URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2017, 13:51

Care au fost premianţii la prima ediţie a Galei Comunităţii Bihorene (FOTO)

Care au fost premianţii la prima ediţie a Galei Comunităţii Bihorene (FOTO) István Szokolszky, omul din spatele proiectului "24 de ore pentru un zâmbet", a primit premiul "Liderul care schimbă lumea"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a organizat săptămâna aceasta, joi, prima ediţie a Galei Comunităţii Bihorene, găzduită de Armonia Venue, un eveniment născut "din dorinţa de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în comunitatea noastră".

"Gala Comunităţii Bihorene are menirea de a mulţumi, în numele comunităţii, organizaţiilor neguvernamentale sau companiilor, persoanelor sau grupurilor de persoane, care s-au implicat în activităţi pentru comunitate, de a da exemple de bună practică şi de a arăta tuturor că doar împreună putem reuşi", spun organizatorii.

Premiul pentru "Liderul care schimbă lumea" l-a luat István Szokolszky, omul din spatele proiectului "24 de ore pentru un zâmbet", prin care sunt strânse fonduri pentru copiii bolnavi de cancer îngrijiţi în Spitalul Municipal Gavril Curteanu.

Membrii comunităţii bihorene au făcut mai multe nominalizări, iar în urma votului acordat de un juriu s-au acordat următoarele premii:

LIDERUL care schimbă lumea  - István Szokolszky

VOLUNTARUL anului – Alex Trandafir

ECHIPA anului – Celestica România

EXCELENŢĂ în meserie - Teodora Pusztai

PROIECTUL anului – Rotary Club Oradea 1113 -  166 table magnetice educative pentru toate clasele speciale din Bihor

ONG-ul anului – Asociaţia D’Apetresii

PROMOTOR al culturii şi artei – Rozalia Bot

PROMOTOR al excelenţei şcolare – Nicolaie Ardelean

Din juriu au făcut parte Ada Gabor (Manager, United Way România  – 1 vot), Ştefan Teişanu (Antreprenor, Cluj Cultural Center – 1 vot), Oana Maria Pop (Doctorand, Universitatea Hasselt, Belgia – 1 vot), Ionuţ Alexandrescu (Coordonator program, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare –  1 vot) şi Alex Dima (Jurnalist, "România, te iubesc!" - 1 vot).

Partea cea mai dinamică a evenimentului a fost prezentarea celor 8 proiecte selectate la ediţia a V-a a programului Bursa Talentelor.

Participanţii la Gala Comunităţii Bihorene au ales să susţină financiar şi logistic implementarea lor, în total adunându-se suma de 85.710 lei. Pe lângă această sumă, s-au mai realizat donaţii în natură constând în servicii şi materiale necesare implementării proiectelor.

Prin Bursa Talentelor, Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte creşterea competenţelor şi abilităţilor celor care vor să dezvolte proiecte cu impact într-un domeniu de interes personal sau colectiv din orice arie de preocupări (ştiinţe umane sau exacte, arte, sport etc.).

Proiectele şi sumele cu care au fost finanţate:

1. Bisericile de lemn din Ţara Beiuşului – Tezaur arhitectural al judeţului Bihor – realizarea unui album cu bisericile de lemn din Ţara Beiuşului: 8.400 lei;

2. Centrul de zi pentru copii "Consiliaris!"– amenjarea unui centru de zi pentru copiii cu părinţi bolnavi de cancer: 17.700 lei;

3.  Da! Pentru viaţă şi sănătate mintală – conferinţe pe tema depresiei susţinute de specialişti în psihologie pentru reprezentanţii cultelor creştine: 5.000 lei;

4. Tesusţin.ro – workshopuri de informare privind metode alternative de finanţare: 5.300 lei;

5. Asumarea identităţii etnice prin fotografie - documentarea prin fotografie a culturii romilor realizată de către copiii romi de la Şcoala Creştină Privată din Tinca: 6.200 lei;

6. Zile colorate - ateliere de terapie prin artă pentru copiii din Suplacul de Barcău: 6.350 lei;

7. CititORadea - festival de carte orădean cu scopul de a promova cultura: 21.400 lei;

8. Magia Sunetului - masterclass de muzică de cameră dedicat tinerilor instrumentişti din Bihor: 5.300 lei.

Citiți AICI și un comentariu scris despre gală, de Lucian Cremeneanu!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@TDS
Rotary nu iti zice nimic? Is cunoscuti si ei. Celestica e acolo de fiecare data, parerea mea e ca daca faci bine sa nu mergi sa ti se multumeasca. Sa nu dai in cealalta parte cum ca de aia faci bine sa mai pui o diploma pe perete
Postat 18 Decembrie 2017, 06:43 de poiu
IATĂ DOVADA
Cu excepția Celestica toți îmi sunt necunoscuți! Încă o dovadă că sunt prost, incult și nu-mi iau medicamentele!
Postat 17 Decembrie 2017, 20:31 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON