URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2011, 13:04

Ca să câştige puncte în sondaje, PSD-istul Mang face tombolă cu electrocasnice!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca între aliaţi

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a anunţat joi că săptămâna viitoare, pe 17 iunie, organizează la Hotel Ramada o masă rotundă pe tema "Judeţul Bihor - dezvoltare durabilă şi reorganizare administrativă", la care invită parlamentari, primari, reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean, precum şi cadre didactice universitare.

"Va fi o dezbatere despre ceea ce ar trebui făcut în judeţul Bihor ca să nu mai fie pe unul din ultimele locuri în ce priveşte infrastructura şi pe al patrulea loc de la coadă în ce priveşte nivelul salariilor", a explicat Mang joi, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD Bihor a iniţiat masa rotundă încă de acum trei săptămâni, când a subliniat că, într-un interviu acordat BIHOREANULUI, însuşi vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc, membru PNL, a recunoscut că mandatul actualei conduceri a instituţiei a fost unul "nereuşit". Tot cu acel prilej, Mang spusese, de asemenea, că îşi doreşte să fie desemnat de USL drept candidat la şefia CJ pentru alegerile de anul viitor.

Fluturaş anti-PNL

În acest context, în care în interiorul USL se vor face două sondaje de opinie pentru a se afla cine dintre liderii PSD şi PNL Bihor are mai multe şanse la şefia CJ, Ioan Mang a anunţat că a tipărit 50.000 de fluturaşi în limba română şi alţi 5.000 în limba maghiară pe care îi va distribui în cadrul a ceea ce el a numit "o campanie de informare".

Pus la dispoziţia presei, modelul de fluturaş are pe coperta I fotografia lui Mang, însoţită de explicaţia "Senatorul tău pentru Bihor!", de sloganurile "Problema ta mă preocupă! Ideea ta mă interesează!" şi de îndemnul "Contactează-mă! Pentru mine tu contezi!".

Pe pagina a doua a fluturaşului, Mang atacă "mandatul nereuşit" al PNL la conducerea CJ Bihor în următorii termeni: "Din păcate, în ultimii ani, judeţul nostru a stagnat din punct de vedere al dezvoltării şi este încă departe de stadiul la care ne-am dori cu toţii să ajungă. Chiar şi cei care au condus în ultimii ani Consiliul Judeţean sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor, recunoscând public că a fost un mandat nereuşit şi că nu au realizat ceea ce au promis în 2008. Doresc să schimbăm această stare de lucruri".

Pagina a treia conţine trei întrebări la care bihorenii sunt invitaţi să răspundă: "Care este cea mai grea problemă cu care se confruntă familia Dvs? Ce credeţi că trebuie rezolvat cu prioritate în localitatea Dvs? Care este principala problemă pe care viitorul preşedinte al CJ Bihor trebuie să o rezolve?".

Chestionar cu premii

tombola 1.jpgNoutatea absolută a chestionarului tipărit de Mang în 55.000 de exemplare (şi pe care a spus că îl va mai multiplica în alte încă 30.000 de exemplare ce vor fi distribuite în Oradea) este că acesta oferă respondenţilor şi premii.

Astfel, pe coperta a IV-a a fluturaşului se menţionează că persoanele la care a ajuns pliantul pot expedia răspunsurile pe adresa PSD Bihor, până la data de 15 iulie, cu perspectiva ca, printr-o tombolă, acestea să câştige trei mari premii (un DVD player, un aspirator şi un cuptor cu microunde), plus alte 50 de aparate electrocasnice.

Întrebat care au fost costurile acestei acţiuni, senatorul Ioan Mang a declarat că tipărirea fluturaşilor l-a costat până acum 4.000 de lei, iar premiile alte 3.800 de lei, deoarece a negociat achiziţia aparatelor electrocasnice la preţ de "en-gros".

De asemenea, întrebat dacă nu cumva acţiunea sa este un "start furat" în înfruntarea din sondaje cu omologul de la PNL, Cornel Popa, care şi el doreşte să candideze la şefia CJ în numele USL, preşedintele PSD Bihor a răspuns că nu crede acest lucru. "Liberalii sunt partenerii noştri de coaliţie, iar dacă cetăţenii vor spune că sunt mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor până acum, eu voi fi de acord cu ei", a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@Pypa,
Între Boc, Băsescu, Seremi, Filip şi Mang, pe cine ar prefera bihorenii să îi reprezinte/conducă? PS Prefer "Charlie Chaplin", decât pe unii cu ...”coasa”!
Postat 15 Iunie 2011, 16:13 de stefan
@icsovici,
Nu o întrebi pe tanti Ujoc de la Biblioteca Universităţii, de preţul de achiziţie a echipamentului IT, de la ce firme a fost achiziţionat şi de costurile cu service-ul?
Postat 15 Iunie 2011, 16:12 de stefan
@ Donna,
Pe tovarăşii de la guvernare (ex: Filip, Seremi, Ghilea & gaşca) nu îi întrebi cum şi-au folosit şi îşi folosesc ”pârghiile”?
Postat 15 Iunie 2011, 16:11 de stefan
Good luck and go ahead with USL!
Adevăratul popor USL/PSD, ca și marea majoritate a populației, are nevoie (şi) de aleşi, buni manageri şi cu IQ mare!
Postat 15 Iunie 2011, 16:10 de stefan
AFACERI CU UNIVERSITATEA ORADEA
Cred ca toate calculatoarele din Universitatea oradea se cumparau... mult mai ieftin(oare?) prin firma Keysys a lui Mang. Sunt convins ca avea preturi bune... dar nu era el in conflict de interese cand profesor de informatica fiind in aceeasi institutie calculatoarele se cumparau de la propria firma??? La fel vreo 30 de primarii din bihor(TOATE PSD) aveau contract cu firma sus-numitului Mang. Il intereseaza soarta mea? CE PARSIV SI MANG ASTA...
Postat 13 Iunie 2011, 06:15 de icsovici
pentru siguranta
In calitatea sa de senator are toate parghiile sa faca ceva pentru judetul Bihor . il intreb pe acest domn cu ce se poate lauda dupa aproape trei ani de mandat ??? poate cu betii prin baruri.
Postat 11 Iunie 2011, 17:26 de Donna
Realism.
Mang promoveaza un model de campanie care depaseste capacitatea de intelegere a nostalgicilor unor vremuri la care nu ne vom intoarce niciodata. Din pacate, efortul celui in cauza risca sa nu poata fi materializat, deoarece planul prezidential a schimbat datele problemei legate de Consiliul Judetean.
Postat 11 Iunie 2011, 14:23 de safe
erori de judecata
judecati activitatea omului, nu alte aspecte. mang a facut ceva in parlament, nu ca altii care dorm pe banii contribualii.
Postat 11 Iunie 2011, 09:36 de Dan
Monumentul de nesimtire
Are un zambet TAMP! Seamana cu Charlie Chaplin, si cu un cap de pork pe tava! Si are un fluturas plin cu minciuni! Iar banii cu care a facut fluturasii sunt5 de la fraieri...... Romani si Unguri! NU votati RAHAT!
Postat 10 Iunie 2011, 23:06 de Pypa
muhaha...
@IC stai linistit...Cris nu devine portocaliu...el e pur si simplu plicagiu...@gabriela mai deslipeste-ti buzele de la fundul lui popa ca sa poti trage aer...iar @romanul simplu ca de obicei...bate campii prin curtea spitalului 6...
Postat 10 Iunie 2011, 20:02 de cinevacuvalva
Vad portocaliu aici
Din articolul acesta se vede foarte clar ca sunteti impotriva lui Mang. Bine spunea unu' pe aici ca va e frica de Mang ca are sanse la judet. Deveniti portocalii. Succes, domnule Mang!
Postat 10 Iunie 2011, 19:10 de IC
succes
ce fluturas anti pnl asta e manipulare grosolana, doar vicepresedintele CJ Voloseniuc din partea PNL a recunoscut ca e un mandat ratat, in plus daca tot e sa discutam de start furat sa vedem interviul laudativ publicat de Bihoreanul cu domnul Cornel Popa.
Postat 10 Iunie 2011, 10:07 de luca
succes
la cata rautate si subiectivism vad in articol si in comentarii e clar ca senatorul mang are sanse reale de a fi desemnat candidat din partea usl la presedentia consiliului judetean. mult succes domnule mang
Postat 10 Iunie 2011, 09:38 de ion
sanse 0
Dl Mang uita ca a ajuns senator de pe locul 3 in circumscriptia sa in urma unor ilustri necunoscuti. Ce-l face sa creada ca ar avea sanse mai mari?
Postat 10 Iunie 2011, 08:39 de Lucica
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang initiativa dumneavoastra este laudabila de corupere,mituire ,shpaguire a electoratului bihorean si am sa raspund prin niste versuri ,,N-am nevoie bah de shpaga ta .......duio lu nevasta ta !(Vama Veche /.Nu ne mai trageti pe dreapta ):))=)) Senatorule PSD Ioan Mang nu asa se cistiga electoratul bihorean ,ci fiind in mijlocul lui in toate organizatiile judetene PSD vorbind cu oameni simpli ,simpli romanii,simpli membri de partid,despre problemele lor si acomunitatii unde traiesc ,sedintele anuale ale organizatiilor PSD bihorene nu s-au facut ,sondajul candidatilor PSD pe lista USL ,la fel nu s-a facut ,si o sa veniti anul viitor 2012in campanie electorala de mina cu dusmani de clasa din PNL ca sa votam alianta P USL A .NICIODATA! Ca si un contra argument la sondajul acesta al dumneavoastra ,va garantez ca o sa gasiti raspunsuri contra senatorului PSD Ioan Mang si contra PSD Bihor scrise de catre adversarii politici ,daca si prin intermediul presei ati trimis aceste pliante tombola celor din PDL Bihor respectiv Adelina Coste si Calin Corchesh,si ati muscat momeala ziaristilor de le da satisfactiesi scandal:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 10 Iunie 2011, 05:33 de Romanul Simplu
AMINTIRI DESPRE VIITOR
Eu contez pentru tine? De cand? Problema mea te preocupa? De cand? Tradus in limba alegatorului ar suna cam asa: Alegatorule! Tu contezi pentru mine pana ma alegi! Iar problema ta ma preocupa numai in campanie! In rest , contez doar eu si ma preocupa evident problemele mele! Contacteaza-ma, ca sa te traduc putin! Si-apoi Dispari cetatene, pana peste 4 ani cand te voi rechema sa ma votezi! FLITTTTTTTT !
Postat 09 Iunie 2011, 23:13 de Fostii tai alegatori
replica la @Emilian homalaul
BAH @Emilian Pavel alias PEPEa Homosexualu vezi-ti dreacului de treaba,si nici nu ma pomeni homalaul drecului ce esti!:))=))Emiliane pe mine @Romanul Simplu nu ma etichetezi asa! ,,opiniile lui calificate ``pentru ca sunt un roman simplu intre romani simplii din ROMANIA votanti PSD de care tu ,fratele tau si tatal tau ia-ti batjocorit ,sa va fie RUSINE!RUSINE !RUSINE!@Emilian pe mine @Romanul Simplu nu ma intimidezi prin atitudini deastea ,lupta nu este terminata ,dar iti garantez ca infringerea ta o sa o simti mai nedureroasa dar rusinoasa :))Emilian sa-ti para bine ca nu i-am zis presedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu despre apucaturile tale homosexuale :))=)).@Emilian esti in urma bah homalaule am scris un comentariu pe www.cristv.ro la postarea cu conferinta de presa de la PSD Bihor,si aici pe acest forum al saptamanalului BIHOREANU o sa scriu cind comentariile vor ajunge la cifra7 ,sau daca nu atunci cind vor ajunge postarea aceasta la 200.BAH homalaule @Emilian Pavel presedinte TSD Bihor ales prin frauda si intimidare a adversarilor,roata vietii ti se invirte urmeaza regresul ei nu apogeul carierei tale politice in PSD Bihor.Acesta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 09 Iunie 2011, 22:17 de Romanul Simplu
hai pnl
Pacat ca se intampla asa ceva in USL.D-nul Popa Cornel are mult mai multe sanse dacat d-l Mang si a facut multe pentru judet.Intr-o competitie corecta d-l Popa ar castiga sondajul fara probleme.Sa nu se intample ca doi sa se bata si PDL -ul sa castige. Succes d-lui Popa Cornel si mai multa intelepciune si modestie d-lui Mang.Bihorul este mult mai,,galben,,decat ,,rosu,, de fapt ,,rosu,, nu a prea fost in ultimul timp.
Postat 09 Iunie 2011, 19:49 de gabriela
unde esti?
Cum de n-a aparut pina acum Romanul Simplu cu opiniile lui calificate?
Postat 09 Iunie 2011, 19:44 de emilian
da eu il votez sa pazesca groapa de gunoi
nu ar muri de foame deloc misuna sobolani, soareci si ar fi ca PRIGOANA milionar in prostitutie :)(:)
Postat 09 Iunie 2011, 15:15 de ionela
specific PSD.
Din totdeauna ei au incercat sa mituiasca si sa cumpere increderea Romanilor,, pacat ca nu au reusit sa o cistige prin proiecte si solutii. Spunetile bihorenilor ce ati facut in mandatul de senator pentru ei , Siii daca a fost unul reusit ei o sa va voteze,, dar se pare ca ati avut un mandat nereusit, ,, DORITI SI UN MANDAT DE PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN CA SI CEL DE SENATOR?????
Postat 09 Iunie 2011, 13:38 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON