URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2013, 16:15

Campanie a femeilor liberale: colectă de cărţi pentru comunele din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din Oradea, deputatul Florica Cherecheş iniţiază o campanie în sprijinul copiilor din zonele rurale ale judeţului. Începând de vineri, 22 februarie, şi până în 29 martie, fosta viceprimăriţă a Oradiei, acum deputat, îşi pune biroul de parlamentar la dispoziţia celor care doresc să doneze cărţi pentru bibliotecile comunale din judeţ.

Potrivit Floricăi Cherecheş, cărţile astfel colectate vor fi predate Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai, care apoi le va împărţi mai departe bibliotecilor comunale şi altor instituţii care au în grijă copii.

"Scopul este acela de a oferi copiilor posibilitatea să aibă acces la cât mai multe cărţi", spune Florica Cherecheş, care doreşte ca punctul final al campaniei să coincidă, pe 2 aprilie, cu Ziua Internaţională a Cărţilor pentru Copii, în sensul că la această dată vor fi predate cărţile Bibliotecii Judeţene.

Cei care doresc să se implice în acest proiect pot depune cărţile la biroul deputatului Florica Cherecheş din strada Roman Ciorogariu, nr. 24, et. I.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
ce s a schimbat ?
eu nu simt nici o schimbare in BINE cu USL, voi o simtiti ? au impresia ca suntem animale exact ca si PDL .
Postat 24 Februarie 2013, 15:43 de nimic
Organizatia Femeilor LiberaleBh
Prea multe functii ....de ce nu lasa alte persoane...cum ar fi Sanda RUGE care s-a implicat infinit mai mult! Deputatia i-a fost data pe tava!De pe pozitia castigata (?) ...a luptat pentru vreo femeie din organizatie? Un mare NU!
Postat 24 Februarie 2013, 11:50 de OFL Bh
du te n mxxxxx tai de analfabeta
cei care evita problemele reale si incerca sa tergiverseze demonstreaza ca nu fac decat sa va consume timpul si energia , nu luati in considerare orice baliga taranista inculta de la realitate, necunoasterea nu exonereaza pe nimeni de la acte care produc in viitor mult rau.Cum sa impui fortat ce sa citeasca din ce le pui la dispozitie ? lasa l liber pe OM dar sustine i ENERGIA :)))
Postat 24 Februarie 2013, 09:58 de gunoi social
ONG-ul liberal si feminin
Bravo femeilor liberale ! Ati adunat toate cartile de joc de la Popa Prostu, care si-a cumparat altele noi pe banii judetului, iar alea vechi le dati la sate, care sunt pline de biblioteci amenajate prin carciumi.
Postat 23 Februarie 2013, 11:40 de TAMTAM
f****king bad joke !!!
femeie deputat ... ?! asta e lobby-ul gruparii bolo et co pt oradeni ?? asta e facere de legi in favoarea bihorenilor ?? asa ceva o faci la asociatia dumitala dez-integra, dar nu din banii mei pt salariul de parlamentar si benzina masinii de serviciu !!! lamentabila munca de PR si parlamentar ; cu asa ceva nu poti acoperi neputinta, stati acasa si donati banii de salar , cu totii !
Postat 23 Februarie 2013, 10:54 de Crinuletz Pontescu
Asta si bate joc de noi ?!
Drumurile ne sunt praf, investitori ioc, satele sunt ca in evul mediu si t**a impreuna cu muierile penale strange carti ? Sa se bata in parlament pt. Bihor, de aia am votat o, sa fi sustinut amendamente, ea si luciana + ceilalti usl parlamentari ! Sper ca nu se ocupa de evanghelizare, dar ce te mai mira la turma asta de neoprotestanti....
Postat 22 Februarie 2013, 20:16 de Oradean
Pt.impozitele nesimtite
ofer membrelor organizatiei o colectie de injuraturi alese.
Postat 22 Februarie 2013, 20:13 de Bula liberal
aprecieri
Chiar dacă nu reprezintă o premieră (în 2010 deputatul Roman a avut o acţiune similară, reuşind să adune peste 2000 de volume pentru bibliotecile din comunele colegiului său) o astfel de iniţiativă merită toată aprecierea. Sper că veţi găsi ecoul necesar. Lumea se mobilizează de regulă mai greu la astfel de acţiuni şi intervalul propus poate fi scurt. Mult succes vă doresc.
Postat 22 Februarie 2013, 18:23 de românul complex
Laudabila
Sigur ca merita laude o astfel de initiativa.Sansele maxime stau tocmai in CARTE.Ar fi bine sa ma scotocesc dupa vreo 20-30 de volume...si-alte 200-n format electronic.(dac-or fi mai multe,n-o fi foc!)
Postat 22 Februarie 2013, 17:40 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON