şaguna îşi negocia şpăgile pe Facebook"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
???
Unde dreac ai terminat liceaua???La VONEA dupa cum vad!!!
Postat 30 Iulie 2014, 20:09 de io
Penal!
Chiar daca la-ti eliberat pe cautiune,judecati-l dupa fapte. Toata Oradea stie ca a fost si este un mare corupt.Pedeapsa lui trebuie sa fie dupa fapte si una exempara.
Postat 29 Iulie 2014, 19:39 de Traian
nu cred!!!
dar Ramonei ce ii cereti....ea are bai adunati
Postat 29 Iulie 2014, 17:57 de dracu
Gunoi penal
Sa te chiș in freza coruptule! Daca te prind pe lângă vreo scoala te alerg de nu te vezi !
Postat 29 Iulie 2014, 15:10 de Titi
Exagerare
50000?e cam exagerat,nu credeti?pe cand fosta directoare Man,care era acuzata de frauda si delapidare,isi cheltuie banii afara,pe ce vrea muschii ei!ea cand isi v-a plati faptele?Sa specificam ca doamna Man este inca profesoara la Saguna.Mai are nevoie poate de niste telefoane si laptopuri!!!
Postat 29 Iulie 2014, 13:55 de Nelu
Dacă n-are banii de cauţiune e nevinovat iar dacă are e vinovat !?!
În mod normal, de unde să aibă "cash" 50.000 LEI un profesor, că doar din salariu şi meditaţii, după modelul Iohannis, putea avea doar case, terenuri şi maşini, iar contul gol-goluţ !?!
Postat 29 Iulie 2014, 13:30 de Ca®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON