URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2012, 11:22

Bombă: Mircea Matei PDL-istul s-a băgat în PPDD şi candidează în Oradea!

Fostul democrat-liberal Mircea Matei a trecut "de partea poporului"! Începând de săptămâna trecută, Matei este membru al PPDD, după un stagiu de 21 de ani în PD-PDL, partid care l-a făcut, rând pe rând, consilier municipal, senator şi secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor ca şef al Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor publice de interes comunitar.

Nu poate fi coleg cu Ghilea şi Ţîrle

După cum era de aşteptat, Matei a făcut pasul spre PPDD pentru a candida la alegerile parlamentare, astfel că a şi fost nominalizat să reprezinte partidul "lu' Domnu' Dan" în alegerile parlamentare din 9 decembrie şi pentru a rupe, cum singur şi spune, din voturile USL.

"Nu m-a căutat nimeni de la partid în ultima perioadă", a declarat Mircea Matei la întrebările BIHOREANULUI, afirmând că motivele plecării au fost expuse într-o scrisoare trimisă la PDL, postată şi pe Facebook. 

Adresându-se foştilor colegi pedelişti, în epistola intitulată "Epigonilor din Parcul Traian", Matei îşi justifică transferul afirmând că el a crezut în PDL, însă acest partid nu se mai diferenţiază cu nimic de PSD şi, în plus, el nu poate fi coleg cu unii precum Gavrilă Ghilea şi Radu Ţîrle.

"Îmi pare rău, dar mie nu îmi poate fi şef unul ca Ghilea, nici coleg unul ca Ţîrle, amândoi repetenţi la criteriile de integritate ale comisiei Macovei! (...) În Bihor, care mai este diferenţa între PDL şi PSD? De aceea, NU MAI CRED!", arată Matei pe contul său de Facebook, precizând totuşi că "sunt mai pedist decât oricare dintre cei care conduc acum" PDL Bihor.

În finalul postării, fostul PDL-ist adaugă că a decis să candideze în Oradea "pentru a vedea unde mă aflu şi ce (mai) însemn" şi că "voi încerca să "rup" din voturile actualei puteri!"

Candidaţii PPDD, lista completă

Matei va candida în colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor (Oradea), făcând echipă cu fostul primar şi viceprimar pedist al comunei Tinca, Anton Melintie, care va candida în colegiul 9 Oradea, şi cu fosta judecătoare Elena Pop Blaga, cea arestată de DNA pentru corupţie în urmă cu câţiva ani, dar necondamnată, care va candida în colegiul 4 Senat Oradea.

Ceilalţi candidaţi ai PPDD vor fi primarul din Popeşti Dorin Curtean (colegiul 1 Deputaţi, din jurul oraşului Marghita), fostul PNG-ist Titi Zoltan (colegiul 2 Deputaţi Săcueni) şi fostul candidat la Primăria Ţeţchea Bogdan Flore (colegiul 1 Senat, Marghita-Săcueni).

În colegiul 3 Deputaţi (Aleşd) va candida vicepreşedintele PPDD Bihor Ioan Hule (fost vicepreşedinte PLD Bihor, în prezent consilier judeţean), în colegiul 4 Deputaţi (Beiuş) inginerul topograf Ţig Petru, iar în colegiul 2 Senat (Aleşd-Beiuş-Ştei) doctorul Man Raul, medic de familie în oraşul Ştei.

În colegiul 5 Deputaţi (Ceica) va candida inginerul silvic Tirla Alexandru, fost candidat la Primăria Hidişelu de Sus, în colegiul 6 Deputaţi Alina Popa, administrator de firmă, iar în colegiul 3 Senat (Oradea sud-Salonta) Pătroc Ştefan, fost candidat la Primăria Sânmartin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
aaa
KKTU DRECU...CE TUPEU DE BORFAS ARE ASTA!!!
Postat 30 Octombrie 2012, 23:15 de Anonimus
Bum
Bun titlu de articol, rezoneaza cu realitatea obiectiva, adică si Matei e prost de bubuie!
Postat 30 Octombrie 2012, 22:52 de Fitil
S-au gasit
E eterna poveste cu sacul si peticul.Se merita intre ei.
Postat 30 Octombrie 2012, 15:12 de gyorgy tozser
Cel ,ai penibil politician al orasului nostru
Mai penibil om ca si Matei nu exista,dar la fel de penibili vor fi cei care ii vor acorda votul
Postat 30 Octombrie 2012, 10:09 de Bogdan
matei jidvei
Din traseismul si comportamentul lui de "om" de pana acum a rezultat ca nu este un OM.Sau e un om bun de nimic.Un nimeni.
Postat 30 Octombrie 2012, 07:04 de alegatoru
Pentru Voi Comentatorii
Contează OM-ul si mai puțin partidul, dar asta-i numai pentru cunoscători! Poate va treziți si Voi! Niciodată nu-i prea târziu, iar dacă vreți respect, atunci măsurați-vă cuvintele! Așa-i ușor, fără indentificare să facem pe grozavii, sa ne aruncăm cuvinte grele și murdare. Mămicuțele voastre sunt bine sănătoase?
Postat 29 Octombrie 2012, 22:49 de Adrian Dunărean
Pentru Criș -:)
Tovarașu Criș, facem si noi puțină gazetărie sau încă scrii in contul apartamentului primit Moka?
Postat 29 Octombrie 2012, 22:39 de Adrian Someș
Intrebare
Acest domn este acelasi cu cel pe care presa il numea acum 1-2 ani JIDVEI?
Postat 29 Octombrie 2012, 17:58 de Alegator
ALEGERI
VA FI ALES SELECTIV SI AJUNGE UNDE TREBUIE COMFORM NORMELOR EU
Postat 29 Octombrie 2012, 16:41 de LIA
candidat
SARACUL CE SE CHINUIE
Postat 29 Octombrie 2012, 16:35 de doru
Eu, tu si Mona!
Cei mai ridicoli oameni sunt cei care nu au simţul ridicolului si cei mai josnici oameni sunt cei care ştiu doar să critice şi o fac într-un mod totalmente neconstructiv şi dispreţuitor....Ne ceri sa te votam ca om? Care om? Ala care si-a varat-o pe bani publici; in mod repetat loco si la Bucuresti in colega din deconcentrata,.Sau poate ala care a trait pe spatele Pustei si a primit de la partid tot felu de functii? Pe care vrei sa-l votam?Ne lasi!
Postat 29 Octombrie 2012, 15:55 de Don Pierignon
Vremea sobolanilor.
Voturile pe care le va obtine Matei il vor pune intr-o situatie mai jenanta decat cea in care s-a postat fostul sau coleg Abrudan. Cand o nava se scufunda primii care fug sunt sobolanii.
Postat 29 Octombrie 2012, 15:51 de PDL
cccccccccccccccc
becule fii rau ori cum t ai semnat testamentul politic mai ai ceva bani dai la copilasi tai cai mai sanatos gilea si tirlea ai dreptate dar esti prea slab daca te duce in spate fostul primar esti mare sa te voteze amanta apropo te mai iubeste ca disparut si ea din peisaj a ajuns pe centura da adresa vai de voi mari politicieni ai bihorului
Postat 29 Octombrie 2012, 14:49 de kkkkkkkkkkkkkkkkk
aa
;-) ;-) no asta da treaba....in sfarsit ai lucrat si tu ceva in viata ta....o sa lucrezi pentru Domnul Dan ;-)
Postat 29 Octombrie 2012, 13:32 de alin
WTF?
Poate sa se bage si-n ma-sa cu tot cu cratima, ca tot nu-l voteaza nici drac..........!
Postat 29 Octombrie 2012, 13:26 de Merlin from Berlin
Matei a ajuns unde trebuie ...
Nu poate fi coleg cu Tîrle şi Ghilea dar poate fi coleg cu infractori dovediţi ca Lascău spre exemplu, sau cu mincinoasa securistă Blaga pe care şi colegii judecători au exmatriculat-o din rîndurile lor. Nu că primii ar fi mai buni, pentru că oportunistul Ţîrle sau absorbantul de fonduri publice Ghilea sunt şi ei potenţiali infractori pe lista lui Macovei. Totuşi, sunt oameni mai "umani" decât cei din Partidul Puradeilor lui Dan Diaconescu (PPDD).
Postat 29 Octombrie 2012, 13:22 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON