URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2018, 11:35

CAS Bihor: Toţi medicii de familie din judeţ şi-au prelungit contractele, astfel că toți pacienții vor beneficia de consultații gratuite

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor a informat, printr-un comunicat dat publicităţii luni, că la nivelul judeţului Bihor toţi cei 332 de medici de familie care se aflau în contract cu CAS Bihor au semnat până joi actele adiţionale de prelungire a contractelor, documente prin care contractele de furnizare de servicii de asistenţã medicală primară încheiate în trecut sunt prelungite până la finalul lunii martie 2018.

"Acest lucru presupune că pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale gratuite în continuare. Pacienţii au acces, ca şi până acum, la bilete de trimitere, reţete şi consultaţii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor", se arată în comunicatul CAS Bihor.

Cu toate că în comunicatul CAS Bihor se susţine că toţi medicii de familie din judeţ au semnat actele adiţionale până joia trecută, pe 4 ianuarie, în cursul zilei de duminică, 7 ianuarie, această informaţie nu fusese publicată pe site-ul instituţiei, conform căruia doar 294 din totalul celor 332 medici făcuseră acest lucru.

Medicii de familie din întreaga ţară au anunţat la finalul anului trecut că nu îşi vor prelungi contractele cu CAS deoarece deşi le-au formulat încă din luna noiembrie, revendicările lor nu au fost satisfăcute de această instituţie şi de Ministerul Sănătăţii.

Principalele nemulţumiri ale medicilor de familie vizau subfinanţarea sistemului medicinei primare, pentru care sunt alocate doar 5,7% din totalul sumelor colectate la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate, cerând ca acest plafon să urce la 10%, la fel ca în celelalte state membre ale UE, dar şi birocraţia excesivă din sistemul sanitar autohton, care îi obligă să-şi trimită pacienţii la medicii specialişti chiar şi atunci când aceştia îi retrimit înapoi, tot la medicii de familie, pentru ca aceştia să le întocmească reţetele pentru medicamentele de care au nevoie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON