URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2011, 15:36

Carne de pui de peste 800.000 lei, vândută la negru în Salonta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de un cetăţean ungar de 27 ani pentru evaziune fiscală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, tânărul e suspectat că, în perioada octombrie 2009 - iunie 2010, în calitate de administrator al unei firme din Salonta, a efectuat achiziţii intracomunitare de produse din carne în valoare totală de 857.596 lei din Ungaria, produse pe care le-a vândut ulterior în România, fără să evidenţieze tranzacţiile în contabilitatea societăţii ori să le declare organelor fiscale.

Tânărul s-a sustras şi de la verificările financiar - fiscale, declarând un sediu fictiv pentru societatea sa. "Organele de control au constatat că la respectiva locaţie, declarată ca sediu pentru societate, nu s-au desfăşurat activităţi comerciale", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 300.158 lei, suma reprezentând impozite şi taxe datorate de societate către stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Trasabilitatea produselor alimentare (SR EN ISO 22005): intre procedura scrisa și trista realitate!
I. Pe linie sanitar-veterinară: monitorizarea comerţului intracomunitar, controlul documentar şi al trasabilităţii produselor, au fost conforme? Dacă nu, adică nu toate intrările în ţară au fost comunicate, verificate documentar şi înregistrate în timp util la DSVSA Bihor, cine din subordinea dr. Dan Ioan Lung, poate confirma că toate loturile de carne, au fost integral conforme SV(SVSA)? II. Pornind şi de la acest caz concret: Ceea ce ar putea face, cu excepţia unor situaţii limită, 1÷3 inspectori/comisari competenţi, oneşti, dedicaţi, care acţionează apolitic la serviciu şi buni români, este substituit în ultimii cca. 2 ani, tot mai des, de armade combinate! Posibile explicaţii: 1. ”Taxele” (neoficiale), mici(!?) şi dese, cheia marilor succesuri! Câţi doctoranzi, inspectori/comisari din structurile de control ale statului (deconcentrate ş.a.), nu în puţine cazuri şi cadre didactice universitare, au fost obligaţi să renunţe la doctorat, din motive strict materiale? 2. Politizarea execesivă (şi) a structurilor de inspecţie şi control; III. În loc de unele concluzii: Pe lângă cele 7 principii ale unui sistem eficient de management al siguranţei alimentelor, ar mai trebui adăugat unul, care să se refere la structurile de inspecţie-control oficial.
Postat 12 Martie 2011, 23:49 de stefan
ha, ha, ha, ha
Cum se poate rezolva acum urmatoare situatie: s-a cumparat pe firma o masina in anul 2009 dar nu a fost inreg.in contabilitate si nici declaratia 390 nu a fost depusa, perioada rspectiva a fost controlata si s-a rambursat TVA. Nu conteaza daca perioada a fost controlata sau nu. Eu nu inteleg cum de nu s-au sesizat cei de la finantele publice, intrucat furnizorul din UE sigur a raportat livrarea intracomunitara in VIES. In ce luna din 2009 a avut loc achizitia? probabil ca politia verifica aceste nedepuneri de aceea finantele dorm linistite
Postat 12 Martie 2011, 21:12 de ha, ha, ha
eu nu sunt de acord cu inchisoarea decat daca fac inchisoare totii cei care au lasat ca infractiunea
sunt de acord ca inchisoarea sa o faca tot lantul care a lasat infractiunea sa se comita : vama, finante si autor nicidecum doar autorul si restul dorm linistiti. STATUL ar trebui dat in judecata pentru ca nu avem un sistem care sa ne permita o viata linistita care sa permita bunastarea vietii, noi traim in prezent mai rau ca iobagii , suntem derutati nu stim cu cine sa mai colaboram ca upsss DOSAR penala, ce naiba? prcatic avem politie dar noi avem parte de infractori si ni se zambeste in fata ati colaborat cu un infractor si asti devenit complice, de e asta? ce sistem e asta? STATUL trebuie data in judecata, nu avem drepturi decat obligatii , un roman ramane fara munca lui de o viata ca sa se lupte cu un sistem de parvenitii, cand vom schimba sistemul?
Postat 12 Martie 2011, 08:59 de anca
buna treaba
dar ma intreb: ce se va intampla cu cetateanul care nu mai are capacitatate sa platesca taxe care a obosit sa fie permanent FURAT de STAT de propria avere RESURSA UMANA? ce primeste El de la stat ? aruncam cu pietre dar ce multumiri le oferim celor care zi de zi muncesc si platesc taxe? astept raspunsul de la paturile sociale intretinute de cetatenii prin taxe, care sunt multumirile? nu avem nevoie de calai avem nevoie sa schimbati sistemul de parveniti sociali, avem nevoie de EGALITATE si RESPECT nicidecum de cotizatii si asuprimi acordate ELITEI bugetare, fi v ar rusine!
Postat 12 Martie 2011, 08:20 de un cetatean
Carne de pui de peste 800.000 lei, vândută la negru în Salonta
da invata si ei de a cei mari!!!!care fac asta cu acte in regula si spate acoperit.....
Postat 11 Martie 2011, 22:59 de ppip
bravooooooooooooooo
de ce s au inventat sediile sociale la avocati! asa nu va mai fi firma fantoma , probabil :)) oricum vor avea sedii secundare reale dar adca nu vor inregistra in contabilitatea nu mai are acuzatie de firma fictiva? singura vinovata de incurajarea evaziunii continuate sunt Finanatele care au datele dar inchid ochii , practic nu avem nevoie de poitie de garda financiara ca sa vedem ca o firma nu si inregistreaza facturiile in contabilitate, nu facem decat sa intretinem paturi sociale INUTIL, nu am nevoie de Politie sa demonstram in baza declaratiilor fiscale depuse ca nu am declarat facturii....sooooo fara garda si politie sa faca ei ce fac cei care fac evaziune si sa dam cu PARUL in ei , e usor sa arunci cu pietre dar cum e sa le suporti ?ha, ha, ha sa speram ca Romania va ajunge ca si Olanda fara evaziune , urmarita si stopata an de an de ce nu se privatizeaza Politia sa le demontram real capacitatatea nula in societate, sa platesca taxe si sa se intretina ca toti ceilalti asta nu e democratie ca infractorii sa traiasca mai bine ca cei acre muncesc si platesc taxe si sa fie hartuiti si abuzati continuat de POLITIE, ce democratie e asta? ajuta politia romana sa si faca fisa postului
Postat 11 Martie 2011, 18:30 de anca
bravooooooooooooooo
de ce s au inventat sediile sociale la avocati! asa nu va mai fi firma fantoma , probabil :)) oricum vor avea sedii secundare reale dar adca nu vor inregistra in contabilitatea nu mai are acuzatie de firma fictiva? singura vinovata de incurajarea evaziunii continuate sunt Finanatele care au datele dar inchid ochii , practic nu avem nevoie de poitie de garda financiara ca sa vedem ca o firma nu si inregistreaza facturiile in contabilitate, nu facem decat sa intretinem paturi sociale INUTIL, nu am nevoie de Politie sa demonstram in baza declaratiilor fiscale depuse ca nu am declarat facturii....sooooo fara garda si politie sa faca ei ce fac cei care fac evaziune si sa dam cu PARUL in ei , e usor sa arunci cu pietre dar cum e sa le suporti ?ha, ha, ha sa speram ca Roamnia va ajunge ac vsi Olanda fara evaziune urmarita si stopata an de an
Postat 11 Martie 2011, 18:26 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON